Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Egzamin praktyczny - czas oczekiwania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Panowie ile się teraz czeka na pierwszy termin praktycznego? Jak to u Was wygląda ta sprawa?

Napisano

W tym czasie były wstrzymywane egzaminy czy jest taka kolejka?

Napisano

Podejrzewam, że decyduje kolejność napływania zgłoszeń, tak jak przed covid

• 1 month later...
Napisano

Czy komuś się zdążyło albo zna przypadek, że ktoś nie zdał praktycznego w terminie i pisał teorię drugi raz? :)

Napisano

Nie można się zapisać na kolejny egzamin jak się już na jeden termin? To jest słabe, że trzeba czekać 3 miesiące na termin, a jest ograniczenie czasowe. Lepiej zapłacić za 3 terminy z góry i szybko zdać za którymś razem w ciągu miesiąca. Wcześniej jak były terminy to można było zdawać około 5 razy w ciągu tego pół roku teraz jest 9 miesięcy, ale co z tego jak można w tym czasie podejść do egzaminu tylko 3 razy. Ten TDT to totalne dno!

• 1 month later...
Napisano

9 miesięcy to trwa ciąża u ludzi stąd pewnie te skojarzenia. Obecnie nie ma ram czasowych na zdawanie egzaminu. A jeśli chodzi o terminy to proponuję wpisać do przeglądarki hasła koronawirus i lockdown. No i cieszyć się, że mimo wszystko jednak się odbywały i odbywają. 

Napisano
W dniu 24.04.2021 o 15:43, Ardianek napisał:

, ale co z tego jak można w tym czasie podejść do egzaminu tylko 3 razy. Ten TDT to totalne dno!

Nie narzekaj. Jak byś chciał zostać egzaminatorem prawa jazdy to masz tylko dwa podejścia w roku, z tym że jak nie zdążysz na drugie to na następne trzeba czekać 8 miesięcy, a czas tyka bo później przepada wszystko. Nie wspomnę już o ilości zajęć i materiału bo UDS przy tym to pikuś.

Napisano (edytowane)

Myślałem żeby zrobić egzaminatora, ale podobno to zamknięta grupa i bez dojścia słaby temat. Mojego znajomego teść jest egzaminatorem i znajomego żona coś robi w tym temacie stąd wiem. Ciekawe jak jest naprawdę, ale chyba faktycznie bez kontaktów trudno tam znaleźć pracę. Ciekawe jak zarobki i jak jest faktycznie z szansami na etat.

Edytowane przez Jacdiag
cytat całego poprzedniego posta
  • 4 months later...
Napisano

Macie jakieś info ile teraz się czeka na egzamin praktyczny?

Dzwoniłem do TDT ale tam mi powiedzieli że zależy to wielu czynników i nie są w stanie powiedzieć jaka jest kolejka.

Napisano

Kolego @Mir2103, dzwoniłeś do TDT, czyli instytucji która przeprowadza egzaminy, odpowiedzieli że zmiennych jest wiele i nie potrafią jednoznacznie określić, więc jak oni nie potrafią to tym bardziej nikt inny tego nie jest w stanie określić. :faint:

Napisano

Dlatego chciałem się dowiedzieć z życia od osób które miały ostatnio egzamin ile czekały, to mniej więcej pokaże czy się już odetkała kolejka czy dalej jest ok pół roku.

A poza tym myślę że jakby chcieli to w TDT by powiedzieli bo chyba wiedzą ile osób miesięcznie jest dopuszczanych do egzaminów i ile wniosków mają, tylko trzeba chcieć a tam różnie bywa z ich nastawieniem.

Napisano

Na odkorkowanie bym nie liczył, ponieważ egzaminy odbywają się chyba nadal w jednym miejscu więc długie oczekiwanie przy tylu chętnych będzie póki co normą.

• 1 month later...
Napisano

Pierwsze podejście do praktycznego jest w cenie teorii. Ewentualne późniejsze poprawki będziesz opłacał.

• Piwo 1
Napisano

Witam. Jak z terminami egzamin na praktyczny ile się czeka?

Napisano

Słuchaj, wstyd się przyznać, ale nie pamiętam co tam zaznaczałem, wiem tyle, że po zdaniu teorii Panowie mówili, że na pierwszy praktyczny się zapisujemy wysyłając email i podał jaki. Napisałem zwykłą treść i odpisali, żeby im w załączniku ten wniosek dołączyć, ale nie mogę sobie przypomnieć co ja tam zaznaczałem. Także wybacz, że nie pomogę, a sprawdzałem pocztę i w wysłanych mam od 2019 roku, a wiem że gdzieś to było we wrześniu 2018

Napisano

Mi powiedzieli, że wiedzą że wniosek jest w tym względzie źle napisany, i powiedzieli żeby zaznaczyć ten praktyczny albo skreślić słowo "ponownej"

• Polub 1
  • Piwo 1
  • 1 month later...
Napisano

Nie mam pojęcia co się dzieje w tym tedecie ale teorię zdałem 7 lutego 2021 i do dzisiaj nie mam żadnej informacji o terminie egzaminu praktycznego.

Napisano
20 minut temu, Krzysztof_k0071 napisał:

nie mam żadnej informacji o terminie egzaminu

A się zapisałeś? :mrgreen:

Napisano

To może się nie zapisałeś. Teraz w styczniu mają terminy egzaminu praktycznego osoby które zdały teorię na koniec września i w październiku.

Napisano

Równie dobrze mógł czekać na wiadomość z TDT o egzaminie praktycznym, a ten mu przeleciał