markes30 Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Jakie dokumenty (jak wyglądają skan zdięcie) powinien posiadać klient importujący samochód ze Szwecji? Na co szczególnie zwrócić uwagę ? W jakiej formie jest wymeldowanie? Cytuj
bohdang Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Kolego "Markes 30", jeśli pytasz jako diagnosta to chyba zaszło jakieś nieporozumienie. Tobie nie są potrzebne żadne dokumenty potwierdzające wyrejestrowanie pojazdu za granicą ani jakiekolwiek inne. Owszem, jeśli pojazd ma jakiś dokument pomocny w ustaleniu jego daty I rejestracji, czy danych technicznych to bardzo fajnie. Jednak generalnie wykonujesz badanie pierwsze - pojazdu przed jego rejestracją w RP i wszelkie ustalenia dokonujesz z natury. Sprawy potwierdzenia rejestracji pojazdu za granicą czy jego wyrejestrowania - to sprawy organu rejestrującego, a nie diagnosty. Cytuj
markes30 Napisano 15 Marzec 2006 Autor Napisano 15 Marzec 2006 Kolego "Markes 30", jeśli pytasz jako diagnosta to chyba zaszło jakieś nieporozumienie. Pytam ponieważ kolega ma 'okazje " kupić taki sam. w niemczech ale ma on szweckie dokumenty więc pyta mnie "fachowca" a ja na oczy nie widziałem szwedzkich dokumentów, Wwęc ponawiam pytanie jak wyglądają (skany zdięcia ) takie dokumenty i wymeldowanie? Cytuj
pablo Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Jest to niebiesko-biały(górna cześć jest niebieska dolna biała) dokument formatu A4 o ile dobrze pamiętam. Niestety nie posiadam skanu ani xero takiego dokumentu. Cytuj
bohdang Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Najmocniej przepraszam kolego "Markes 30". Byłem przekonany, że chodzi o I badanie w RP. Niestety nigdy nie wykonywałem badania pojazdu ze Szwecji i nie mogę pomóc w Twoim problemie. Pozdrawiam. Cytuj
pablo Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Jest to niebiesko-biały(górna cześć jest niebieska dolna biała) dokument formatu A4 o ile dobrze pamiętam. Niestety nie posiadam skanu ani xero takiego dokumentu. Mam na myśli dokumenty jakie przedstawia klient do pierwszego badania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi