rurek777 Napisano 19 Wrzesień 2023 Napisano 19 Wrzesień 2023 czy ktoś pobrał z patronatu aktualizacje 15.14 i czy działa ? Cytuj
rurek777 Napisano 19 Wrzesień 2023 Autor Napisano 19 Wrzesień 2023 kolega pobrał i nie może zrobić badania z zagranicy . nie może go zapisać i wydrukować , jest jakaś podpowiedż , instrukcja ? Cytuj
cezary Napisano 19 Wrzesień 2023 Napisano 19 Wrzesień 2023 Pierwszego dziś nie robiłem, więc na ten temat nic nie podpowiem. Cytuj
wojteczek Napisano 19 Wrzesień 2023 Napisano 19 Wrzesień 2023 Przed chwilą robiłem, działa. System Win. 10 Cytuj
cezary Napisano 20 Wrzesień 2023 Napisano 20 Wrzesień 2023 Jeżeli jeszcze są problemy to informuję, że badanie zrobione i przekazane, ale dopiero jak zrezygnowałem z "ulepszenia" tzw. pionowych formatek DIP. Cytuj
Paprock Napisano 20 Wrzesień 2023 Napisano 20 Wrzesień 2023 aićżepanztąapkąwpisss... Jak zrobiłem DIP-a, to teraz nadzorowi wyjaśnienie muszę pisać. Cytuj
zbitur Napisano 20 Wrzesień 2023 Napisano 20 Wrzesień 2023 Dzięki Wam. Akurat był informatyk przed chwilą , m. in. zamiarował aktualizować patronata. Po pokazaniu mu waszych wypowiedzi - odparł - "to zostawmy na póżniej" 😃 Cytuj
cezary Napisano 20 Wrzesień 2023 Napisano 20 Wrzesień 2023 Ale na 15.14 hula jak ta lala, tylko jak zaznaczyłem w opcjach żeby DIP był po całości ( brak tego był zawsze solą w oku @Paprock-a) to coś nie trybiło, wróciłem do poprzedniego sposobu wypełniania DIP-u i problem zniknął. 15.14 jest (pomijając literki mam taki nr rej. autka ) Cytuj
Solaris Napisano 20 Wrzesień 2023 Napisano 20 Wrzesień 2023 A tak z ciekawości pracujecie na wersji patronatu BDE czy na PostgreSQL ? Bo pół roku temu zachęcali na stronie do przechodzenia na PostgreSQL Cytuj
cezary Napisano 20 Wrzesień 2023 Napisano 20 Wrzesień 2023 51 minut temu, Solaris napisał: BDE Jeszcze na tym, ponieważ żeby ten : 52 minuty temu, Solaris napisał: SQL Mógł hulać, trzeba kompa rozbudować, a to przecież koszt, więc pryncypał skory do wydatków nie jest. Cytuj
nesiasps Napisano 2 Październik 2024 Napisano 2 Październik 2024 Nie wiecie jakie badania zalicza do BT Wewn w raporcie? Cytuj
Paprock Napisano 2 Październik 2024 Napisano 2 Październik 2024 To okno dotyczy rozliczeń, tak? Kiedyś dawno w innej stacji i na innym orogramowaniu mieliśmy zezwolenie zarządu aby badania pojazdom pracowników rozliczać symboliczną złotówką. Do tego był wystawiany jakiś dokument, który miał coś wspólnego w tytule... Już dokładnie nie pamiętam, czy rachunek wewnętrzny, czy cos podobnego. Czego dotyczy patronackie "BT wewn." trudno odpowiedzieć. Cytuj
Mecher Napisano 3 Październik 2024 Napisano 3 Październik 2024 Faktury wystawione firmę (wewnętrzne) ? Cytuj
nesiasps Napisano 3 Październik 2024 Napisano 3 Październik 2024 (edytowane) takich nie robię - ponoć to takie co się nie wystawia paragonu/ faktury - ale takich też nie mam - jakaś bzdura wychodzi Edytowane 3 Październik 2024 przez nesiasps Cytuj
smaug Napisano 3 Październik 2024 Napisano 3 Październik 2024 to jest dla firm które mają swoją skp i swój tabor sam dla siebie nie możesz wystawiać faktur, Cytuj
nesiasps Napisano 3 Październik 2024 Napisano 3 Październik 2024 Są dwa stanowiska - jak otwieramy dwa badania w podobnym czasie to dwa paragony dowiązują się do tego samego rezerwowanego numeru badania - potem zamykamy badania i mimo że rejestr nadaje dwa kolejne numery to jeden z paragonów trafia do czyśćca patrz BT wew bo nie czeka na nowy numer rejestru tylko widzi że dla tego badania co zarezerwowany już jest inny paragon - bez sensu Cytuj
Jacdiag Napisano 3 Październik 2024 Napisano 3 Październik 2024 11 godzin temu, smaug napisał: sam dla siebie nie możesz wystawiać faktur, Co zostało udowodnione już dawno. https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/6891-opłaty-za-pojazdy-własne-wg-ministerstwa-finansów/#comment-107068 Cytuj
nesiasps Napisano 21 Styczeń Napisano 21 Styczeń (edytowane) błąd w aktualizacji z rana 15.40.4 - jest poprawka na 15.40.5 - sprawdźcie rejestr / jeżeli się badania dublują, trzeba do nich dzwonić i usuną duble z rejestru zdalnie (podobno dotyczy stacji z ilością stanowisk powyżej 1 ) Edytowane 21 Styczeń przez nesiasps Cytuj
TED Napisano 21 Styczeń Napisano 21 Styczeń 45 minut temu, nesiasps napisał: błąd w aktualizacji z rana 15.40.4 - jest poprawka na 15.40.5 - sprawdźcie rejestr Potwierdzam. Z jednego badania zrobiło cztery z tym samym numerem. Winna aktualizacja 15.40.4. Sprawdźcie sobie badania z dzisiaj. Jak się dublują, telefon do obsługi patronatu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi