Skocz do zawartości

VAT 1a w Karcie Pojazdu ale nie w DR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam ducato blaszak izoterma z fabryczną przegrodą. W karcie pojazdu jest adnotacja urzędowa Vat 1a ale w DR już takiej nie ma. Czy na nowo trzeba robić badania aby taki wpis się pojawił czy wystarczy zgłosić się do WK aby dodali taki wpis?

Napisano

Prawdopodobnie załatwiał to leasing - norma - na podstawie KP wpiszą do DR - tylko co dasz księgowej aby zgłosiła do US

Napisano
1 godzinę temu, IVVO napisał:

tylko co dasz księgowej aby zgłosiła do US

kasę 😀

Napisano

niestety mam księgowego wiec nic mu nie dam :D. Z ciekawości co diagności badają do Vat-u ? Czy jest przegroda i czy jest pionowa i trwała ? 

Napisano

Normalnie dziś złośliwość przez skórę mi wyłazi.

10 minut temu, mortin7669 napisał:

niestety mam księgowego wiec nic mu nie dam :D

Wolontariusz czy niewolnik ?

11 minut temu, mortin7669 napisał:

Z ciekawości co diagności badają do Vat-u ? Czy jest przegroda i czy jest pionowa i trwała ? 

Żółte auto w avatarze. Ciekawe na której stronie dowiemy się prawdy o tym aucie.

Napisano

Żółte auto to nie ducato. Z nim to inna historia, która już kiedyś była tu poruszana i polegała na zmianie rodzaju pojazdu co udał się z sukcesem wdrożyć. Księgowy to księgowy i tak to zostawmy 😉

Napisano
4 minuty temu, mortin7669 napisał:

i tak to zostawmy

Masz rację już nie drążmy tego tematu i tak to zostawmy.

Napisano
8 minut temu, mortin7669 napisał:

Księgowy to księgowy i tak to zostawmy 😉

Nie wziąłem jednego wariantu pod uwagę . Możesz z nim/ą sypiać. 

Napisano

Momencik "z nim" "z nią" sugeruje ksenofobiczne i ograniczone postrzeganie świata wyłącznie w kontekście dwóch płci!! To skandal!!

Nie ma tylko dwóch płci!! :)

Napisano

Badanie VAT firma musi wykonać każdorazowo po nabyciu "nowego" pojazdu, mimo wpisu w DR czy KP. Nie pytajcie dlaczego, bo to wymysły administracji skarbowej.

Napisano
55 minut temu, aboz napisał:

Nie pytajcie dlaczego, bo to wymysły administracji skarbowej.

Tak jak mówisz - przy każdym przerejestrowaniu pojazdu /zmiany NR/ właścicielu itd - nie znam na to żadnej podstawy prawnej ale księgowość VAT 26 lub 25 ma zgłosić do US w jaki sposób pojazd będzie rozliczany

Piszę już "księgowość" - bez podtekstów erotycznych :cool: