Skocz do zawartości

INFLACJA W GÓRĘ BT CENA W MIEJSCU

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciekawy jestem kiedy nastąpi jakiś ruch w cenach badań technicznych bo to już robi się nieopłacalny interes dwóch diagnostów plus utrzymanie SKP na rok koszt około 200tys to żeby był jakikolwiek godziwy zysk trzeba zrobić z 5 tys badań a to nie takie proste.wszystko w górę ceny w sklepie ,usługi itp. a tu nic niedługo będą zamykać się SKP u mnie w mieście dwie zamknęli.

Napisano

Bida będzie koszty coraz większe a tu podwyżek ani widu ani słuchu.

Napisano

Zamknąć! zamknąć! zamknąć! Po kiego grzyba się męczyć? 

Napisano

Kuba swój stary nick przebudził z snu zimowego !!!

Nie ważne, że już połowa lipca. Czyżby do pozostałych zapomniał haseł ? ;)

• Haha 1
Napisano
2 godziny temu, kuba19787 napisał:

a tu nic niedługo będą zamykać się SKP u mnie w mieście dwie zamknęli.

Ja się przyznam, że mam mieszane uczucia jeżeli słyszę, że badania są nieopłacalne. Słyszę to od dłuższego czasu a jak na złość w moich okolicach co jakiś czas otwiera się nowa a nie kojarzę aby jakaś padła. 

Napisano (edytowane)

Padają tylko takie które musiały się zamknąć z innych przyczyn losowych. Normalnie na większości jeszcze gratisa wylapiesz🤮. Więc to pie*******e że jest tak źle dla mnie jest nie na miejscu!!!.

Edytowane przez yogi1984
Napisano
11 godzin temu, Mecher napisał:

Czyżby do pozostałych zapomniał haseł ?

Jest duże prawdopodobieństwo, że ...... tak właśnie jest. :P

Napisano

Podejdźmy do tematu od strony wynagrodzeń diagnostów. W okresie obowiązywania obecnego cennika wynagrodzenie diagnosty wzrosło o 250-300% a skoro SKP nadal działają to oznacza, że pierwotna cena badań była znacznie zawyżona.

Napisano

Uważam, że problem nie polega na podniesieniu opłat w cenniku, lecz zredukowaniu ilości stacji kontroli pojazdów. To jest jak z miską żarcia dla psa. Jak dasz jednemu psu pełną miskę żarcia to się naje, a jak dasz tą samą miskę 10 psom to żaden się nie naje, chyba że wyszarpie pozostałym całość.

Napisano

Bez wątpienia największy problem to jest w jakości badań! 

14 minut temu, rewers napisał:

zredukowaniu ilości stacji kontroli pojazdów.

Jest z czego redukować, bo jedna "poczta" cały powiat jest w stanie obsłużyć ale chyba nie na tym badania mają polegać.

• Lubię 2
Napisano

Na terenie gdzie, jest dużo stacji kontroli pojazdów przedsiębiorcy wyrywają sobie z gardła klientów. Prowadzi to tylko i wyłącznie do spadku jakości wykonywanych badań i wszelkiego rodzaju innych patologii. U nas na Śląsku to na jeden powiat przypada od kilku do kilkunastu stacji kontroli pojazdów.

Napisano
2 godziny temu, rewers napisał:

U nas na Śląsku to na jeden powiat przypada od kilku do kilkunastu stacji kontroli pojazdów.

Biorąc poprawkę na zaludnienie na Śląsku to i tak jest nieźle. Są powiaty, gdzie na jedną SKP przypada mniej niż 4000 mieszkańców, czyli około 1500 pojazdów.

Napisano (edytowane)

On już szukał pracy przecież, nawet przez forum. Tylko jako @patronat  (a może pod innym jeszcze nickiem) :)

I niecały rok temu chwalił się 

Cytat

A u mnie przybywa oczywiście wrzesień w porównaniu np. do maja badań mniej ale to raczej taki okres ale w porównaniu z wrześniem z tamtego roku mam więcej o 100 sztuk badań.

Edytowane przez Mecher
Napisano
Wynagrodzenie brutto:
od 4 300 PLN
Wykształcenie:
zasadnicze zawodowe, techniczne
Inne wymagania: UPRAWNIENIA DIAGNOSTY SAMOCHODOWEGO, J. NIEMIECKI W STOPNIU KOMUNIKATYWNYM

Życzę powodzenia ze znalezieniem DIAGNOSTY

Napisano

Czyli uprawnienia plus język za niecałe 3 koła na rękę?

Napisano
1 godzinę temu, blakop napisał:

plus język

i maturę z języka obcego 🤣

Napisano

Z języka francuskiego by mu poszło, byle nie wykonał szczytu przejęzyczenia. ;)

Napisano
W dniu 17.07.2020 o 09:14, biker100 napisał:

zasadnicze zawodowe,

A dlaczego tylko zasadnicze?

Napisano

Spytaj tego co ogłoszenie zamieścił. A nie tego co upublicznił :icon_razz:

Napisano
W dniu 17.07.2020 o 17:09, blakop napisał:

uprawnienia plus język za niecałe 3 koła na rękę?

tak przynajmniej wynika z treści ogłoszenia, niestety.

Napisano

PS: Pewnie jeszcze "u nas się negatywów nie wystawia" oraz "ciągniki, przyczepy i motory robimy na sam dowód".

Także widać że trzeba podnieść ceny za badania.

• Haha 1
Napisano

Skończyły się wybory, na pewno rząd weźmie się do pracy i będzie lepiej

Napisano
31 minut temu, rurek777 napisał:

Skończyły się wybory

a no skończyły, tylko żeby nie było tak jak z rolnikami, od nich nie kupujemy a w naszej branży będzie , że z tej części polski samochódów nie obsługujemy. 🤣