Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziennikarze z 29 krajów wybrali w 12 kategoriach najlepsze silniki roku. Jednak tym naj, naj została jednostka V10 z BMW M5 i M6

W uzasadnieniu stwierdzono, że dzięki silnikowi V10, BMW M5 i M6 stały się niemal drogowymi bolidami formuły 1 i określono tę jednostkę jako arcydzieło łączące doskonałe osiągi i cudowne brzmienie.

Wyniki w pozostałych 11 kategoriach prezentują się następująco:

Najlepszy nowy silnik 2006 roku

Volkswagen 1,4 TSI z Golfa

Najbardziej ekonomiczny

Toyota 1.5 l HSD (Hybrid Synergy Drive) z Priusa

Najlepsze osiągi

BMW 5 l V10 z M5 i M6

Najlepszy silnik poniżej 1 litra

Honda 1 l IMA z modelu Insight

Pojemność 1 l - 1,4 l

Volkswagen 1,4 TSI z Golfa

Pojemność 1,4 l - 1,8 l

Toyota 1.5 l HSD (Hybrid Synergy Drive) z Priusa

Pojemność 1,8 l - 2 l

Volkswagen 2 l turbo z Golfa Audi A3, A6, Seata Leaona i Skody Octavii)

Pojemność 2 l - 2,5 l

Subaru 2,5 l Turbo z Imprezy, Forestera i Saaba 9-2X

Pojemność 2,5 l - 3 l

BMW 3 l Twin-turbo Diesel z 535d

Pojemność 3 l - 4 l

BMW 3,2 l z modeli M3 i Z4 M

Pojemność powyżej 4 l

BMW 5 l V10 z M5 i M6

źródło CK

z3338469N.jpg.a762a62db1b372863636ad4eaa193c37.jpg

Napisano

A gdzie, ja się pytam, francuska myśl techniczna? Jak zwykle została niedoceniona. :P

Napisano
A gdzie, ja się pytam, francuska myśl techniczna

Samochody sie dziela na dobre i francuskie :mrgreen:

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Jakich samochodów na literę F się nie kupuje?????

Fiatów

Fordów

i Francuskich :mrgreen: