user_gda Napisano 24 Październik 2022 Napisano 24 Październik 2022 Witam, przyjechał na badanie klient bez adnotacji hak, po wyniku negatywnym zrobiłem od razu badanie dodatkowe hak, ale przez przypadek potwierdziłem to badanie jako poprawkowe. Oczywiście odkryłem to po fakcie. Czy jest możliwość w korekcie odznaczenie ponownego sprawdzenia i usunięcia wpisu z uwag automatycznych? Bo w momencie jak klient przyjedzie na badanie poprawkowe to program go tak nie potraktuje. Cytuj
danielg539 Napisano 25 Październik 2022 Napisano 25 Październik 2022 14 godzin temu, user_gda napisał: przez przypadek potwierdziłem to badanie jako poprawkowe. Ale na podstawie takiego BT WK nie wpisze mu haka! Błędnie wpisane BT można anulować. Cytuj
user_gda Napisano 25 Październik 2022 Autor Napisano 25 Październik 2022 Ale nawet po usunięciu tego badania, nie chce potraktować badania poprawkowego jako poprawkowe Cytuj
danielg539 Napisano 25 Październik 2022 Napisano 25 Październik 2022 10 minut temu, user_gda napisał: nie chce potraktować badania poprawkowego jako poprawkowe Tak na prawdę to wciąż badanie okresowe i nie ma żadnego problemu aby zacząć kolejne okresowe a w uwagach napisać, że dotyczy badania z dnia i o numerze, no i datę następnego OBT trzeba poprawić. Cytuj
adam1501 Napisano 26 Październik 2022 Napisano 26 Październik 2022 17 godzin temu, user_gda napisał: nie chce potraktować badania poprawkowego jako poprawkowe Nie ma takiego badania. To jest skrót myślowy, ponieważ: 17 godzin temu, danielg539 napisał: to wciąż badanie okresowe A jak chcesz mieć informację, że jednak to badanie jest dalszą częścią badania poprzedniego, to taką informację zapisz sobie z palca w uwagach (choć nie wiem po co). Cytuj
user_gda Napisano 26 Październik 2022 Autor Napisano 26 Październik 2022 4 godziny temu, adam1501 napisał: Nie ma takiego badania. To jest skrót myślowy, ponieważ: A jak chcesz mieć informację, że jednak to badanie jest dalszą częścią badania poprzedniego, to taką informację zapisz sobie z palca w uwagach (choć nie wiem po co). tak zrobiliśmy, ale w historii pojazdów i w cepiku widnieje jako zwykłe badanie a nie "ponowne sprawdzenie usterek" Cytuj
adam1501 Napisano 26 Październik 2022 Napisano 26 Październik 2022 20 minut temu, user_gda napisał: w cepiku widnieje jako zwykłe badanie a nie "ponowne sprawdzenie usterek" Bo tak ma być. Nie ma takiego badania jak ponowne sprawdzenie usterek - takie badanie nie istnieje. Rodzaje badań zapisane są w ustawie a nie w cenniku badań. 1 Cytuj
Paprock Napisano 26 Październik 2022 Napisano 26 Październik 2022 A weź to wytłumacz IT ze sławetnej Instytucji! Zaraz wymyślą, że jak masz usterki za hałasy oraz luzy w zawieszcze to mus robić dwa ponowne! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi