Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie. Ciągnik kupiony w tamtych latach nie był nigdy rejestrowany. Okresowe odpada bo nie rejestrowany. Pierwszy przegląd (wyprodukowany w ilości 1 szt, rocznie itd...) też odpada. Całe życie pod górkę...

Napisano

A jakie ma dokumenty na ten ciągnik (rachumek, faktura)?

Moim zdaniem do WK tam decydują jakie dokumenty i jakie bad. zrobić.

Napisano

Zdecydowanie należy wykonać badanie pierwsze odczytując dane z ciągnika i posiłkując się danymi katalogowymi. Ciągniki rol. nawet wyrejestrowane można jeszcze raz zarejestrować przechodząc pozytywne badanie pierwsze.

Napisano

Jest jakiś dokument zakupu. Zrobiłem pierwszy przegląd dla " nowego pojazdu nowego typu wyprodukowanego lub importowanego w ilości jednej szt. rocznie" z dokumentem identyfikacyjnym. Na razie gość nie wrócił, może będzie ok. W dziennikach ustaw nie znalazłem żadnej wskazówki, jak postępowac w takich przypadkach. Zresztą to nie pierwszy raz.

Napisano
Jest jakiś dokument zakupu. Zrobiłem pierwszy przegląd dla " nowego pojazdu nowego typu wyprodukowanego lub importowanego w ilości jednej szt. rocznie" z dokumentem identyfikacyjnym.

Robię podobnie. Chociaż wydaje mi się, że klient od WK powinien dostać numery próbne na dojazd do SKP oraz skierowanie na badanie. Wtedy byłoby wszystko jasne.

• 2 weeks later...
Napisano

na szkoleniu w Ciechocinku pan Jerzy Król powiedział ze do takiej rejestracji musi być wyciąg ze swiadectwa homologacji innej opcji nie ma i nie ma odstępstw od warunków

Napisano

Ciekawe czy podał podstawe prawną.

Wydaj mi się że z punktu widzenia diagnosty to jest tak jak robię jest OK

[ Dodano: 03-04-2006, 19:33 ]

W najgorszym wypadku można go zarejestrować jako SAM, tylko po co.