Demart Napisano 22 Listopad 2023 Share Napisano 22 Listopad 2023 Koledzy mam pytanie. W poniedziałek mamy ponowny odbiór i chciałem zapytać jak to jest z nadawaniem cech identyfikacyjnych. Czy trzeba kolejny raz o to wnioskować czy idzie to z automatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Listopad 2023 Share Napisano 22 Listopad 2023 No trzeba wspomnieć czy chcecie dalej to robić, bo może dłuto się stępiło do rzeźbienia numerów lub jakieś inne przeciw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 22 Listopad 2023 Share Napisano 22 Listopad 2023 1 godzinę temu, Demart napisał: W poniedziałek mamy ponowny odbiór i chciałem zapytać jak to jest z nadawaniem cech identyfikacyjnych. O tym czy stacja może dokonywać nadawania cech wnioskuje się w magistracie w chwili składania wniosku o wpis do ewidencji. Zobacz co masz na wpisie do ewidencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 22 Listopad 2023 Autor Share Napisano 22 Listopad 2023 OK. Dziękuję. Bo 5 lat to kawał czasu i się zapomniało jak to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesiasps Napisano 7 Grudzień 2023 Share Napisano 7 Grudzień 2023 Czy przy kolejnym odbiorze to jest konieczne (tak wynika z opisu na ich stronie)?? "szkic sytuacyjny stacji, rysunki technologiczne stanowisk kontrolnych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 7 Grudzień 2023 Share Napisano 7 Grudzień 2023 Jeżeli się te "rysunki nie zmieniły", to nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesiasps Napisano 7 Grudzień 2023 Share Napisano 7 Grudzień 2023 Wcześniej to było "w przypadku nowo otwieranych stacji kontroli pojazdów" ale obecnie tak jest we wniosku - pewny jesteś? Do wniosku należy załączyć: 1). w przypadku przedsiębiorców prowadzących działalność związaną z wykonywaniem badań technicznych pojazdów w formie spółki cywilnej - kopię aktualnej umowy spółki cywilnej 2).w przypadku nowo otwieranych stacji kontroli pojazdów - kopię decyzji nadzoru budowlanego zezwalającą na użytkowanie danego budynku lub zgodę na zmianę charakteru użytkowania obiektu., 3).szkic sytuacyjny stacji, rysunki technologiczne stanowisk kontrolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesiasps Napisano 9 Grudzień 2023 Share Napisano 9 Grudzień 2023 W dniu 7.12.2023 o 10:18, adam1501 napisał: Jeżeli się te "rysunki nie zmieniły", to nie ma takiej potrzeby. może ktoś w tym roku składał wniosek? potrzebują tych rysunków na kolejny odbiór czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 10 Grudzień 2023 Share Napisano 10 Grudzień 2023 U mnie na ponownym obeszło się bez rysunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesiasps Napisano 14 Grudzień 2023 Share Napisano 14 Grudzień 2023 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 1 Październik Share Napisano 1 Październik Jestem po ponownym odbiorze na następne 5 lat i taka zagwozdka którą rzuciłem nadzorowi - wymieniać pieczątkę identyfikacyjną na której są literki "A,B,T" w sytuacji gdy poświadczenie TDT wyszczególnia zakres badań zgodny z art 83 ust 1 pkt 1 litera a) i c) ustawy Prawo o ruchu drogowym. Nadzór na ten moment nie wie, będzie konsultował z TDT, czy literka "T" ma pozostać. Jest odpowiedź z WK Kielce po konsultacji z TDT, literka "T" (ciągniki rolnicze do 3,5t) pozostaje. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi