Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktoś pobrał z patronatu aktualizacje 15.14 i czy działa ?

Napisano

kolega pobrał i nie może zrobić badania z zagranicy . nie może go zapisać i wydrukować , jest jakaś podpowiedż , instrukcja ?

Napisano

Pierwszego dziś nie robiłem, więc na ten temat nic nie podpowiem. 

Napisano

Jeżeli jeszcze są problemy to informuję, że badanie zrobione i przekazane, ale dopiero jak zrezygnowałem z "ulepszenia" tzw. pionowych formatek DIP. :wink:

Napisano

aićżepanztąapkąwpisss...:silent:

Jak zrobiłem DIP-a, to teraz nadzorowi wyjaśnienie muszę pisać. :neutral:

Napisano

Dzięki Wam.  Akurat był informatyk przed chwilą , m. in. zamiarował aktualizować patronata. Po pokazaniu mu waszych wypowiedzi - odparł - "to zostawmy na póżniej" 😃

Napisano

Ale na 15.14 hula jak ta lala, tylko jak zaznaczyłem w opcjach żeby DIP był po całości ( brak tego był zawsze solą w oku @Paprock-a) to coś nie trybiło, wróciłem do poprzedniego sposobu wypełniania DIP-u i problem zniknął. 15.14 jest :OK: (pomijając literki mam taki nr rej. autka :rotfl:

Napisano

A tak z ciekawości pracujecie na wersji patronatu BDE czy na PostgreSQL ?  Bo pół roku temu zachęcali na stronie do przechodzenia na PostgreSQL

Napisano
51 minut temu, Solaris napisał:

BDE

Jeszcze na tym, ponieważ żeby ten  

52 minuty temu, Solaris napisał:

SQL

Mógł hulać, trzeba kompa rozbudować, a to przecież koszt, więc pryncypał skory do wydatków nie jest.:rotfl:

• 1 year later...
Napisano

To okno dotyczy rozliczeń, tak?

Kiedyś dawno w innej stacji i na innym orogramowaniu mieliśmy zezwolenie zarządu aby badania pojazdom pracowników rozliczać symboliczną złotówką. Do tego był wystawiany jakiś dokument, który miał coś wspólnego w tytule... Już dokładnie nie pamiętam, czy rachunek wewnętrzny, czy cos podobnego. 

Czego dotyczy patronackie "BT wewn." trudno odpowiedzieć.

Napisano (edytowane)

takich nie robię - ponoć to takie co się nie wystawia paragonu/ faktury - ale takich też nie mam - jakaś bzdura wychodzi

Edytowane przez nesiasps
Napisano

to jest dla firm które mają swoją skp i swój tabor sam dla siebie nie możesz wystawiać faktur,  

Napisano

Są dwa stanowiska - jak otwieramy dwa badania w podobnym czasie to dwa paragony dowiązują  się do tego samego rezerwowanego numeru badania  - potem zamykamy badania i mimo że rejestr nadaje dwa kolejne numery to jeden z paragonów trafia do czyśćca patrz BT wew bo nie czeka na nowy numer rejestru tylko widzi że dla tego badania co zarezerwowany już jest inny paragon - bez sensu

• 3 months later...
Napisano (edytowane)

błąd w aktualizacji z rana 15.40.4 - jest poprawka na 15.40.5 - sprawdźcie rejestr / jeżeli się badania dublują, trzeba do nich dzwonić i usuną duble z rejestru zdalnie (podobno dotyczy stacji z ilością stanowisk powyżej 1 )

Edytowane przez nesiasps
Napisano
45 minut temu, nesiasps napisał:

błąd w aktualizacji z rana 15.40.4 - jest poprawka na 15.40.5 - sprawdźcie rejestr

Potwierdzam. Z jednego badania zrobiło cztery z tym samym numerem. Winna aktualizacja 15.40.4. Sprawdźcie sobie badania z dzisiaj. Jak się dublują, telefon do obsługi patronatu.