Jurgen 0 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 Witam Mam pytanko, do tej pory pracowałem na stacji gdzie był program AutoVin do rozkodowywania VIN-u i danych technicznych. Jak określacie rok produkcji samochodu np. z datą pierwszej rejestracji 31.03.2017 samochodu sprowadzonego ciężarowego. Raczej na 100% będzie to 2016r. Ale czym to podeprzeć żeby klient nie miał żadnych wątpliwości. Jak wiadomo niektórym zależy na roczniku jesli np. odsprzedają samochód. A też nie chcę miec problemów z UM. Pozdrawiam Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek8340 4 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 Dekoder vin internet. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tobiasztj 11 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 Dzwonie do ASO i pytam. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndriuB 0 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 Można podeprzeć się rokiem z szyb, pasów, elementów zawieszenia, podzespołów silnika itp. Wbrew pozorom date produkcji można znaleźć w kilkunastu miejscach w pojeździe. Do tego dekodery VIN Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leski66 261 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 Teraz, EndriuB napisał: Do tego dekodery VIN Tu : jest komplet Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecher 266 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 29 minut temu, EndriuB napisał: Wbrew pozorom date produkcji można znaleźć w kilkunastu miejscach w pojeździe. Ja bym poprosił chociaż o 8 takich miejsc. Z gry dziekuję 48 minut temu, Jurgen napisał: A też nie chcę miec problemów z UM. A co ty robisz (ustalasz) by mieć lub nie, problemy z UM ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leski66 261 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 (edytowane) 17 minut temu, Mecher napisał: Ja bym poprosił chociaż o 8 takich miejsc. A czemu osiem, a nie np. sześć. Edytowane 4 Grudzień 2020 przez leski66 interpunkcja Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndriuB 0 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 Godzinę temu, Mecher napisał: Ja bym poprosił chociaż o 8 takich miejsc. Z gry dziekuję Szyby, pasy, reflektory, elementy zawieszenia, obudowa filtra powietrza, półosie, siedzenia oraz np felgi Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecher 266 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 (edytowane) Ale to są daty produkcji poszczególnych elementów, a nie produkcji pojazdu. Wiec to tylko pomocnicze żródło, daje tylko ogólne pojęcie z jakimś tam prawdopodobieństwem, więc pisanie 2 godziny temu, EndriuB napisał: date produkcji można znaleźć w kilkunastu miejscach w pojeździe. tylko wprowadza w błąd. Godzinę temu, leski66 napisał: A czemu osiem, a nie np. sześć. Teraz już wiesz dlaczego Edytowane 4 Grudzień 2020 przez Mecher Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leski66 261 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 55 minut temu, Mecher napisał: Teraz już wiesz dlaczego Tat, tak czekałem tylko na to : 55 minut temu, Mecher napisał: Wiec to tylko pomocnicze żródło, daje tylko ogólne pojęcie z jakimś tam prawdopodobieństwem O ! Ps " to żeśmy się dogadali " Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndriuB 0 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 4 godziny temu, EndriuB napisał: Można podeprzeć się Czy można to rozumieć, że to co wymieniłem określa jednoznacznie rok produkcji? Chyba nie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz gruszka 0 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 Tylko i wyłącznie autoryzowany przedstawiciel producenta lub producent. Inne sposoby sprawdzone i się nie sprawdziły:) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecher 266 Napisano 4 Grudzień 2020 Share Napisano 4 Grudzień 2020 (edytowane) 7 godzin temu, EndriuB napisał: Wbrew pozorom date produkcji można znaleźć w kilkunastu miejscach w pojeździe. Do tego dekodery VIN Można zrozumieć jednoznacznie to co napisałeś. W końcu w temacie mowa o dacie produkcji pojazdu a nie kołpaka Edytowane 4 Grudzień 2020 przez Mecher Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jurgen 0 Napisano 7 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2020 Dzięki za odpowiedź. Z ASO kontaktowałem się jednak u nich zaczy ją się przeglądy serwisowe z dniem zarejestrowania samochodu i usług serwisowych. Przynajmniej tak mi powiedzieli w ASO IVECO w Krakowie. A jesli posiadają rok produkcji samochodu to tylko odpłatnie :). Nic za darmo niestety. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danielg539 272 Napisano 7 Grudzień 2020 Share Napisano 7 Grudzień 2020 W dniu 4.12.2020 o 20:27, Mecher napisał: W końcu w temacie mowa o dacie produkcji pojazdu a nie kołpaka W praktyce sprawa wygląda tak, że na linię montażową trafiają części wyprodukowane w większości kilka lub kilkanaście dni wcześniej a jak pojazd wyprodukowany jest np. 3 czy 4 stycznia to praktycznie wszystkie plastiki będą pochodziły z wcześniejszego roku. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecher 266 Napisano 7 Grudzień 2020 Share Napisano 7 Grudzień 2020 To przecież jest linijkę niżej napisane po tym co zacytowałeś Cytat Wiec to tylko pomocnicze żródło, daje tylko ogólne pojęcie z jakimś tam prawdopodobieństwem, więc pisanie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danielg539 272 Napisano 7 Grudzień 2020 Share Napisano 7 Grudzień 2020 Zgadza się Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteczek 22 Napisano 7 Grudzień 2020 Share Napisano 7 Grudzień 2020 Żeby nie zakładać nowego. Który to rok VSSZZZ6LZ4D014471. Klient się awanturuje kupił jako 2005 a ja mu gadam że 2003. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Łódź 102 Napisano 7 Grudzień 2020 Share Napisano 7 Grudzień 2020 2003 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keisej 10 Napisano 7 Grudzień 2020 Share Napisano 7 Grudzień 2020 12.2003 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi