Skocz do zawartości

Praca dyplomowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich diagnostow. Studiuje na studiach podyplomowych zwiazanych z pozyskiwaniem funduszy unijnych. Moja praca ma sie opierac na pozyskaniu pieniedzy na nowa dzialalnosc lub rozwoj starej na SKP. Pomozcie o czym moge pisac, inaczej jaka dzialalnosc moze byc jeszcze prowadzona na stacji (jakie urzadzenia mozna kupic by ja ulepszyc i rozwinac dzialalnosc) lub przy stacji (np.myjnia). Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Napisano
Moja praca ma sie opierac na pozyskaniu pieniedzy na nowa dzialalnosc lub rozwoj starej na SKP.

Jeśli chodzi o nową działalność to ja pisałem Pracę na temat "Projekt techniczno ekonomiczny SKP " jej część w postaci Biznas planu jest pod tym linkiem

http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=1581&highlight=biznes+plan

inne informacje pod tym linkiem

http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=1354&highlight=biznes+plan

Napisano

Wielkie dzieki Markes :) Konczylem studia ekonomiczne i Twoj biznes-plan na serio jest bardzo dobry.

Pomogles mi ale czekam dalej na pomysly innych.

Napisano
Pomozcie o czym moge pisac, inaczej jaka dzialalnosc moze byc jeszcze prowadzona na stacji (jakie urzadzenia mozna kupic by ja ulepszyc i rozwinac dzialalnosc) lub przy stacji (np.myjnia)

1.Jeśli to jest podstawowa SKP to logicznym krokiem byłoby wybudowanie Okręgowej SKP masz dzięki temu już klientów z podstawowej ,drugie stanowisko do badań teoretycznie przy syst. informatycznym połączonym w sieć daje dwa razy więcej klientów na godzinę, koszty (przy budowie)co w tak dochodowej działalności jest bardzo ważne i co jest najważniejsze utrzymasz się na rynku bo jest nacisk (teoretycznie do 2010r ) na podział sztywny Okręgowe(pełny zakres badań) Podstawowe(tylko badania okresowe do3,5T no może jeszcze gaz jak wywalczą).

2.Mechanika , warsztat przy stacji (na stacji nie można wykonywać innych usług)

-ustawienia geometri

-naprawa:

- hamulców

-zawieszeń

-tłumników

-instal elektrycznej

Reasumując wszystkie drobne naprawy które pozwolą dać w rezultacie wynik pozytywny badania (zalety dodatkowe pieniądze zostają w firmie, nie masz niezadowolonych klientów z negatywami, wady dodatkowi pracownicy, dodatkowe pomieszcenia dużo mniejsza dochodowość w stosunku do nakładu na pracowników i infrastrukturę)

3.Sklep z częściami raczej jako punkt zbierania zamówień na części (teraz dowiozą z hurtowni w 1 godzinę) nie musisz mieć magazynu i wystarczy jeden pracownik.

4. Myjnia raczej jako dodatek "gratisowy" do badania niż faktyczny rozwój firmy

• 2 weeks later...
Napisano

Markes a odpowiesz mi jeszcze na priva :roll:

Napisano

Oczywiście że odpowiem tylko zbiorę to o co mine prosisz ;)