Skocz do zawartości

Egzamin praktyczny 30.06.2021

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj na egzaminie miałem za zadanie spr szyby w altobusie i egzaminator pyta się mnie czy w altobusie mogą być przyciemnione szyby ja ze tak a on czy tylna szyba może być przyciemniona na maksa a ja ze tak a prawidłowa odpowiedź najprawdopodobniej że tylna szyba nie może być przyciemniona na maksa ktoś wie ? I co oznacza 43 regulamin mówię że powinny być szyby homologowane według tego regulaminu a on co to oznacza 43 regulamin co mu trzeba było odpowiedzieć  Bo nie zdałem 

A drugie pytanie odnośnie ciągnięcia przyczepy  mówię że samochód może ciągnąć przyczepę maks. Taka jak w dowodzie pole F3. Mówi zestaw pojazdów a on do mnie czy samochód może ciągnąć  przyczepę ciężka a ja ze nie że tylko lekko do 750 kg lub z hamulcem o takiej wadze jak dowód pozwala a on do mnie czy samochód osobowy  może ciągnąć przyczepę ciężka ? Bo kiedyś maluchy ciągnęły kempingi i czy to było prawidłowe ? Proszę o odpowiedź bo ja już nie wiem z tego wszystkiego 

Napisano

Szyby mogą być przyciemnione pod warunkiem, że nie są to wyjścia awaryjne, chyba że są to szyby przeciwsłoneczne.

Reg. 43 EKG ONZ - jednolite przepisy dotyczące homologacji materiałów oszklenia bezpiecznego i ich instalacji w pojazdach.

Odnośnie przyczep pojazdów, to pojazd może ciągnąć taką przyczepę jaka jest podana w pozycji O1 i O2. Z drugą częścią pytania to albo źle cytujesz albo egzaminator sprawdzał znajomość pojęć. Nie istnieje przyczepa CIĘŻKA - jest przyczepa ciężarowa. Tu kłania się klasyfikacja pojazdów i terminy tam zastosowane.

Napisano

Wczoraj zdawała moja znajoma - GAZ - bardzo szczegółowo - zdała

Napisano

Nie pytał się czy mogę ciągnąć przyczepę cięższa niż lekka 750 kg

Napisano

Zaszedł ciebie "od tylca" podając F.3 - /zestaw/- a wystarczyło odpowiedzieć  - tyle co w pozycji O.1 DR  

Napisano (edytowane)
27 minut temu, Kramers napisał:

Nie pytał się czy mogę ciągnąć przyczepę cięższa niż lekka 750 kg

A o przecinkach słyszał ? Może gdzieś o uszy się obiło, słowo przecinek.

Bo twój post w obecnym stanie, nijak ma się do tematu.

Przecież już pisałeś

3 godziny temu, Kramers napisał:

a on do mnie czy samochód osobowy  może ciągnąć przyczepę ciężka

I tak masz szczęście, że ktoś rozumie co piszesz ...

Edytowane przez Mecher
  • Haha 1
Napisano

Sorry, szybko pisałem 

Co należałoby by powiedzieć, o osłonie zawarow butli gazowej  po co jest w jakim celu zakładana ? Wiem jak ją  sprawdzamy, że pod ciśnienie 0,01 MPa itp.