Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Opony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prezes zażyczył sobie wymianę opon i skierował do mnie pojazd, abym wystawił odpowiednie zaświadczenie. Uzasadnienie prezesa jest takie  fullsizeoutput_16ea.thumb.jpeg.70ef748d6fe155db2b2e2a9c7c0608f6.jpeg

Napisano

A czy istotny jest powód ?

Chcą to wymiana, może rozchodzi się o fakt, że po co do diagnosty ? Bo nie bardzo kumam co ma z tym wspólnego uds.

Napisano
2 minuty temu, thefilinek napisał:

jakim samochodem jeździ prezes

opel

Napisano
2 minuty temu, Mecher napisał:

co ma z tym wspólnego uds

A zapewne to, że jak kontrola podważy zasadność wymiany ogumienia to pokaże się zaświadczenie od diagnosty i powie że to z powodu jego decyzji. :silent:

Napisano

Ale opony są roczne w stanie , że tak powiem jak nowe

Napisano
1 godzinę temu, cezary napisał:

pokaże się zaświadczenie od diagnosty i

Ale jakaś "komisja" już wystawiła swoją opinię i wniosek. 

Napisano
2 minuty temu, Jacdiag napisał:

komisja

Komisja składała się z osób, które nie mają pojęcia o motoryzacji.

Napisano (edytowane)
8 minut temu, Jacdiag napisał:

"komisja" już wystawiła swoją opinię i wniosek

No i potrzebuje potwierdzenia, że należy dokonać zmiany, żeby "nadkomisja" miała cel kogo (diagnostę) lać kijem z powodu ewentualnej defraudacji publicznych środków. :giggle:

Edytowane przez cezary
Napisano

A który z członków komisji ma w prywatnym samochodzie opony do wymiany i rozmiar taki jak w owym pojeździe ? 

• Haha 1
Napisano
17 minut temu, Mecher napisał:

który z członków komisji ma w prywatnym samochodzie opony do wymiany i rozmiar

pewnie prezes 😀

Napisano

Jak są zgodne z WT, to diagnoście nic do subiektywnych odczuć.

Napisano

Jak kierowcy/pasażerom opony hałasują i nie są to budżetowe "chińczyki" to lepiej nadkola wygłuszyć.
Jak dobrze pamiętam indeks głośności opony jest ustalany przy szybkości 90 km/h. Założenie więc teoretycznie cichszych opon, przy szybkościach autostradowych, niewiele da.

Napisano
W dniu 10.08.2023 o 09:57, kurant2000 napisał:

Prezes

-To "twój prezes" czy prezes rady ministrów?

Propozycje mam dwie: 

-Napisz tak " jako diagnosta skp na podstawie przepisów PORD Dz.U. 2022.2066 nie jestem w stanie na stanowisku stwierdzić usterek, uszkodzeń ww ogumieniu, jednakże uwzględniając polecenie służbowe pana prezesa, po wykonaniu przeze mnie jazdy próbnej na autostradzie wykonano pomiar poziomu hałasu przy użyciu decybelomierza, wynik pomiaru.... Wskazuje .... Zaleca się.... 

Druga opcja, wziąć noża przebić 4 sztuki boczną powierzchnię opon i po sprawie;)

Można wykonać próbę książkową ale do tego będzie potrzebna książka i żona prezesa

Napisano
2 godziny temu, bertone122 napisał:

Druga opcja, wziąć noża przebić 4 sztuki boczną powierzchnię opon i po sprawie;)

To nie w moim stylu

2 godziny temu, bertone122 napisał:

po wykonaniu przeze mnie jazdy próbnej na autostradzie wykonano pomiar poziomu hałasu przy użyciu decybelomierza

Pracuje na SKP a nie na autostradzie 

• Polub 1
Napisano (edytowane)

Dadzą delegację, na czas próby autostradowej, zrobisz sobie wycieczkę do wsi Warszawa, na szkolenie OSDS :D

Trzy w jednym..

Edytowane przez Mecher
Napisano
12 godzin temu, kurant2000 napisał:

Pracuje na SKP

To tak mu napisz w odpowiedzi 

Napisano (edytowane)

Ból głowy kierowcy z powodu zbyt dużego szumu ?? - według mnie w tej akurat kwestii powinien wypowiedzieć się lekarz medycyny pracy - może kierowca powinien mieć zrobiony rezonans bolącej głowy? A może kierowca dojeżdżając do pracy męczy się już w swoim samochodzie? Uważam, że opony są przy takim nasileniu objawów ostatnim elementem jaki należy badać. Ciekawi mnie jakie to są opony - no nie chciałbym sobie takich kupić. 

Edytowane przez Vercyngetoryks
Napisano

Lepiej psycholog, psychoanalityk lub najprościej psychiatra. Bo skoro tacy ludzie dowodzą, strzegąc naszych granic, to chyba naprawdę nie ma się czego obawiać 

Napisano
9 godzin temu, Mecher napisał:

Lepiej psycholog, psychoanalityk lub najprościej psychiatra

A może niech skorzystają z usług podlaskiej szeptuchy, skoro już tu są 🤣

Napisano

Na pewno wyszło by ich taniej, i całkiem możliwe, że skuteczniej wyleczeni.