Mariuszzzz Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty Witam serdecznie wszystkich, pomożecie mi rozszyfrować po nr homologacji co to jest za pojazd? Nr homologacji to: e4*NKS*0101*02? zgodnie z danymi od its jest to przyczepa specjalna podpierająca naczepę nie służy do przewozu ładunku w katalogu nie mogę jej odszukać po danych technicznych ktoś z Was z czymś takim się spotkał? pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc Cytuj
Dawid_J Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty Nic nie mogę znalezc po tym nr homo . Może jest jakiś błąd w tym nr . Cytuj
Paprock Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 minuty temu, Dawid_J napisał: Nic nie mogę znalezc po tym nr homo . Może jest jakiś błąd w tym nr . Jak to dwuosiowy wózek dolly, to raczej w katalogach go nie będzie, bo i po co jak nie podlega rejestracji. Cytuj
Jacdiag Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty 3 godziny temu, Mariuszzzz napisał: co to jest za pojazd? Może taki https://www.cargobull.com/pl/produkty/dolly Cytuj
Mariuszzzz Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty No i widać że ten pojazd jest zarejestrowany, a czy to jest coś takiego to nie mam pojęcia... its zakwestionowało rejestracje i nakazało poprawić z przyczepy ciężarowej na taki pojazd o którym wspomniałem na początku 🤷♂️ Cytuj
Paprock Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty Zarejestrowany. Zarejestrowany. Szkoda tylko, że blacha nie nasza. Cytuj
Jacdiag Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty 4 minuty temu, Paprock napisał: blacha nie nasza. ST – Steinfurt, Nadrenia Północna-Westfalia Cytuj
Paprock Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty I nie przyczepa specjalna tylko pojazd o rodzaju numer 11 - naczepa ciężarowa, o podrodzaju numer 08 - wózek jednoosiowy podpierający naczepę. Cytuj
Mariuszzzz Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty Godzinę temu, Paprock napisał: I nie przyczepa specjalna tylko pojazd o rodzaju numer 11 - naczepa ciężarowa, o podrodzaju numer 08 - wózek jednoosiowy podpierający naczepę. Czyli ten pojazd nie podlega rejestracji? W sumie to logiczne bo jest to pod/przed naczepą 🤔 4 godziny temu, Dawid_J napisał: Nic nie mogę znalezc po tym nr homo . Może jest jakiś błąd w tym nr . Nr homologacji jest prawidłowy, przynajmniej taki mam na oświadczeniu Cytuj
Jacdiag Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty Czy logiczne, to można czasem się dowiedzieć dopiero po wyroku sądu https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/956696,jedna-przyczepa-nie-jezdzi-na-dwoch-numerach-rejestracyjnych.html Cytuj
Vercyngetoryks Napisano 24 Luty Napisano 24 Luty Logiczne było do pewnego czasu, że transport leśny nie mógł być wykonywany zespołem pojazdów w którym z pojazdem ciągnącym przyczepa połączona była za pomocą przewożonego ładunku. Przepis raczył nadążyć za życiem i rozwiązaniami stosownymi w krajach rozwiniętych motoryzacyjnie i już można. Pewnie z jeden wyrok się znajdzie z okresu minionego, gdzie z sentencji wynika, że nie można było, a teraz można. Pewnie za jakiś czas to samo wydarzy się z wózkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi