kruhy84 Napisano 20 Maj 2023 Napisano 20 Maj 2023 Dziś na zlocie motocyklów pojawił się taki temat w związku że pewien uczestnik coś takiego przyciągnął. Nie jest to wózek boczy, a przyczepa ciągnięta za motocyklem, dopinana do niego. Właściciel dorobił sobie tablice kolekcjonerską z numerami motocykla i tak jeździ. Według mnie jest to osobny pojazd i powinien być zarejestrowany osobno. Czy mam racje? Pytam z czystej ciekawość, również na prośbę właściciela tego wynalazku. Cytuj
michal_k Napisano 20 Maj 2023 Napisano 20 Maj 2023 37 minut temu, kruhy84 napisał: Według mnie jest to osobny pojazd i powinien być zarejestrowany osobno. Nie - przyczepa motocyklowa nie podlega rejestracji. A rozporządzenie mówi: 6. Z tyłu przyczepy motocyklowej umieszcza się tablicę rejestracyjną motocyklową przeniesioną z motocykla, który ciągnie przyczepę. 1 Cytuj
yogi1984 Napisano 20 Maj 2023 Napisano 20 Maj 2023 38 minut temu, kruhy84 napisał: Według mnie jest to osobny pojazd i powinien być zarejestrowany osobno. Logika tak podpowiada. Lecz prawo zezwala by ciągać ja bez blach:-):-) Cytuj
kruhy84 Napisano 20 Maj 2023 Autor Napisano 20 Maj 2023 Ok. Dzięki za info. Pan przyciągnął taką Junakiem i zamarzyła mi się do mojej WFM. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi