lala17 Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Koleżanki i koledzy mam prośbę do wybierajacych się na Konferencję SKP 2006 w Zakopanem organizowaną przez PISKP (17-19 maj br.). Poruszcie temat art.84 ust.4 ustawy prawo o ruchu drogowym. Dlaczego pomimo wielu próśb naszego środowiska i obietnic osób i organizacji stanowiących prawo w tej dziedzinie, nie zrobiono nic! Nie ma chyba w kodeksie karnym, przestępstwa obwarowanego tak pracyzyjną i jednioznaczną karą? (pomijam aspekt wysokości). Dlaczego nie dano Staroście możliwości gradacji kary ze względu na jej rangę? Czy pomyłka w odczycie numeru VIN to to samo co przegląd "korespondencyjny"? Nie powinnismy milczeć w tej sprawie, milczenie to zgoda . P.S. Informuję uprzejmie, że nie podlegam pod egzekucję w/w artykułu. Pozdrawiam. Cytuj
Wojciech Jania Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Gorąco popieram! Zwłaszcza, że PISKP szczyci sie tym, że kilka spraw udało sie im przeforsować (np. nowe rozporządzenie w sprawie warunków dla SKP). Cytuj
Tomek D Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Dziwne bo ITS też się tym szczyci (za taką kase muszą coś gadać ) Oczywiście ja jestem za! Cytuj
Wojciech Jania Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Hmmmmmmm. Sukces zawsze ma wielu ojców. A porażka zawsze jest sierotą ... Cytuj
kontroler2 Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Obiecują obiecywać i jakoś udaje się im dotrzymać słowa Cytuj
gonzo Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 ja chciałem wipisać sie z PISKP bo tylko zola kasę i se coraz wiecej kolesi zatrudniaja , ale mnie inspektor uprzedził ,że bym tego nie robił i niestety musze dalej bulic ponad 1000 zł co kwartał za co? - za gazety...i za nic więcej Cytuj
wolf Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 My nie nalezymy nigdzie - chwała za to szefostwu. A jak potrzebna będzie pomoc (odpukać) to i tak nikt nie pomoże - takie jest życie, zaoszczędzimy chociaż trochę kasy. Cytuj
Tomek D Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 ale mnie inspektor uprzedził ,że bym tego nie robił a co ma jakiś inspektor do tego? Cytuj
Sebastian ZG Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 to i tak nikt nie pomoże MY POMOŻEMY paczke jakąś ci wyślemy Cytuj
wolf Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 to i tak nikt nie pomoże MY POMOŻEMY paczke jakąś ci wyślemy I tylko to podtrzymuje mnie na duchu. A tak na margniesie tylko ten co nic nie robi nie ma problemów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi