poqielay Napisano 11 Kwiecień 2024 Napisano 11 Kwiecień 2024 Dzień dobry. Zdecydowałam się napisać na forum ze względu na to, że ciężko mi znaleźć odpowiedź na mój problem w różnych artykułach, bo widzę tam za każdym razem inną wersję.. Do rzeczy: Odbywałam dłuższą delegację z pracy poza miejscem zamieszkania (ponad 5msc) i wynikła taka sytuacja: Samochód zarejestrowany na południu Polski dostał negatywny wynik badania technicznego w centralnej części kraju - za przegnite od spodu progi (mój błąd, że tego nie dopilnowałam, od środka ani z zewnątrz auta nie było nic widać co mogłoby mnie zaniepokoić jak i również żaden mechanik nie zwrócił mi na to uwagi i jak najbardziej nie mam pretensji do diagnosty), dowód nie został zatrzymany ani elektronicznie ani fizycznie, „wysłałam” samochód z powrotem na południe bezpośrednio do blacharza (nie mogłam zostać na czas naprawy w mieście delegacji, gdyż kończyła się ona w ciągu kilku dni) który niestety nie dotrzymał terminu 14 dni na naprawę i trwało to o miesiąc dłużej (niestety). Po naprawie udałam się z samochodem na ponowny przegląd techniczny (tym razem w miejscu zamieszkania i zarejestrowania pojazdu ) i zostałam odesłana z „kwitkiem”, że ponowne badanie MUSZĘ wykonać tam, gdzie dostałam wynik negatywny i tu właśnie komplikuje się sytuacja, ponieważ odległość jest dość spora (na pierwszy przegląd jechałam na „pewniaka”, że auto jest sprawne w 100% dlatego wykonałam je w innym mieście) i nie jestem w stanie teraz tam przetransportować tego samochodu. Proszę o informacje na ten temat, czy na prawdę żaden inny diagnosta nie może sprawdzić i wydać zaświadczenia niż ten w tamtym mieście? Oczywiście, wiem, że sytuacja jest z mojej winy, ale nie sądziłam, że po naprawie bedą jeszcze większe komplikacje. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Cytuj
Solaris Napisano 11 Kwiecień 2024 Napisano 11 Kwiecień 2024 Na każdej SKP możesz wykonać badanie techniczne od nowa a tylko na tej jednej w ciągu 14 dni możesz wykonać w zakresie stwierdzonych wcześniej usterek. Po upływie 14 dni, zawsze badanie od nowa i to na każdej SKP 2 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi