mirek.g Napisano 9 Listopad 2021 Napisano 9 Listopad 2021 Witam, czy macie legalizację detektora gazu , pytam ponieważ u mnie kontrolujący wymagają. Nie wiem na jakiej podstawie. Chyba wyraziłem się nieprecyzyjni, chodzi o kalibrację Cytuj
jaszczur Napisano 9 Listopad 2021 Napisano 9 Listopad 2021 z urządzeniem powinieneś mieć świadectwo legalizacji i kontroli mieszankami wzorcowymi oraz zaświadczenie fabryczne i to wystarcza Cytuj
IVVO Napisano 9 Listopad 2021 Napisano 9 Listopad 2021 Wszystko zależy od powiedzmy opisu zawartego w instrukcji - niektórzy producenci sugerują to i TDT się tego czepia - ogólnie - nie ma takiego wymogu. Temat był stosunkowo nie dawno - poszukam Cytuj
adam1501 Napisano 9 Listopad 2021 Napisano 9 Listopad 2021 3 godziny temu, mirek.g napisał: u mnie kontrolujący wymagają Wszystko jest uzależnione od zapisów w DTR. Jeżeli tam stoi, że dane urządzenie musi być kalibrowane co np. 12 miesięcy, to tak ma być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi