Skocz do zawartości

Badanie techniczne w czasie kwarantanny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 godzin temu, 08/15 napisał:

rzegorz, nie wtrącaj się kiedy dorośli rozmawiają

Ok Ok.Z rozmowy wynikało co innego.:icon_e_wink:

Napisano
2 godziny temu, blakop napisał:

A 6 kwietnia już będziecie działać

Nie 🤨

Będziemy działać od 07,04  ale istnieje możliwość przedłużenia zawieszenia działalności

Płaca jak za urlop(Prawdopodobnie 🙄)

Przecież państwo obiecało dodatki😷

Napisano

Obiecać obiecało, oby nie tak jak z brakiem podwyżek za prąd. A póżniej z rekompensatami za  podwyżki, których miało nie być. 

Napisano (edytowane)
15 godzin temu, 08/15 napisał:

Nie rozumiesz. Przedłużono im badanie o 6 m-c. Wiec mają je ważne.

Właśnie dlatego (w UK ) uregulowano tą kwestię prawnie ,aby nie spowodować dodatkowego chaosu , kiedy to pojazdy bez badań nie mogłyby się poruszać a służby niejako byłyby zmuszone do wyłączania ich z ruchu.

Edytowane przez wadi
Napisano
W dniu 28.03.2020 o 16:58, blakop napisał:

zamach stanu...

Możesz rozwinąć? Przy mocnych ruchawkach społecznych przyjdą smutni panowie zabrać mój sprzęt do depozytu.

Napisano
5 godzin temu, wrc69 napisał:

przyjdą smutni panowie zabrać mój sprzęt do depozytu.

Ale jakiś samopał sobie zostawisz ;)

Napisano

Dla mnie człowiek przyznający się do popierania pisuaru - szczególnie w obecnych czasach nie jest kimś komu cokolwiek można tłumaczyć.

A już to przechwalanie się bronią na każdym kroku zastanawia mnie jak przeszedłeś badania psychologiczne, aby mieć na nią pozwolenie. No chyba, że wystarczyła legitymacja członkowska - w końcu jaka władza takie i jej decyzje...

Także sorry, ale niech kto inny tłumaczy jeśli ma siłę i ochotę.

Napisano

Trzeba by coś w czarnym prochu kupić:

https://saguaro-arms.com/product-pol-2317-Rewolwer-czarnoprochowy-Colt-True-Walker-44-Uberti.html

Ale to już (mimo że oficjalnie dostępne) jest na zamówienie. Firmy zajmujące się replikami: Uberti czy Pietta, to są firmy włoskie. A co się dzieje we Włoszech to wiemy.

Nie bawiłem się czarnoprochowcami, mój błąd, to jest broń nie podlegająca pod UoBiA (bez pozwolenia).

Napisano (edytowane)

Większy jak był ( odnośnie rejestru ) co do tamtego roku ;-):ok

Myślę, że " zajączek " też będzie bogatszy, tylko przerażają mnie " takie Święta ". 8/

Edytowane przez leski66
literówka
Napisano

Ten zwiększony ruch to tylko pretekst aby wyrwać się na legalu z domu                                                                                                                                                                                                                                                     - gdzie Pan jedziesz z tą familią                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    - na przegląd Panie władzo 😁

Napisano (edytowane)

hehe dobre :D 

u nas też jakby większy

Edytowane przez Jacdiag
cytat całego poprzedniego posta
Napisano

Na cmentarzach - też - w przenośni i w realu - 

Normalnie - Park Jordanowski 

Napisano (edytowane)

z tego co czytam za cmentarze już się biorą, pierwsze mandaty są   :) 

Edytowane przez Jacdiag
cytat całego poprzedniego posta
Napisano

Na szczęście mieszkam w lesie - w około tylko lasy prywatne - Wszyscy moi znajomi przyjeżdżają pobiegać i pospacerować na legalu - mają moją zgodę na parkowanie i korzystanie z lasu - a przy okazji - posprzątają gałęzie - nie przypuszczałem iż do tego dojdzie aby sami się deklarowali do pomocy - ale sytuacja .......... 

Jest tego parę ha - więc starczy dla wszystkich 😁

Ustalają między sobą - kto i o której godzinie będzie 

11.jpg

Zrobiłem plac zabaw dla wnuków - 70 ton żółtego piachu nie było czasu wwieść na podwórko - w ramach rekreacji znajomi już go taczkami wwieźli i pytają - co jeszcze jest do zrobienia - chętnie się poruszają  

Z boiska do plażówki nigdy nikt nie korzystał - tylko okazjonalnie -  teraz to największa atrakcja dla dzieciaków przyjaciół 

Jest trochę zadymy - ale cóż - takie nastały czasy i trzeba sobie pomagać 

• Lubię 2
Napisano
13 godzin temu, IVVO napisał:

Na szczęście mieszkam w lesie - w około tylko lasy prywatne 

jak do pracy jeszcze jeździsz konno to jesteś gość ;))

Napisano (edytowane)
13 godzin temu, nesiasps napisał:

konno to jesteś gość

Kiedyś myślałem o koniku ale ... brak czasu. A z resztą do granic miasta mam 1,5km a do centrum 12 - więc "miastowe" uznały by mnie za kompletnego świra - a ze wybudowali ścieżkę rowerową - więc nie długo na rowerku 8km do pracy - a w razie "W"  300m od domu przystanek MZK - niby wieś a prawie miasto 

Edytowane przez IVVO
Napisano

Choć bym chciał konika - to kto mu wymieni podkowy zimowe na letnie. A wypas koło SKP miał by wyborny - bo ona to też taka miejsko-wiejska 

Napisano

To wyjaśnia dlaczego tak ochoczo przejmowano stadniny koni, i nad czy one pracowały.

Wynik imponujący, gorzej z finansowym, ale to inny problem.

• Haha 1