mortin7669 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Cześć, Mam ducato blaszak izoterma z fabryczną przegrodą. W karcie pojazdu jest adnotacja urzędowa Vat 1a ale w DR już takiej nie ma. Czy na nowo trzeba robić badania aby taki wpis się pojawił czy wystarczy zgłosić się do WK aby dodali taki wpis? Cytuj
IVVO Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Prawdopodobnie załatwiał to leasing - norma - na podstawie KP wpiszą do DR - tylko co dasz księgowej aby zgłosiła do US Cytuj
kurant2000 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 1 godzinę temu, IVVO napisał: tylko co dasz księgowej aby zgłosiła do US kasę 😀 Cytuj
mortin7669 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 niestety mam księgowego wiec nic mu nie dam :D. Z ciekawości co diagności badają do Vat-u ? Czy jest przegroda i czy jest pionowa i trwała ? Cytuj
DARIO64 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Normalnie dziś złośliwość przez skórę mi wyłazi. 10 minut temu, mortin7669 napisał: niestety mam księgowego wiec nic mu nie dam Wolontariusz czy niewolnik ? 11 minut temu, mortin7669 napisał: Z ciekawości co diagności badają do Vat-u ? Czy jest przegroda i czy jest pionowa i trwała ? Żółte auto w avatarze. Ciekawe na której stronie dowiemy się prawdy o tym aucie. Cytuj
mortin7669 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 Żółte auto to nie ducato. Z nim to inna historia, która już kiedyś była tu poruszana i polegała na zmianie rodzaju pojazdu co udał się z sukcesem wdrożyć. Księgowy to księgowy i tak to zostawmy 😉 Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 4 minuty temu, mortin7669 napisał: i tak to zostawmy Masz rację już nie drążmy tego tematu i tak to zostawmy. Cytuj
DARIO64 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 8 minut temu, mortin7669 napisał: Księgowy to księgowy i tak to zostawmy 😉 Nie wziąłem jednego wariantu pod uwagę . Możesz z nim/ą sypiać. Cytuj
blakop Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Momencik "z nim" "z nią" sugeruje ksenofobiczne i ograniczone postrzeganie świata wyłącznie w kontekście dwóch płci!! To skandal!! Nie ma tylko dwóch płci!! Cytuj
aboz Napisano 3 Czerwiec 2020 Napisano 3 Czerwiec 2020 Badanie VAT firma musi wykonać każdorazowo po nabyciu "nowego" pojazdu, mimo wpisu w DR czy KP. Nie pytajcie dlaczego, bo to wymysły administracji skarbowej. Cytuj
IVVO Napisano 3 Czerwiec 2020 Napisano 3 Czerwiec 2020 55 minut temu, aboz napisał: Nie pytajcie dlaczego, bo to wymysły administracji skarbowej. Tak jak mówisz - przy każdym przerejestrowaniu pojazdu /zmiany NR/ właścicielu itd - nie znam na to żadnej podstawy prawnej ale księgowość VAT 26 lub 25 ma zgłosić do US w jaki sposób pojazd będzie rozliczany Piszę już "księgowość" - bez podtekstów erotycznych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi