kaszanka Napisano 9 Czerwiec Share Napisano 9 Czerwiec 1. Czy jest możliwość wymiany silnika Wankla z mazdy rx8 na silnik diesla? Najprawdopodobniej będzie to 3l m57 2. Jakie to będą mniej więcej koszty? Nie licząc ceny silnika i robocizny a innych części jeśli będzie to wymagane 3. Co oprócz samego silnika muszę wymienić? 4. Czy taki SWAP silnika wygląda podobnie do swapu jak w innych autach czy w tym przypadku jest więcej zabawy? 5. Czy jest sens robienia tego samemu jeśli mam narzędzia do tego potrzebne czy lepiej gdzieś to oddać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 10 Czerwiec Share Napisano 10 Czerwiec 9 godzin temu, kaszanka napisał: 1. Czy jest możliwość wymiany silnika Możliwość jest zawsze, diabeł tkwi w szczegółach ... 9 godzin temu, kaszanka napisał: 2. Jakie to będą mniej więcej koszty? To raczej nie to forum, na takie pytania. 9 godzin temu, kaszanka napisał: 3. Co oprócz samego silnika muszę wymienić? Podałeś tak dużo informacji, że nawet Jackowski z Rutkowskim razem wzięci, nie znajdą odpowiedzi. 9 godzin temu, kaszanka napisał: 4. Czy taki SWAP silnika wygląda podobnie do swapu jak w innych autach czy w tym przypadku jest więcej zabawy? Odpowiedź identyczna, jak na drugie pytanie. 9 godzin temu, kaszanka napisał: 5. Czy jest sens robienia tego samemu jeśli mam narzędzia do tego potrzebne czy lepiej gdzieś to oddać? Na to pytanie musisz sobie sam odpowiedzieć, nikt z nas nie wie co potrafisz, i jaka jest twoja wiedza w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik_z Napisano 10 Czerwiec Share Napisano 10 Czerwiec 46 minut temu, Mecher napisał: diabeł tkwi w szczegółach ... A najbardziej to chyba w Dz.U. 2005 nr 201 poz. 1666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 10 Czerwiec Share Napisano 10 Czerwiec @dominik_z, rozporządzenia czy ustawa owszem, jednak pod warunkiem, że pojazd ma być dopuszczony do ruchu ... A tu nic nie wiadomo, pozadawał pytania może i w dobrej wierze, a wyszło jak wyszło, czyli kaszana 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteczek Napisano 10 Czerwiec Share Napisano 10 Czerwiec 15 godzin temu, kaszanka napisał: możliwość wymiany silnika Wankla z mazdy rx8 na silnik diesla Z 1.3 na 3.0D? Masowo się wyrobi? Co by się nie okazało po robocie że nacisk osi przekroczony. Wszystko da się zrobić ale jaki sens pakować górę pieniędzy w kilkunastoletni samochód a za 2-3 lata może się okazać że nigdzie tym dieslem nie pojedziesz bo strefy czystego transportu. Jak już decydujesz się na przeróbkę to pomyśl może o jakimś silniku benzynowym. Ja nawet gdyby ktoś za darmo mi dawał taki samochód i jeszcze kompletny napęd z bawary to nie brałbym się za taki swap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi