AdrianL Napisano 27 Kwiecień Share Napisano 27 Kwiecień Witam szanowne grono. Dostaliśmy na naszą OSKP list z zawiadomieniem o corocznej kontroli. Może miał ktoś u siebie w ostatnim czasie taką kontrolę i podpowie na co zwrócić uwagę, czego się szczególnie czepiali i wymagali? Będę wdzięczny za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 27 Kwiecień Share Napisano 27 Kwiecień Przed chwilą rozmawiałem z kolegą z oskp (druga stacja pryncypała), który przekazał mi info, że wczoraj był insp. z TDT na badaniu swojego pojazdu i przekazał diagnoście, że na rocznej kontroli (październik) będą wymagali przedstawienia certyfikowanego czytnika EOBD dla pojazdów pow. 3,5 t (24V). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 27 Kwiecień Share Napisano 27 Kwiecień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik No i jestem dzisiaj po rocznej kontroli, w czasie jej trwania wykonałem 3 badania okresowe, 2 "zwykłe" osobowe i motocykl, osobówki zrobiłem (na przekór wszystkiemu) tak jak zawsze i zeszło mi po 17 min na sztukę, "motór" w 11 min. Uwag nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik 4 minuty temu, cezary napisał: zeszło mi po 17 min na sztukę Biegasz wokół pojazdu, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid_J Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik Mi na OSKP samochód osobowy jednopaliwowy zajmuje 20 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik Też potrafię w kwadrans. Ale uważam, że od pobrania danych do wydruku zaświadczenia jest to awykonalne biorąc pod uwagę zakres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yogi1984 Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik (edytowane) 28 minut temu, cezary napisał: zeszło mi po 17 min na sztukę Chylę czoło.Mi średnio przy zwykłej osobówce wyszło około 22min(ale przyznam że nie śpieszyłem się za mocno) . Oczywiście również bez uwag,tak ze strony WK jak i TDT-u🙂. Edytowane 11 Październik przez yogi1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik Ja pierdykam! To ja dłużej złączki OBD szukam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik 11 minut temu, Paprock napisał: To ja dłużej złączki OBD szukam! A mi wejść i wyjść z kanału jeden raz... 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik (edytowane) 42 minuty temu, adam1501 napisał: Biegasz wokół pojazdu A po co, wprawa wystarczy, OBD ( z nim wyszłoby pewnie 3-4 min dłużej) nie szukałem bo nie musiałem sprawdzać, pojazdy bez wpisu normy Euro w DR, wystarczyło badanie analizatorem i dymomierzem. Zastosowałem swój zwyczajowy, normalny zakres który zawsze stosowałem i stosuję. Uważam go za wystarczający co się potwierdziło podczas kontroli. Edytowane 11 Październik przez cezary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik W dniu 27.04.2023 o 10:02, cezary napisał: będą wymagali przedstawienia certyfikowanego czytnika EOBD dla pojazdów pow. 3,5 t (24V) i to wszystko dla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik 2 minuty temu, cezary napisał: OBD ( z nim wyszłoby pewnie 3-4 min dłużej) nie szukałem bo nie musiałem sprawdzać, pojazdy bez wpisu normy Euro w DR Mógłbyś to rozwinąć? 7 minut temu, cezary napisał: Zastosowałem swój zwyczajowy, normalny zakres który zawsze stosowałem i stosuję. Uważam go za wystarczający co się potwierdziło podczas kontroli. Wszystko zależy od kontrolującego. U mnie obejście pojazdu dookoła i pocmokanie na analizator by wystarczyło za wystarczający zakres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik (edytowane) 45 minut temu, adam1501 napisał: Mógłbyś to rozwinąć? A co tu rozwijać, nie świeci się MIL, to robię zgodnie z tym: 54 minuty temu, cezary napisał: Zastosowałem swój zwyczajowy, normalny zakres który zawsze stosowałem i stosuję. W/g 8.2.1.2 bo mi tak najwygodniej. Amen. Edytowane 11 Październik przez cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik Ja bym ogarnął się trochę i nieco zbastował, bo zbliża się granica komentarzy "pięć minut roboty = stówa za nic". Z takim nastawieniem w życiu podwyżek nie będzie jak roboczogodzina wychodzi czterysta złotych brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 11 Październik Share Napisano 11 Październik 41 minut temu, cezary napisał: A co tu rozwijać, nie świeci się MIL Dla wybranej grupy pojazdów to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaug Napisano 13 Październik Share Napisano 13 Październik OBT diesel z hakiem 35 minut i bez uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi