WOJT999 Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C871968 Cytuj
Sebastian ZG Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Otóż wedle prawa o ruchu drogowym Motorower - pojazd jedno lub dwu śloadowy zaopatrzony w silnik o poj nieprzekraczającej 50 cm3, którego konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h Tak więc jest to motorower. Prawka nie potrzeba PS markes ostatnio takiego czegoś szukał Cytuj
markes30 Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 PS markes ostatnio takiego czegoś szukał Szukałem i znalazłem ale nadal bym się bał zrobić go na motorower. Co inni o tym myślą jak postąpicie jak wam taki przyjedzie na pierwsze? Cytuj
berecik Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 Może pojazd samochodowy czterokołowiec lekki ? Cytuj
Sebastian ZG Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 Zapewne logika podpowiada, że w niedługim czasie definicja motoroweru bedzie musiała być 'przystosowana' do rozwiajającej się techniki. Jeśli dobrze kombinuje na dzień dzisiejszy do pojazdu o napędzie np elektrycznym (nie ma pojemności silnika - łatwo jest jednym włącznikiem ograniczyć prędkość do 45 km/h) wkładamy silnik-spalinowy o poj 50cm3 i już mamy motorower (nikt nie interesuje się naszym silnikiem elektrycznym) Cytuj
wolf Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Pojazd samochodowy dzielimy m.in na: - motorower -motocykl, -samochód osobowy ................... ................... Zgadzam sie z Sebastianem ZG - jest to motrower i wystarczy DO - nawet jak komuś zabiorą prawko. Cytuj
Psuj Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 nawet jak komuś zabiorą prawko Niezupełnie, jak dostaniesz zakaz mechanicznych i nie mechanicznych to nawet rowerem nie możesz jechać. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
wolf Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Pod warunkiem, że będzie to patrol Policji, który ma dostęp w danym momencie do ewidencji kierowców. A jak jest to mała mieścina i wszyscy się znają to nawet pierną nie możesz. Cytuj
Tomek D Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 W niektórych małych mieścinach policjanci klaniają się w pas tym których powinni przymknąć (np. za jazde na 2 gazach) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi