Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema mam pytanie, jak wyglądał wasz kurs na diagnostę?

u mnie to wyglada tak ze dostaliśmy akty prawne i je czytamy, gość odpala prezentacje i lecimy po kolei. 
U was tez tak jest? Pytam bo zapłaciłem nie mała kwotę za kurs natomiast przeczytać wszystko to ja sobie mogę za darmo w domu🙄. Mam nadzieje ze praktyka będzie w miarę dobra

Napisano

Tak wyglądają kursy. Na praktyce natomiast jest szansa że zza pleców innych kursantów zobaczysz może jak wyglądają rolki.

• Haha 1
  • Lubię 1
Napisano

Na oglądnięcie ciężarówki od spodu przeważnie wielkich szans też nie ma, nie wspominając o jakiejś cysternie ADR czy autobusie TEMPO 100.

Napisano

To zadaj wykładowcy kilka interesujących Cię tematów. Na tym forum znajdziesz ich bez liku. Ciekawe czy odpowie.:wink:

Napisano
19 minut temu, rewers napisał:

To zadaj wykładowcy kilka interesujących Cię tematów.

niech ustali rok produkcji w Suzuki... ;)

• Haha 1
Napisano

A ten kurs przypadkiem nie jest opisany co i jak ma wyglądać i z czego się składać?

http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20140001836

Napisano
Godzinę temu, Rekey napisał:

Mam nadzieje ze praktyka będzie w miarę dobra

Jak będzie wyglądała

Godzinę temu, Rekey napisał:

gość odpala prezentacje i lecimy po kolei. 

i na prezentacjach zobaczycie samochód od spodu. Może pozwali wam dotknąć ... monitor :yeah:

Napisano (edytowane)

Przeczytać możesz, ale samodzielnie ich nie zrozumiesz i nie przełożysz na praktykę już na pewno. Egzamin składa się z teorii i to ona powinna Cię na tą chwilę interesować najbardziej. Praktyka powinna również znaleźć się na kursie, lecz w znacznie mniejszej części niż teoria. Praca diagnosty to przede wszystkim! praca na dokumentach prawnych, stan techniczny każdy potrafi sprawdzić, natomiast w ramy prawne ubrać już te czynności to wielu niestety uprawniony diagnostów nie potrafi. 

Wygląda to po trochu jak z nauka jazdy, uczysz się zdać egzamin, a później już będziesz doskonalił naukę jazdy. 

ps. zerknij sobie jakie pytania pojawiają się na opisówce w dziale egzaminy TDT i spróbuj samodzielnie na te pytania odpowiedzieć...

Edytowane przez adamos
Napisano
2 godziny temu, Rekey napisał:

Pytam bo zapłaciłem nie mała kwotę za kurs natomiast przeczytać wszystko to ja sobie mogę za darmo w domu

Gwarantuję Ci,że nie na jednym razie zakończysz czytanie aktów prawnych chcąc pracować w tym zawodzie. Na pocieszenie dodam,że za darmo😉

Jak sama nazwa mówi "kurs" to nie szkoła . Płacisz za "dokument" a wiedzę musisz sam zdobywać. Pamiętaj- na kursie za największe pieniądze jakie zapłacisz nie kupisz wiedzy i nikt za Ciebie jej w Ciebie nie wleje,że staniesz się wszechwiedzący.To zależy tylko od Ciebie i Twojej determinacji i chęci.

Moja rada-jeśli dużo zapłaciłeś zadawaj dużo pytań,problemów itp.

Napisano
12 minut temu, Grzegorz Łódź napisał:

Moja rada-jeśli dużo zapłaciłeś zadawaj dużo pytań,problemów itp.

:ok

Napisano
3 godziny temu, biker100 napisał:

niech ustali rok produkcji w Suzuki...

Na to akurat jest prosta odpowiedź zawarta w PORD :P

Napisano

Michał, masz na myśli rzeczoznawcę ,ale wiesz jak jest.

Napisano

Wiem jak jest, ale na egzaminie/kursie obowiązują przepisy, a nie "życie".