Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich, pomożecie mi rozszyfrować po nr homologacji co to jest za pojazd? 

Nr homologacji to: e4*NKS*0101*02?

zgodnie z danymi od its jest to przyczepa specjalna podpierająca naczepę nie służy do przewozu ładunku

w katalogu nie mogę jej odszukać po danych technicznych

ktoś z Was z czymś takim się spotkał?

pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

Napisano

Ile ma osi, czy to aby nie wózek dolly?

Napisano

Nic nie mogę znalezc po tym nr homo . Może jest jakiś błąd w tym nr . 

Napisano

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 minuty temu, Dawid_J napisał:

Jak to dwuosiowy wózek dolly, to raczej w katalogach go nie będzie, bo i po co jak nie podlega rejestracji.

Napisano

No i widać że ten pojazd jest zarejestrowany, a czy to jest coś takiego to nie mam pojęcia... its zakwestionowało rejestracje i nakazało poprawić z przyczepy ciężarowej na taki pojazd o którym wspomniałem na początku 🤷‍♂️

Napisano

Zarejestrowany. Zarejestrowany. Szkoda tylko, że blacha nie nasza.

Napisano

I nie przyczepa specjalna tylko pojazd o rodzaju numer 11 - naczepa ciężarowa, o podrodzaju numer 08 - wózek jednoosiowy podpierający naczepę.

Napisano
Godzinę temu, Paprock napisał:

I nie przyczepa specjalna tylko pojazd o rodzaju numer 11 - naczepa ciężarowa, o podrodzaju numer 08 - wózek jednoosiowy podpierający naczepę.

Czyli ten pojazd nie podlega rejestracji? W sumie to logiczne bo jest to pod/przed naczepą 🤔

4 godziny temu, Dawid_J napisał:

Nr homologacji jest prawidłowy, przynajmniej taki mam na oświadczeniu 

Napisano

Logiczne było do pewnego czasu, że transport leśny nie mógł być wykonywany zespołem pojazdów w którym z pojazdem ciągnącym przyczepa połączona była za pomocą przewożonego ładunku. Przepis raczył nadążyć za życiem i rozwiązaniami stosownymi w krajach rozwiniętych motoryzacyjnie i już można. Pewnie z jeden wyrok się znajdzie z okresu minionego, gdzie z sentencji wynika, że nie można było, a teraz można. Pewnie za jakiś czas to samo wydarzy się z wózkami.