krzysieknowak Napisano 5 Grudzień 2023 Napisano 5 Grudzień 2023 Ustalenie danych do rejestracji w takim czymś,z dostępnych danych jest tylko pozwolenie czasowe+tablica rejestracyjna,brak numeru ramy i tz na przyczepce.Klient pojechał szukać innej skp która mu pomoże,bo ja stwierdziłem że tylko N na razie może dostać.Ciekaw jestem czy gdzieś w WK jest do wyciągnięcia taki wniosek z rejestracji gdzie były przecież wszystkie masy,wymiary,miejsce umieszczenia cech ident.czy po prostu w WK się nie chce? Cytuj
Masselo Napisano 5 Grudzień 2023 Napisano 5 Grudzień 2023 Czesć. w mojej ocenie pacjenta wysyłasz do rzeczoznawcy. Cytuj
danielg539 Napisano 5 Grudzień 2023 Napisano 5 Grudzień 2023 6 godzin temu, krzysieknowak napisał: .Ciekaw jestem czy gdzieś w WK jest do wyciągnięcia taki wniosek z rejestracji gdzie były przecież wszystkie masy,wymiary,miejsce umieszczenia cech ident.czy po prostu w WK się nie chce Dane powinny być w teczce pojazdu a jeżeli pojazd zmieniał WK to w pierwotnym WK w archiwum powinny być dokumenty z pierwszego OBT. Cytuj
adam1501 Napisano 6 Grudzień 2023 Napisano 6 Grudzień 2023 19 godzin temu, krzysieknowak napisał: Ustalenie danych do rejestracji w takim czymś,z dostępnych danych jest tylko pozwolenie czasowe+tablica rejestracyjna Lub oryginalny DR z TR 19 godzin temu, krzysieknowak napisał: brak numeru ramy i tz na przyczepce W połączeniu z brakiem oryginalnego DR lub jego pierwotnej TR oraz tym co wyżej, to 19 godzin temu, krzysieknowak napisał: Ciekaw jestem czy gdzieś w WK jest do wyciągnięcia taki wniosek z rejestracji gdzie były przecież wszystkie masy,wymiary,miejsce umieszczenia cech ident.czy po prostu w WK się nie chce? Któremu WK w kraju chcesz zarzucić "niechciejstwo"? Cytuj
michal_k Napisano 6 Grudzień 2023 Napisano 6 Grudzień 2023 20 godzin temu, krzysieknowak napisał: Ciekaw jestem czy gdzieś w WK jest do wyciągnięcia taki wniosek z rejestracji gdzie były przecież wszystkie masy,wymiary,miejsce umieszczenia cech ident. To zależy jak dawno była pierwsza rejestracja. Może się zdarzyć, że nie ma już żadnych danych (np. zmiana urzędu), a może nawet nigdy ich nie było (widziałem stare dokumenty od SAM-ów, gdzie była podana np. tylko ładowność i nic więcej). Cytuj
wojteczek Napisano 6 Grudzień 2023 Napisano 6 Grudzień 2023 A co z nr, bo z tego co zrozumiałem nie idzie zidentyfikować pojazdu (brak nr i TZ), dostanie skierowanie na nabicie? Nie bardzo sobie wyobrażam opinie rzeczoznawcy w takim przypadku. Cytuj
krzysieknowak Napisano 6 Grudzień 2023 Autor Napisano 6 Grudzień 2023 Klient dostał PC i tablicę w tym samym WK gdzie była pierwsza rejestracja sama.WK życzy sobie ustalenie danych do rejestracji,ja nie widzę sposobu na identyfikację danej p-py,klient pojechał sobie w p..u jak usłyszał że dostanie negatyw za brak numeru ramy i tz.Co zrobi klient to nie wiem ale wiem że szuka po okolicznych skp jelenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi