Bogusław Maćkowski Napisano 22 Czerwiec 2005 Share Napisano 22 Czerwiec 2005 Jest to wyłącznie moja prywatna opinia. Miałem przyjemność z racji wykonywanego zawodu testować wszystkie dostępne programy w naszym kraju od 1999r. Mimo, iż przepisy jeszcze tego nie wymagały postarałem się przy głównym udziale bydgoskich stacji kontroli pojazdów by dokonano wyboru najlepszego programu, prostego w obsłudze dla diagnostów a co najważniejsze sprawdzenia współpracy z autorem programu, jego otwartością na powstające zmiany i serwis szybki i sprawny. W efekcie uważam, że byliśmy pierwszym miastem w Polsce, który od 1999r. miał skomputeryzowane wszystkie stacje kontroli pojazdów. Wybór stacji na ten program i tego autora (nazwy nie mogę wymienić) spowodował, iż stacje pisemnie wyrażały opinię o bardzo dobrej współpracy z Poznaniem. Z chwilą wprowadzenia obowiązku elektronicznej ewidencji badań zdaje się od 1 maja 2003r. nasi diagności nie zauważyli zmian w tym przepisie bo już od blisko 5 lat wydawali zaświadczenia w formie elektronicznej. Powstało to o co nam chodziło. Nie wystarczy sprzedać program, ale trzeba posiadać właściwy serwis i ludzi potrafiących w ciągu 1 minuty zdalnie rozwiązać każdy problem i na łączach elektronicznych dostarczyć podmieniony plik exe. Nadal śledzę wszystkie programy obsługujące programy dla stacji i odwarze się stwierdzić w swoim imieniu, że jest to najlepszy program do ewidencji badań technicznych pojazdów. Nawet wiekowy diagnosta nie mający w domu komputera potrafi go obsłużyć. Wiem co mówię, gdyż współpracuję z tą firmą od 7 lat tj. od chwili wyboru przez właścicieli wszystkich bydgoskich stacji właśnie tego programu a oni tak samo jak ja testowali każdy program dostępny w tym kraju. Jak dodamy do tego forum diagnostów, które gości najwybitniejszych diagnostów w tym kraju to widać, że firma nie spoczywa na laurach. Po prostu gratuluję autorowi programu i jego zespołowi serwisowemu. Naprawdę dobra robota. Dodam, że nikt mnie nie prosił o taką opinię jednak trzeba docenić autora tak dobrego programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLEK Napisano 22 Czerwiec 2005 Share Napisano 22 Czerwiec 2005 Zaczynałem pracować na tym programie w1995r,początki były trudne ale jakijest teraz efekt!.Pogratulować twórcy programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 program jest swietny , a początki nie były wcale takie trudne, jestem wiekowy diagnosta i nie mam kompa w domu, i co ciekawe pierwszy to opanowałem niz moi młodsi koledzy , aż strach pomysleć o pisanu zaswiadczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLEK Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 Jak zaczniesz pisać i szybko dojdziesz do wprawy to dotychczasowa praca okaże się szarą przeszłością do której nie będziesz tęsnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ijm Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 Pracujemy na tym programie od czterech lat i nigdy nie bylo problemow. Nawet wtedy gdy przepisy zmienialy sie praktycznie z dnia na dzien program Stacja 2000 byl blyskawicznie aktualizowany.Dziekujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi