Masselo Napisano 26 Sierpień Share Napisano 26 Sierpień Witajcie, Mam pytanie czy wg was ten hak jest przeznaczony do ciagniecia przyczep.? Pacjent to Volvo V50 2008r Bez adnotacji HAK w DR . Badanie wykonywane już któres z kolei. na róznych stacjach. Klient twierdzi że jest to orginalny hak volvo przeznaczony do bagaznika rowerowego . , Według mnie jest to hak przeznaczony do ciagniecia przyczep. . Ale zastawnawia mnie sposób montazu tego haka , jest on mocowany bezposrednio do tylnego pasa , żadnej belki poprzecznej. zadnych wzmocnien dodatkowych również nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 26 Sierpień Share Napisano 26 Sierpień 11 minut temu, Masselo napisał: Według mnie jest to hak przeznaczony do ciagniecia przyczep. Uciąg na TZ haka jest podany więc to hak do ciągnięcia przyczep. Jakie wartości mas zawiera TZ samochodu? Te V50-i z którymi miałem do czynienia nie mogły ciągnąć przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logen Napisano 26 Sierpień Share Napisano 26 Sierpień A50-X i uciąg D - 8,9 kN; czyli typowy hak do przyczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masselo Napisano 29 Sierpień Autor Share Napisano 29 Sierpień Również jestem zdania że wg tabliczki jak najbardziej hak do przyczepy. Dlatego dziwi mnie że na poprzednich badaniach nie było N a gdy zapytałem o to klienta powiedział że na poprzednich badaniach było to weryfikowane i puszczane jako zaczep do bagaznika rowerowego. wg TZ f1,f2-1900kg f3-3200 kg sposób montazu haka jest jak na tej aukcji https://allegro.pl/oferta/hak-holowniczy-volvo-v50-13482130091?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_pmax&ev_campaign_id=17996333742&gclid=CjwKCAjwrranBhAEEiwAzbhNtSZfyU993O3J1jXaZTaCl9bCNT-9WvDNaRIQ7POG15oq-K90CJ3s3hoC6LsQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 29 Sierpień Share Napisano 29 Sierpień 2 godziny temu, Masselo napisał: wg TZ f1,f2-1900kg f3-3200 kg Jeżeli tak, to ten pojazd może ciągnąć przyczepę. 2 godziny temu, Masselo napisał: sposób montazu haka jest jak na tej aukcji Faktycznie jest on dość nietypowy, ale jeżeli pas tylny jest odpowiednio wytrzymały to problemu ja bym nie widział. Tak wygląda rysunek montażowy haka (widać, że oprócz tego co na zdjęciach z allegro występują poprzeczki usztywniające ale sam montaż jest dokładnie taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieknowak Napisano 29 Sierpień Share Napisano 29 Sierpień Robiłem przed chwilą takie auto z dokładnie takim hakiem,tylko kula była na zamek wpinana.Ten kątownik z tyłu jest jeszcze przykręcony do tylnej belki,masy w dr takie same i oczywiście adnotacja hak jest w dr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masselo Napisano 29 Sierpień Autor Share Napisano 29 Sierpień Ok dziekuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 21 Listopad Share Napisano 21 Listopad A mi się takie coś udało wyszukać, chociażby po to, aby w parametrach i homologacji się utwierdzić, że hak to hak, a nie wieszak. https://brink.eu/pl-pl/search-results/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi