Rafi90 Napisano 30 Listopad 2020 Napisano 30 Listopad 2020 Szanowne grono. Jak podchodzicie do tematu ogranicznika prędkości np w pojazdach specjalnych typu oczyszczanie dróg, gdzie kierownica jest po prawej stronie, i żeby był legal to nie może rozwijać więcej niż 40km/h. Papier od rzeczoznawcy wystarczy? Bo raczej Steyr do pojazdu z 1992 roku nie wyda takiego kwita. Zresztą najpewniej pojazd przeszedł choć jedne zmiany konstrukcyjne nim stał się tym, czym jest teraz, Co wy na to obywatele? Taki praktyczne przykłady z życia bym prosił. Cytuj
danielg539 Napisano 30 Listopad 2020 Napisano 30 Listopad 2020 Można się posłużyć zaświdczeniem od firmy montującej ogranicznik prędkości. 1 Cytuj
Rafi90 Napisano 30 Listopad 2020 Autor Napisano 30 Listopad 2020 Czyli na spokojnie mogę takie coś przyjąć jako potwierdzenie ograniczenia prędkości tak ? W takim razie temat nie jest aż tak zawiły jak myślałem. Cytuj
danielg539 Napisano 30 Listopad 2020 Napisano 30 Listopad 2020 Ja bym honorował takie zaświadczenie. Cytuj
aboz Napisano 30 Listopad 2020 Napisano 30 Listopad 2020 Dział II zał. nr 2 rozporządzenia w/s BT Cytat § 2. 1. Przy ustalaniu nieznanych danych technicznych pojazdu (§ 1) należy w możliwie największym stopniu wykorzystywać dostępne informacje zawarte w takich źródłach, jak przepisy i dokumenty homologacyjne, dane producenta pojazdu, katalog marek i typów pojazdów homologowanych oraz dopuszczonych do ruchu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, o którym mowa w art. 80bh ust. 1 ustawy, a w indywidualnych wypadkach, inne wiarygodne publikacje i dokumenty, dotyczące danego pojazdu lub jego zespołów i elementów. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi