ST2000 Napisano 19 Sierpień 2020 Napisano 19 Sierpień 2020 Dzień dobry, Może Panowie coś poradzicie, bo ja nie wiem o co chodzi. Na przeglądzie diagnosta stwierdził niezgodność danych DMC zespołu w DR z danymi w tabliczce znamionowej. W DR jest to 3360, a na TZ 3390. Polecił udać się do WK w celu korekty wpisu. Tylko jest jeden problem: DMC pojazdu w DR i w TZ wynosi 1760, a MMC przyczepy 1600, więc 1760+1600=3360. Jak będę miał wpisane 3390 to DMC zespołu będzie większa niż DMC pojazdu i MMC przyczepy. Czy coś takiego jest w ogóle możliwe? Bo wydaje mi się bez sensu. Słyszałem o przypadku w drugą stronę, że DMC zespołu była mniejsza niż suma DMC pojazdu I MMC przyczepy i jest to logiczne, ale żeby była większa? Myślałem, że jest źle wpisana masa przyczepy i powinno być 1630, ale szperając na różnych stronach w necie w poszukiwaniu danych technicznych znajdowałem właśnie 1600, co wskazuje na to, że masa przyczepy jest ok. Gdzie jest błąd? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi