Krzysztof_k0071 Napisano 13 Lipiec 2023 Napisano 13 Lipiec 2023 Dlaczego nie można w tym programie anulować badania?! Cytuj
Krzysztof_k0071 Napisano 13 Lipiec 2023 Autor Napisano 13 Lipiec 2023 3 godziny temu, IVVO napisał: Można anulować i przywrócić Nie, nie można. Badanie można anulować w SKP PRO i w Patronacie, tutaj się nie da. Jeżeli anulujesz badanie to jesteś w plecy z opłatą za nie a to w zasadzie na jedno wychodzi. Tak jak wcześniej napisałem gorszego programu w życiu nie widziałem. Cytuj
cezary Napisano 13 Lipiec 2023 Napisano 13 Lipiec 2023 10 minut temu, Krzysztof_k0071 napisał: gorszego programu w życiu nie widziałem. No nie wiem czy to zasadne określenie (sam pracuję na Patronacie), ale z formalnego punktu widzenia nie powinno się badań anulować, każde badanie powinno się zakończyć jakimś wynikiem, ewentualnie można przerwać badanie (nie jest to tożsame z anulowaniem), ale musi być ku temu formalne uzasadnienie, np. klient chce badanie przerwać bo mu wolno, kasa, niestety dla klienta zostaje na skp. Cytuj
thefilinek Napisano 13 Lipiec 2023 Napisano 13 Lipiec 2023 A z jakiej przyczyny chciałbyś anulować badanie? Cytuj
pitermlody Napisano 13 Lipiec 2023 Napisano 13 Lipiec 2023 W patronacie można raz z tego korzystałem Miałem taki dziwny przypadek dużo by pisać ale się udało i anulowałem. Cytuj
zbych1916 Napisano 14 Lipiec 2023 Napisano 14 Lipiec 2023 Potwierdzam ,w patronacie można to zrobić, ale samemu ciężko ... Cytuj
Mecher Napisano 14 Lipiec 2023 Napisano 14 Lipiec 2023 12 godzin temu, pitermlody napisał: W patronacie Od kiedy to patronat i Stacja SQL to jedno ? Jakieś ciche przejęcie, połączenie ? Nic nie czytałem, nie widziałem, nie słyszałem ... Cytuj
IVVO Napisano 15 Lipiec 2023 Napisano 15 Lipiec 2023 W dniu 13.07.2023 o 15:44, Krzysztof_k0071 napisał: w plecy z opłatą za nie a to w zasadzie na jedno wychodzi. Kolego - badanie można anulować bez problemu w każdej chwili - Tobie bardziej chodzi o anulowanie opłaty za nie * jest to możliwe tylko jeśli opłata niezostanie "przykryta" następną płatnością - można anulować płatność tylko ostatniej pozycji - i to jest prawidłowe podejście - ale zostaje po tym ślad w rejestrze badań jaki płatnościach - jeśli system jak w moim przypadku jest połączony z drukarką fiskalną to jest to możliwe do czasu fiskalizacji - potem lipa - przy usunięciu badania należy podać przyczynę - a ono pozostaje w rejestrze widoczne jako usunięte ze swoim nr - CTRL+A Cytuj
adam1501 Napisano 15 Lipiec 2023 Napisano 15 Lipiec 2023 W dniu 13.07.2023 o 15:44, Krzysztof_k0071 napisał: Jeżeli anulujesz badanie to jesteś w plecy z opłatą za nie Pierwsze primo rejestr badań technicznych jak sama nazwa wskazuje jest rejestrem i każdy wpis ma w nim pozostać, to nie koncert życzeń. Pomyliłeś się? Zdarza się ale taki stan rzeczy pozostaje w rejestrze. Opłatę można przypisać do kolejnego badania i nie zrzucaj braku umiejętności posługiwania się programem na jego wyższość nad innymi. Jak nie wiesz co masz zrobić, to zadzwoń do odpowiednich ludzi i zawsze Ci pomogą. Cytuj
IVVO Napisano 15 Lipiec 2023 Napisano 15 Lipiec 2023 W dniu 13.07.2023 o 16:00, cezary napisał: ale z formalnego punktu widzenia nie powinno się badań anulować, każde badanie powinno się zakończyć jakimś wynikiem, ewentualnie można przerwać badanie (nie jest to tożsame z anulowaniem To jest prawidłowe podejście do tematu. Osobiście z tej funkcji korzystam tylko przy pomyłce w pierwszej rejestracji - poprawiam - Anuluje i Przywracam ponownie aby w CEP zmienić błędne dane ale nigdy nie Anuluję bo mam takie widzimisię Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi