Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

O te 1504 - nr badania - toż to nie jakaś anomalia - dla SKP w dużym mieście to norma

Napisano
2 minuty temu, IVVO napisał:

O te 1504 - nr badania

Ja wiem, tzn. domyśliłem się, że chodzi o numer badania. Tyle tylko nie wiem na co wybałuszać ślepia. Duża stacja dwustanowiskowa, czynna do późnych godzin wieczornych z pełną obsadą w tym czasie i do tego w dobrej lokalizacji, jest w stanie tyle zrobić bez zadyszki. Tyle, że diagności tam nie siedzą więcej niż wklepywanie w komputer przed i po czynnościach na stanowisku.

Napisano

Ale o co chodzi oprócz tego, że to badanie sprzed roku?

Napisano
4 minuty temu, duchu napisał:

W miesiąc i tydzień ?

Pół tego robię w podobnym czasie na PSKP.

Napisano

Naczepy robiłem badanie....i taki kwiatek, podziwiam chłopaków. Na google sprawdziłem jednostanowiskowa, liczba ludności 22.5 tys.

Napisano
3 minuty temu, aboz napisał:

Pół tego robię w podobnym czasie na PSKP.

Patrząc u mnie po okolicy , to własnie rekordy idą na wybranych podstawowych. Z naciskiem na wybranych.

Napisano

Mało,

64 tysięczne miasto które ma 9 stacji w tym 4 okręgówki robi 26 tysięcy rocznie (tak, 26 tys) :)  

Każdy z nas pewnie zna takie/podobne miejsca.

• Lubię 2
Napisano

Tylko co to wszystko ma wspólnego z nowymi  rekorami z cepiku :?

Napisano (edytowane)
10 minut temu, Andrzej89 napisał:

64 tysięczne miasto które ma 9 stacji w tym 4 okręgówki robi 26 tysięcy rocznie (tak, 26 tys) :)  

Nie kumam tej matematyki. 

Edytowane przez Paprock
Napisano

Wychodzi na to, że ta jedna SKP robi wszystkie pojazdy z tego miasta i pewnie jakieś z okolicy natomiast te pozostałe 8 SKP nie wykonuje żadnych BT.

Napisano (edytowane)

Nawiązuję do autora że to żadna nowość, dla tej stacji jest średnia ponad 2k więc żadna nowość a są w PL stacje które mają więcej. Wniosek taki że nie ma co sobie przątać głowy tymi liczbami bo od tego jest kto inny. Trzeba pogratulować że interes wypalił i jest zainteresowanie i że chłopaki mają zdrowie i głowę na karku :)

Edit:

Oraz taki że stacja ma swoją renomę i to że jest spora konkurencja nie znaczy że ruch z automatu ma się rozkładać proporcjonalnie na wszystkie stacje w okolicy.

Edytowane przez Andrzej89
Napisano
Cytat

nowe rekory z cepiku, jestem w szoku ktoś coś?

Miałem problem, ale " kapłem się " o co idzie :

8 minut temu, Grzegorz Łódź napisał:

Tylko co to wszystko ma wspólnego z nowymi  rekorami z cepiku

" W dobrą stronę się kapłem " ?

:smile:

Napisano
5 minut temu, leski66 napisał:

W dobrą stronę się kapłem " ?

Też jestem w szoku😉

Ps. Bez obrazy ale ostatnimi czasy poziom intelektualny niektórych diagnostów sprowadza to forum do "forum dla przedszkolaków".....

Napisano
20 godzin temu, Grzegorz Łódź napisał:

"forum dla przedszkolaków"

No jakby to ująć, generalnie przedszkolaki nie umieją jeszcze czytać, a jak któryś bystrzejszy to coś tam z literek skleci. glupek.gif

Napisano

Myślałem, że trudno będzie przebić moich dotychczasowych faworytów, ale wychodzi na to, że z wynikiem niespełna ~1100 BT miesięcznie są zdecydowanie poza podium tej osobliwej "ekstraklasy" :silent:

Napisano (edytowane)
W dniu 8.02.2021 o 16:06, Paprock napisał:

robi 26 tysięcy rocznie (tak, 26 tys)

Eee tam amatorzy🙂😉

fff.jpg.a4ec53fbc32c60dc3206b5afd7e209f3.jpg

To jest kozak🙂.

Albo roku nie wyzerował....??

Edytowane przez yogi1984
Napisano

Gorzej , jeżeli to ciągłość numeracji od początku działania stacji.😄

Napisano
13 godzin temu, yogi1984 napisał:

Albo roku nie wyzerował....??

Podejrzewam, że ( " program stacyjny " to prawdziwa APKA - ta co terminami dopełnia :silent: ), bo prawdziwy PROGRAM " krzyczałby wniebogłosy ", że koniec roku i trza wyzerować liczniki i nie mówcie mi, że operator siedzący za sterem to p**** - choćby na tym przykładzie można jasno zobaczyć różnicę pomiędzy apką a Programem.

:smile:

9 godzin temu, wadi napisał:

(...) ciągłość numeracji od początku działania stacji.

Bardzo duże prawdopodobieństwo w tym zdarzeniu jest. :sleep:

Napisano

To jest tak jak się pracuje na jakimś przestarzałem "silniku" programu do SKP / DOS lub coś podobnego/. W takim programie można zrobić co się chce - a on wszystko łyka. Jest to "wygodne" dla niektórych. Ale ogólnie - to program ma pilnować diagnosty a nie odwrotnie

Są programy które pozwalają wydrukować zaświadczenie przed zakończeniem badania - i dla kontrolujących wszystko fajnie wygląda - trwało 40 minut - tylko że leżało z tych 40 - 35 w poczekalni - pojazdu już nie było na stacji - ale badanie trwało  

Napisano (edytowane)

PK70858 ford

Edytowane przez marcinek44
Napisano
11 godzin temu, wadi napisał:

Gorzej , jeżeli to ciągłość numeracji od początku działania stacji.😄

Niestety ale chyba masz rację 😆 Z info wiem że max 2tys.rocznie dziadziuś  na tej stacji robi. Właściciel a zarazem diagnosta pracuje sam niestrudzenie na ten zacny wynik prawdopodobnie od początku istnienia🙂. Stacja podstawowa na uboczu w małym podwarszawskim miasteczku. Już wiem skąd NIK brał dane do swego raportu 🙂