mrd3210 Napisano 30 Sierpień 2024 Napisano 30 Sierpień 2024 Witam, będę pracował niedługo na innej SKP i pierwszy raz będę użytkował program norcom, wcześniej pracowalem na btechu. Mam pytanie, kiedy i w jakich przypadkach można korzystać z opcji "poczekalni"? Na batechu wogole nie ma czegoś takiego więc jest to dla mnie nowość. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj
wolf Napisano 31 Sierpień 2024 Napisano 31 Sierpień 2024 Zawsze możesz skorzystać, np. gdy na jednej fakturze chcesz zamieścić 2 pozycje [zestaw]. 1 Cytuj
mrd3210 Napisano 31 Sierpień 2024 Autor Napisano 31 Sierpień 2024 Rozumiem, chodzi mi o taką sytuację, że przykładowo przez pomyłke lub z innej przyczyny wrzucam tam badanie techniczne, które aktualnie wykonuje, i otwieram drugie, a to pierwsze jest w poczekalni i czy mogę sobie do niego później wrócić np. po wykonaniu tego drugiego badania i zamknąć je bez jakichś przeszkód? W sensie czy może posłużyć ona jako taka "poczekalnia czasowa" dla badań przed wrzuceniem do Cepiku i czy jest to dopuszczalne? Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 2 Wrzesień 2024 Napisano 2 Wrzesień 2024 W dniu 31.08.2024 o 10:16, mrd3210 napisał: Rozumiem, chodzi mi o taką sytuację, że przykładowo przez pomyłke lub z innej przyczyny wrzucam tam badanie techniczne, które aktualnie wykonuje, i otwieram drugie, a to pierwsze jest w poczekalni i czy mogę sobie do niego później wrócić np. po wykonaniu tego drugiego badania i zamknąć je bez jakichś przeszkód? W sensie czy może posłużyć ona jako taka "poczekalnia czasowa" dla badań przed wrzuceniem do Cepiku i czy jest to dopuszczalne? Wiem, że odpowiedź na to już padła - TAK, możesz. 1 Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
radekd2 Napisano 2 Wrzesień 2024 Napisano 2 Wrzesień 2024 Ja tak robię z zabytkami. W wolnych chwilach wypisuje formularze, a samo "badanie techniczne" robię później. W tym czasie leży ono sobie w poczekalni. 1 Cytuj
smaug Napisano 3 Wrzesień 2024 Napisano 3 Wrzesień 2024 Norcom ma poczekalnie a batech rejestr zleceń, funkcje podobne . 1 Cytuj
wadi Napisano 3 Wrzesień 2024 Napisano 3 Wrzesień 2024 Z podobnej funkcji korzystam przy badaniu zestawu - pojazdu ciągnącego z przyczepą lub naczepą .Trzeba jednak pamiętać aby zachować chronologię czasową,bo dopiero z chwilą zakończenia, badanie otrzymuje numer i pozycję w rejestrze badań ( program Patronat). 1 Cytuj
Tomek D Napisano 6 Wrzesień 2024 Napisano 6 Wrzesień 2024 A co to ta chronologia czasowa ? Bierzesz dokumenty np ciągnik siodłowy i naczepa , wprowadzasz w kompa , jeden pojazd w poczekalni , sprawdzasz zestaw , zatwierdzasz badanie jednego pojazdu i drugiego. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi