Krzysztof Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Kto z Państwa pracuje na Stacji Kontroli Pojazdów przy salonie autoryzowanym jakiejs marki? I jak te stacje sie maja do konkurencji - oddzielnie stojacych Stacji kontroli nie przy salonach poniewaz ja pracuje na takiej stacji i przerób jest owiele mniejszy niz u konkurencji.tzw swobodnie stojacych stacji .Czy wszedzie tak jest? Prosze o wyrazenie swoich opinii . Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Z moich obserwacji wynika, że jest to - niestety - reguła ... Cytuj
marek Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 stacja czynna od 7 do 19 okło 200 badań w miesięczne, to dużo czy mało? Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Jeśli przy autoryzowanym serwisie - dużo Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 PRACUJE PRZY SALONIE FIATA.PANIE NORBERCIE DLACZEGO "NIESTETY" JEST TO REGUŁA. JACEK Cytuj
Krzysztof Napisano 24 Czerwiec 2005 Autor Napisano 24 Czerwiec 2005 Cos w tym jest. Ludzie wola chyba bardziej kameralne ze tak powiem Stacje Kontroli na mniejszysz obiektach, czasami zetknalem sie z takimi wypo0wiedziami ,ze przy takich autoryzowanych serwisach badanie na stacji jest drozsze niz na innych co jest bzdura a ze też bardziej dokladniej sa tam sprawdzane auta przy badaniu. musimy poczekac jeszcze troszke aż zmieni sie nieco mentalność ludzi . Pracuje na Stacji Kontroli w serwisie Renault . pozdrawiam Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 "Bo ludzie to nie rozumią" - jak to gdzieś ktoś i kiedyś (nie pamiętam tytułu filmu) - powiedział. Ot i cała filozofia ... Dużo czasu upłynie, zanim toto wszystko się ucywilizuje ... Cytuj
Sebastian ZG Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Ja pracuje na SKP przy serwisie i salonie. Mam ok 250 aut miesięcznie. Z czego 40% to pojazdy marki serwisowanej. Zapewne SKPPoznań też ma 40% wszystkich aut Fiaty Klienci myślą (niestety często mają racje), że jak pojedzie np Jaguarem na SKP przy serwisie Jaguara to: 1. Diagnosta zna bardzo dobrze słabe pkt auta i się bedzie czepiał 2. Diagnosta na pewno coś znajdzie żeby napędzić klientów na serwis 3. Klient, który już przyjechał chce mieć naprawione i zarejestrowane auto bez potrzeby jeżdżenia po całym mieście 4. Jeśli serwisowi zależy to pilnują klienta, aby rejestrował pojazd u "nas". A przyszłość takich SKP widze pozytywnie ponieważ klientom już nie zależy, aby mieć pieczątke, ale aby jeździć bezpiecznie. Nie wszystkim ale jest to rosnąca liczba i tutaj SKP przy serwisie bedą bardziej zauważane przez klienta Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 w pełni się zTobą zgadzam. Na dzień dzisiejszy mamy 1500 fiatów na 3500 badań. klient fiata przeważnie naprawia w naszym serwisie. Jacek Cytuj
Sebastian ZG Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Spójrzmy jeszcze na temat od strony klienta. Klient (niech będzie przypadkowo np. pan N. ) posiada auto (niech będzie to przypadkowo Szkoda ) jedzie na serwis bo musi, aby utrzymać gwarancje - już wtedy dowiaduje się, że w tym serwisie jest SKP. I jeśli nasz klient dba o swoje auto to po skończonej gwarancji dalej jeździ do serwisu i jeśli trafi na kompetentną osobę w serwisie, która go poinformuje o kończącym się terminie badań technicznych to po co ma jechać gdzieś na inną stacje skoro może to załatwić za 'jednym razem'? a dba o auto to jest przekonany, że badanie okresowe przejdzie bez problemu.{między innymi dlatego skp przy serwisach mają bardzo mały odsetek negatywów}. Ale gdy klient pan N. nie dba o auto to na taką stacje nie trafi bo woli pojechać do znajomego pociotka, który za odpowiednią zakładką w DR zrobi mu badanie pozytywnie Cytuj
berecik Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Bez obrazy oczywiście tylko kolega mi takie coś zacytował "kto ma Fiata za częściami lata " Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Nigdy nie miałem - więc nie mogę potwierdzić anie zaprzeczyć. Może czas otworzyć nowy temat - kto czym i ile jeździ ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi