Demart Napisano 22 Listopad 2023 Napisano 22 Listopad 2023 Koledzy mam pytanie. W poniedziałek mamy ponowny odbiór i chciałem zapytać jak to jest z nadawaniem cech identyfikacyjnych. Czy trzeba kolejny raz o to wnioskować czy idzie to z automatu? Cytuj
Paprock Napisano 22 Listopad 2023 Napisano 22 Listopad 2023 No trzeba wspomnieć czy chcecie dalej to robić, bo może dłuto się stępiło do rzeźbienia numerów lub jakieś inne przeciw. 1 Cytuj
adam1501 Napisano 22 Listopad 2023 Napisano 22 Listopad 2023 1 godzinę temu, Demart napisał: W poniedziałek mamy ponowny odbiór i chciałem zapytać jak to jest z nadawaniem cech identyfikacyjnych. O tym czy stacja może dokonywać nadawania cech wnioskuje się w magistracie w chwili składania wniosku o wpis do ewidencji. Zobacz co masz na wpisie do ewidencji. 1 Cytuj
Demart Napisano 22 Listopad 2023 Autor Napisano 22 Listopad 2023 OK. Dziękuję. Bo 5 lat to kawał czasu i się zapomniało jak to było. Cytuj
nesiasps Napisano 7 Grudzień 2023 Napisano 7 Grudzień 2023 Czy przy kolejnym odbiorze to jest konieczne (tak wynika z opisu na ich stronie)?? "szkic sytuacyjny stacji, rysunki technologiczne stanowisk kontrolnych." Cytuj
adam1501 Napisano 7 Grudzień 2023 Napisano 7 Grudzień 2023 Jeżeli się te "rysunki nie zmieniły", to nie ma takiej potrzeby. Cytuj
nesiasps Napisano 7 Grudzień 2023 Napisano 7 Grudzień 2023 Wcześniej to było "w przypadku nowo otwieranych stacji kontroli pojazdów" ale obecnie tak jest we wniosku - pewny jesteś? Do wniosku należy załączyć: 1). w przypadku przedsiębiorców prowadzących działalność związaną z wykonywaniem badań technicznych pojazdów w formie spółki cywilnej - kopię aktualnej umowy spółki cywilnej 2).w przypadku nowo otwieranych stacji kontroli pojazdów - kopię decyzji nadzoru budowlanego zezwalającą na użytkowanie danego budynku lub zgodę na zmianę charakteru użytkowania obiektu., 3).szkic sytuacyjny stacji, rysunki technologiczne stanowisk kontrolnych. Cytuj
nesiasps Napisano 9 Grudzień 2023 Napisano 9 Grudzień 2023 W dniu 7.12.2023 o 10:18, adam1501 napisał: Jeżeli się te "rysunki nie zmieniły", to nie ma takiej potrzeby. może ktoś w tym roku składał wniosek? potrzebują tych rysunków na kolejny odbiór czy nie? Cytuj
Paprock Napisano 10 Grudzień 2023 Napisano 10 Grudzień 2023 U mnie na ponownym obeszło się bez rysunków. Cytuj
cezary Napisano 1 Październik 2024 Napisano 1 Październik 2024 Jestem po ponownym odbiorze na następne 5 lat i taka zagwozdka którą rzuciłem nadzorowi - wymieniać pieczątkę identyfikacyjną na której są literki "A,B,T" w sytuacji gdy poświadczenie TDT wyszczególnia zakres badań zgodny z art 83 ust 1 pkt 1 litera a) i c) ustawy Prawo o ruchu drogowym. Nadzór na ten moment nie wie, będzie konsultował z TDT, czy literka "T" ma pozostać. Jest odpowiedź z WK Kielce po konsultacji z TDT, literka "T" (ciągniki rolnicze do 3,5t) pozostaje. Amen. Cytuj
adam1501 Napisano 10 Październik 2024 Napisano 10 Październik 2024 W dniu 1.10.2024 o 12:18, cezary napisał: czy literka "T" ma pozostać. A dlaczego miałaby zniknąć? W dniu 1.10.2024 o 12:18, cezary napisał: wymieniać pieczątkę identyfikacyjną na której są literki "A,B,T" w sytuacji gdy poświadczenie TDT wyszczególnia zakres badań zgodny z art 83 ust 1 pkt 1 litera a) i c) ustawy Prawo o ruchu drogowym. Tak, ponieważ powinno się pojawić jeszcze E, skoro stacja spełnia takowe warunki. Cytuj
cezary Napisano 11 Październik 2024 Napisano 11 Październik 2024 10 godzin temu, adam1501 napisał: Tak, ponieważ powinno się pojawić jeszcze E Nie, stacja nie spełnia wymagań dla badania przyczep, jest za ..... krótka. Przecież wyżej napisałem, że : W dniu 1.10.2024 o 12:18, cezary napisał: poświadczenie TDT wyszczególnia zakres badań zgodny z art 83 ust 1 pkt 1 litera a) i c) ustawy Prawo o ruchu drogowym. To skąd niby miałoby być "E". Cytuj
adam1501 Napisano 14 Październik 2024 Napisano 14 Październik 2024 W dniu 11.10.2024 o 08:42, cezary napisał: Nie, stacja nie spełnia wymagań dla badania przyczep, jest za ..... krótka. W dniu 1.10.2024 o 12:18, cezary napisał: poświadczenie TDT wyszczególnia zakres badań zgodny z art 83 ust 1 pkt 1 litera a) i c) ustawy Za PoRD: "...Art. 83. 1. Badanie techniczne przeprowadza się po uiszczeniu przez właściciela lub posiadacza pojazdu opłaty za przeprowadzenie badania technicznego i opłaty ewidencyjnej, w: 1) podstawowej stacji kontroli pojazdów – w zakresie: ... c) badań technicznych przyczep przeznaczonych do łączenia z pojazdami określonymi w lit. a, o ile stacja spełnia wymagania, o których mowa w przepisach wydanych na podstawie art. 84a ust. 1 pkt 1 ustawy w zakresie długości stanowiska kontrolnego;..." Skoro spełnia pkt. c to znaczy, że może badać przyczepy, w przeciwnym wypadku spełniała by tylko pkt. a. Cytuj
nesiasps Napisano 27 Maj Napisano 27 Maj W dniu 10.10.2024 o 22:14, adam1501 napisał: A dlaczego miałaby zniknąć? coś się zmieniło - ponoć T zostaje tylko na podstawowych do końca obecnego pozwolenia - potem tylko OSKP ? Coś wiadomo bo stacja nowa - niedaleko - podstawowa nie dostała T i nic prawnik nie pomógł w tej sprawie 8,5 m x 16,5 m - chyba, że nie mają takiego stanowiska jak dla okręgówki co wymaga 84.1.1.b w PoRD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi