Norbert Jezierski Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 Możecie mi napisac kilka zdań o takim autku ? Coś mi tak chodzi po głowie - jest szansa, że mi przejdzie, ale mimo wszystko chciałbym znać Wasze zdanie na temat usterkowości, komfortu jazdy, jazdy w terenie, dostępności i ceny części itp. Zresztą - piszcie, co Wam ślina na język przyniesie Jaki silnik polecacie ? Jaki rocznik ? Moje marzenia nie sięgają dalej niż 98/99 ... Czy wszystkie Frontery miały napęd 4x4 ? Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
08/15 Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 Parę lat temu jeździłem ze znajomym w rajdach terenowych samochodów jako swego rodzaju pilot. Podczas tej imprezy zbierało się ok 15 samochodów, m.in. były tam też Frontiery. Wszystkie dostawały ostro w kość na trasie przebiegającej przez las, bagna i takie tam. Jednym słowem był to prawdziwy sprawdzian dla niezawodności tych maszyn. Z reguły do mety dojeżdżało połowę załóg, a w pierwszej kolejności odpadały...Frontiery niestety. Co jak co ale w terenie przegrywały z Patrolami, MB gelendami i Land Cruiserami. Ople wysypywały się głównie ze względu na niski prześwit między miską olejową a glebą, słabą konstrukcją zawieszenia nieprzystosowaną do jazdy po bezdrożach i awaryjnym układem napędowym. Dlatego uważam, że Frontiera jest przeznaczone bardziej na szosę niż wertepy. Takie sobie o niej wyrobiłem zdanie. Cytuj
Psuj Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 Kolega kiedys szukał. Robiłem mały wywiad i słyszałem, że jak juz to tylko benzynowe, diesel sie nie sprawdza. A obejżyj sobie Landrovera Discovery. Mój brat sie teraz przymierza. Silnik 2,5 TDi, mało pali na drodze (teren to inna bajka), niedrogi w zakupie (ok 98r z klimą, jak dobrze poszukasz znajdziesz już od 22tyś), części wcale nie droższe niz do japońców czy frontery i bez problemu z częściami (nie to co kiedyś) [ Dodano: 08-06-2006, 11:14 ] http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1174978 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T76889 Tu akurat trochę droższe, ale trzeba troszku poszukać. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi