Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie zmniejszonych tablic. Konkretnie jak podchodzicie do tematu gdy przyjeżdża auto, które zarejestrowane było np. w USA na wniosek właściciela otrzymał zmniejszone tablice ale z tyłu pojazdu jest miejsce na tablicę normalną a z przodu na zmniejszoną. Czy negatyw? Bo wiadomo co się stało od 4 grudnia a już niedługo trzeba będzie robić zdjęcia.

Napisano

Normalnie czyli po staremu. U nas w dzienniku ustaw nic się nie zmieniło w tej kwestii. Nasz tutejszy Wydział Komunikacji ma również takie stanowisko, czyli "robić pozytywnie, nie czepiać się tego. Od tego jest policja na drodze"- dla mnie absurd bo widocznie diagnosta ma nie sprawdzać tablic na badaniu...

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Napisano
40 minut temu, Daro92duc napisał:

Nasz tutejszy Wydział Komunikacji ma również takie stanowisko, czyli "robić pozytywnie, nie czepiać się tego.

Niech na piśmie to dadzą.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, strazak napisał:

Czy negatyw? Bo wiadomo co się stało od 4 grudnia a już niedługo trzeba będzie robić zdjęcia.

Aż tak się tych sesji fotograficznych boisz ?

Rób tak samo, jakbyś miał robić w czasie, gdy będą obowiązywać te zdjęcia o których piszesz.

Edytowane przez Mecher
Napisano
8/
Proponuję doczytać tu :
Tablice zmniejszone

A więc zabrania się umieszczania tablic (...) Użytkownikowi samochodu/właścicielowi.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Napisano

Raczej wydziały nie wydają jednej tablicy dużej a drugiej tej zmniejszonej