Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powoli zbliża się kres pracy obecnego analizatora będącego na wyposażeniu. Co byście polecili jako nowy nabytek i ewentualnie jakiego unikać. Oczywiście musi posiadać dopuszczenie do stosowania na SKP. 

:D 

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano (edytowane)

@Jac od 2 miesięcy pracuje na Capelec 3201 z czytnikiem EOBD/OBDII CAP 4220 i na obecną chwilę mogę polecić. Obsługa intuicyjna i bezproblemowa.

Produkcja luty br.

Do tego dymomierz CAP3200-OPA.

Edytowane przez biker100
Napisano

Najnowsze produkty Boscha. Kilka dni na nim pracowałem. Super maszyna. Pozdrawiam.

Napisano

Jeszcze niedawno pracowałem na BRAIN BEE AGS-688 i bardzo mi się podobał. Teraz pracuje na analizatorze TEXA i nie polecam, strasznie uciążliwy sprzęt. Przez chwilę miałem też doczynienia z analizatorem BOSCHa i w sumie to chyba był wzorzec metra, jeśli chodzi o analizatory.

Napisano
9 minut temu, Czolgista napisał:

TEXA

9 minut temu, Czolgista napisał:

BOSCHa

Porównywałem przed wyborem oba te produkty i po zasięgnięciu języka w serwisie wybór padł na Capelec-a.

Napisano (edytowane)

Patrząc na cenę wersji bazowej, wcale się nie dziwię.

Edytowane przez Czolgista
Napisano

Ja również polecam CAPELEC-a, pracowałem  na tym sprzęcie i był on bardzo przyjazny dla użytkownika. Teraz pracuję na urządzeniu TEX-a i do pięt CAPELEC-owi nie dorasta

Napisano (edytowane)

https://analizatory.info.pl/analizatory-spalin/analizatory-gum/motorscan-eurogas-8020/ 

Bardzo (nie)polecam. No chyba, że ktoś ma zdrowie co dwa dni serwis wzywać, bo ten sprzęt tylko wodę z wydechu zaciąga, która układ pomiarowy zalewa, a odstojnik wraz z zestawem filtrów po prostu nie wyrabia. Super sprzęt, zarąbista robota! :evil: O dymomierzu do kompletu, to szkoda nawet gadać. :noOK:

Na SKP tylko ten, co używa DEPESZ! :twisted:

Edytowane przez Paprock
Napisano
16 minut temu, Paprock napisał:

(...) co używa DEPESZ

A kto to ?

Ja też " jadę " na CAPELEC-ku i jestem zadowolony ( tylko jakoś ostatnio strasznie podrożał czujnik tlenu ( x2 ) 8/, który trza było wymienić - serwisant twierdzi, że ten rodzaj czujników wykorzystywany jest teraz w respiratorach ).

:smile:

Napisano

Stargas 898. Używany dostępny za niewielkie pieniądze. Teraz chyba nie jest najlepszy czas na zakup nowego w obliczu mającej nastąpić archiwizacji wyników.

Napisano
3 minuty temu, adam1501 napisał:

eraz chyba nie jest najlepszy czas na zakup nowego w obliczu mającej nastąpić archiwizacji wyników.

@adam1501 spodziewasz się, że będziemy potrzebowali jakichś super wielkich dysków?

Napisano

Niekoniecznie, tylko nie każdy sprzęt nadaje się do archiwizacji lub jego dostosowanie jest kosztowne. Jesteśmy na etapie przejściowym i nie wiemy czy wejdzie ta archiwizacja i w jakiej formie, dlatego wstrzymałbym się z zakupem nowego analizatora.

Napisano
16 minut temu, adam1501 napisał:

w obliczu mającej nastąpić archiwizacji wyników.

Capelec archiwizuje.

Napisano
51 minut temu, adam1501 napisał:

wstrzymałbym się z zakupem nowego analizatora.

Nie pisałem, że już mus kupować, tylko że nadchodzi kres jego pracy i warto być zorientowanym w czym wybierać  

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

• 1 year later...
Napisano

Witam. Mam pytanie czy istnieje jakaś lista marek/modeli analizatorów/dymomierzy które są dopuszczone do użytku. Powoli zaczynamy szukać nowego sprzętu i chcielibyśmy uniknąć sytuacji takiej w której okaże się ,że np. urządzeniu brakuje jakiegoś certyfikatu, albo urządzanie jest jakiejś "czarnej liście"  itp. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Napisano
W dniu 22.10.2020 o 09:53, biker100 napisał:

@Jac od 2 miesięcy pracuje na Capelec 3201 z czytnikiem EOBD/OBDII CAP 4220 i na obecną chwilę mogę polecić. Obsługa intuicyjna i bezproblemowa.

Produkcja luty br.

Do tego dymomierz CAP3200-OPA.

Ja również pracuje na tym sprzęcie jak wyżej już czwarty rok i mogę polecić :)