Kramers Napisano 1 Lipiec 2021 Napisano 1 Lipiec 2021 Wczoraj na egzaminie miałem za zadanie spr szyby w altobusie i egzaminator pyta się mnie czy w altobusie mogą być przyciemnione szyby ja ze tak a on czy tylna szyba może być przyciemniona na maksa a ja ze tak a prawidłowa odpowiedź najprawdopodobniej że tylna szyba nie może być przyciemniona na maksa ktoś wie ? I co oznacza 43 regulamin mówię że powinny być szyby homologowane według tego regulaminu a on co to oznacza 43 regulamin co mu trzeba było odpowiedzieć Bo nie zdałem A drugie pytanie odnośnie ciągnięcia przyczepy mówię że samochód może ciągnąć przyczepę maks. Taka jak w dowodzie pole F3. Mówi zestaw pojazdów a on do mnie czy samochód może ciągnąć przyczepę ciężka a ja ze nie że tylko lekko do 750 kg lub z hamulcem o takiej wadze jak dowód pozwala a on do mnie czy samochód osobowy może ciągnąć przyczepę ciężka ? Bo kiedyś maluchy ciągnęły kempingi i czy to było prawidłowe ? Proszę o odpowiedź bo ja już nie wiem z tego wszystkiego Cytuj
adam1501 Napisano 1 Lipiec 2021 Napisano 1 Lipiec 2021 Szyby mogą być przyciemnione pod warunkiem, że nie są to wyjścia awaryjne, chyba że są to szyby przeciwsłoneczne. Reg. 43 EKG ONZ - jednolite przepisy dotyczące homologacji materiałów oszklenia bezpiecznego i ich instalacji w pojazdach. Odnośnie przyczep pojazdów, to pojazd może ciągnąć taką przyczepę jaka jest podana w pozycji O1 i O2. Z drugą częścią pytania to albo źle cytujesz albo egzaminator sprawdzał znajomość pojęć. Nie istnieje przyczepa CIĘŻKA - jest przyczepa ciężarowa. Tu kłania się klasyfikacja pojazdów i terminy tam zastosowane. Cytuj
IVVO Napisano 1 Lipiec 2021 Napisano 1 Lipiec 2021 Wczoraj zdawała moja znajoma - GAZ - bardzo szczegółowo - zdała Cytuj
Kramers Napisano 1 Lipiec 2021 Autor Napisano 1 Lipiec 2021 Nie pytał się czy mogę ciągnąć przyczepę cięższa niż lekka 750 kg Cytuj
IVVO Napisano 1 Lipiec 2021 Napisano 1 Lipiec 2021 Zaszedł ciebie "od tylca" podając F.3 - /zestaw/- a wystarczyło odpowiedzieć - tyle co w pozycji O.1 DR Cytuj
Mecher Napisano 1 Lipiec 2021 Napisano 1 Lipiec 2021 (edytowane) 27 minut temu, Kramers napisał: Nie pytał się czy mogę ciągnąć przyczepę cięższa niż lekka 750 kg A o przecinkach słyszał ? Może gdzieś o uszy się obiło, słowo przecinek. Bo twój post w obecnym stanie, nijak ma się do tematu. Przecież już pisałeś 3 godziny temu, Kramers napisał: a on do mnie czy samochód osobowy może ciągnąć przyczepę ciężka I tak masz szczęście, że ktoś rozumie co piszesz ... Edytowane 1 Lipiec 2021 przez Mecher 1 Cytuj
Kramers Napisano 1 Lipiec 2021 Autor Napisano 1 Lipiec 2021 Sorry, szybko pisałem Co należałoby by powiedzieć, o osłonie zawarow butli gazowej po co jest w jakim celu zakładana ? Wiem jak ją sprawdzamy, że pod ciśnienie 0,01 MPa itp. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi