fuks Napisano 10 Czerwiec 2021 Napisano 10 Czerwiec 2021 (edytowane) O.1 — maksymalna masa całkowita przyczepy z hamulcem; O.2 — maksymalna masa całkowita przyczepy bez hamulca; chciał dobrze... a wyszło jak wyszło 🤐 przykładowy opis oznaczen dowodu rej PS Swoją drogą widać jak się wszyscy sfokusowali na samych wartościach a sam pisałem że trzeba zwracać uwagę na szczegóły Edytowane 10 Czerwiec 2021 przez fuks Cytuj
ma_ko Napisano 10 Czerwiec 2021 Autor Napisano 10 Czerwiec 2021 (edytowane) No teraz też widzę ale z tego co rozumiem to w dowodzie jest wpisane to jako MMC więc nie powinno mieć to wpływu, mam nadzieję. A I jeszcze jedno bo nie wiem czy dobrze rozumiem różnice dmc a mmc? Jeśli mam o2 mmc 650kg w dowodzie to mogę wozić przyczepy o dmc 750kg jeśli na wadzę będzie lżejsza niż 650kg? Teoretycznie bo nie każdy policjant ma przecież wagę na kontroli. A też słyszałem że zależy to od policjanta i sam już nie wiem Edytowane 10 Czerwiec 2021 przez ma_ko Cytuj
danielg539 Napisano 10 Czerwiec 2021 Napisano 10 Czerwiec 2021 Cytat 8.Dopuszczalna masa całkowita przyczepy bez hamulca, ciągniętej przez samochód osobowy, samochód ciężarowy i specjalny o dopuszczalnej masie całkowitej do 3,5 t, nie może przekroczyć: 1) wartości znamionowej urządzenia sprzęgającego ;2) maksymalnej masy ciągniętej określonej dla tych pojazdów samochodowych przez producenta lub połowy ich masy własnej powiększonej o 75 kg, należyprzyjąć mniejszą wartość; 3) 750 kg. Cytuj
ma_ko Napisano 10 Czerwiec 2021 Autor Napisano 10 Czerwiec 2021 OK dzięki wszystko jasne. Temat można chyba uznać za zamknięty. Dobrze że zdecydowali się to uregulować szkoda że w tę stronę... Cytuj
Czolgista Napisano 10 Czerwiec 2021 Napisano 10 Czerwiec 2021 (edytowane) A ja trochę z innej beczki. Dlaczego taki "skrocony" sposób zapisywania protokołu/decyzji jest powszechnie akceptowany przez nadzory? Edytowane 10 Czerwiec 2021 przez Czolgista Cytuj
Paprock Napisano 10 Czerwiec 2021 Napisano 10 Czerwiec 2021 Bo taki lakoniczny wymysł tylko z apki może pochodzić. Dla mnie bez komentarza. Przykład idzie z góry, czyli z tej samej strony co ryba powoniewać zaczyna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi