mirek.g Napisano 20 Grudzień 2023 Napisano 20 Grudzień 2023 Cześć ,dobrych macie szefów, skrócili Wam pracę 23.12 .23 ? Cytuj
Paprock Napisano 20 Grudzień 2023 Napisano 20 Grudzień 2023 A co to w ogóle za temat. Czyżby dobro szefa na skróceniu dniówki polega. Może jeszcze z trzy koła powinien sypnąć za Mikołaja. Już jeden taki jest co z cudzego innym wypłaca. Jest normalny dzień pracy, to i się pracuje normalnie. A w poświąteczną środę też dzień pracy powinien być krótszy? Cytuj
Dawid_J Napisano 20 Grudzień 2023 Napisano 20 Grudzień 2023 6 minut temu, Paprock napisał: A w poświąteczną środę też dzień pracy powinien być krótszy? Nie , powinien być wolny kacowe czy jakoś tak Cytuj
krzysieknowak Napisano 20 Grudzień 2023 Napisano 20 Grudzień 2023 Poprzednia Wigilia,zwykły dzień pracy,żadnego klienta-mina szefa😮bezcenna. Cytuj
Solaris Napisano 20 Grudzień 2023 Napisano 20 Grudzień 2023 6 minut temu, krzysieknowak napisał: Poprzednia Wigilia,zwykły dzień pracy,żadnego klienta-mina szefa😮bezcenna. Tak jest, w Wigilię ludzie nie myślą o badaniach technicznych. Kto chciał zrobić to już zrobił i faktycznie niewiele się dzieje. Podziwiam tych co twardo trzymają otwartą stacje do samego końca. Jeden dzień nie zaważy przecież na utargu w perspektywie całego roku. A tym bardziej że tych klientów nie ma. Cytuj
yogi1984 Napisano 20 Grudzień 2023 Napisano 20 Grudzień 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, mirek.g napisał: skrócili Wam pracę 23.12 .23 ? Coś tam skrócili. Zmiennik ma przyjść, posprzątać i do domu pierniki robić. Czyli max 3-4h będzie otwarte... 30.12 podobna sytuacja tylko już na mojej zmianie 🙂 Edytowane 20 Grudzień 2023 przez yogi1984 Cytuj
Dawid_J Napisano 20 Grudzień 2023 Napisano 20 Grudzień 2023 49 minut temu, Paprock napisał: Mowa jest o sobocie!!! Rok temu Wigilia to w jaki dzien tygodnia była jak nie sobota . 1 Cytuj
mirek.g Napisano 20 Grudzień 2023 Autor Napisano 20 Grudzień 2023 Są normalni szefowie dając wolne Cytuj
diagnosta2017 Napisano 20 Grudzień 2023 Napisano 20 Grudzień 2023 U mnie jak w każdą normalną sobote do 20 Cytuj
mirek.g Napisano 21 Grudzień 2023 Autor Napisano 21 Grudzień 2023 U mnie jak w każdą normalną sobote do 20 Serio w sobotę pracujecie do 20 tej Cytuj
nesiasps Napisano 21 Grudzień 2023 Napisano 21 Grudzień 2023 7 godzin temu, diagnosta2017 napisał: jak w każdą normalną sobote do 20 nie zazdroszczę.. Cytuj
Marek1974 Napisano 21 Grudzień 2023 Napisano 21 Grudzień 2023 U ,mnie do 14 tak jak w każdą sobotę Cytuj
Paprock Napisano 21 Grudzień 2023 Napisano 21 Grudzień 2023 Ja pikkollę. Wam się robić nie chce - stare konie. Co, wy jesteście grupą zawodową specjalnej troski? Od dni wolnych są urlopy! A mało tego, bo w życiu bym się nie zgodził w ten dzień za leniwca na zastępstwo. I powiem wam w sekrecie, że pracę traktuję jako zło konieczne. Święta w 2023 roku 1 stycznia – Nowy Rok (niedziela) 6 stycznia – Święto Trzech Króli (piątek) 9 kwietnia – pierwszy dzień Wielkiej Nocy (niedziela) 10 kwietnia – drugi dzień Wielkiej Nocy (poniedziałek) 1 maja – Święto Państwowe (poniedziałek) 3 maja – Święto Narodowe Trzeciego Maja (środa) 28 maja – Zielone Świątki (niedziela) 8 czerwca – Boże Ciało (czwartek) 15 sierpnia – Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny (wtorek) 1 listopada – Wszystkich Świętych (środa) 11 listopada – Narodowe Święto Niepodległości (sobota) 25 grudnia – pierwszy dzień Bożego Narodzenia (poniedziałek) 26 grudnia – drugi dzień Bożego Narodzenia (wtorek) - MAŁO??? W 2023 roku przepracujemy o jeden dzień mniej – wymiar pracy wynosi 250 dni roboczych oraz 115 dni wolnych (z uwzględnieniem weekendów). Cytuj
Mecher Napisano 21 Grudzień 2023 Napisano 21 Grudzień 2023 Skoro cytat o roku 2023, to raczej przepracowaliśmy. Bo ledwie tydzień został. A swoją drogą, to te 115 dni wolnych, to z sobotami WOLNYMI liczone, jesli sie umie liczyć. A mowa właśnie o sobotach. 😏 Możesz nawet w niedziele handlowe na stacji pracować, jeśli tak ci nudno po za pracą, czy bez pracy. A w 2024 tych handlowych ma być więcej. Cytuj
Dawid_J Napisano 21 Grudzień 2023 Napisano 21 Grudzień 2023 Można też być włascicielem lub współwłascicielem i mieć otwarte w każdą niedziele . W moim miescie jest taka stacja . Cytuj
Paprock Napisano 22 Grudzień 2023 Napisano 22 Grudzień 2023 Se poszukaj roboty z wolnymi sobotami, kto ci każe w soboty pracować. Ja pracuję w soboty i o wolne nie skamlę. Jest praca, jest umowa, jest układ i tego się trzymam. Dla mnie dobry szef, to taki, co dobrze płaci, a nie oferuje skrócone lekcje lub dni wolne. No ale jak ktoś woli pracować za wolne niż za pieniądzę... Jego sprawa. Może z czasem zamiast wypłaty paczka chipsów wystarczy. Cytuj
Michu91 Napisano 22 Grudzień 2023 Napisano 22 Grudzień 2023 Idąc waszym tokiem myślenia to w poniedziałek dopiero na 12, bo to przecież po weekendzie i nie ma co ostro tygodnia zaczynać, a w piątek to max 14 żeby na sobotę wypocząć. Robota to robota i tak jak Paprock pisze jak chce się wolne to urlop, ewentualnie zatrudnić się do jakiegoś WK, bo w budżetówce zawsze znajdą powód żeby sobie skrócić dzień pracy, a to za zimno, a to za ciepło itd. Cytuj
yogi1984 Napisano 22 Grudzień 2023 Napisano 22 Grudzień 2023 Ale co mi robić biednemu jej szefostwo samo każe iść do domu😉 No może i chciał bym pracować bo umowa etc. No ale szefostwo nie i nie , nieugięci są🙂 A wypłata stała,bez żadnych profitów czy obcinek to grzecznie szeryfa słuchamy i do domu spir....y🙂 Cytuj
Dawid_J Napisano 22 Grudzień 2023 Napisano 22 Grudzień 2023 yogi1984 jak ja Cie doskonale rozumiem... Mam tak samo jak Ty Cytuj
Paprock Napisano 22 Grudzień 2023 Napisano 22 Grudzień 2023 #yogi1984 mi nie o to chodzi. Neguję te fszystkie profity, jak skrócone godziny, bo wielu pracowników ma podejście, że im się przedświątecny dzień krótszy należy. Wiem, że wielu będzie miało wolną sobotę czy tam pracę do dwunastej... czternastej. No co tu dużo mówić, szef, boss, właściciel też chce wypaść jako ten dobry Mikołaj przed Świętami. Przydzie rozkaz zamykać o 14, to zamknę o 14. Ale ani się na to nie napalam, nie liczę i nie śmiem negatywnie oceniać szefa, że skróconych lekcji nie dał. Cytuj
mirek.g Napisano 22 Grudzień 2023 Autor Napisano 22 Grudzień 2023 U mnie myslą 😀 zobaczę Skrócili do 12-tej ,fajnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi