mrd3210 Napisano 30 Sierpień Share Napisano 30 Sierpień Witam, będę pracował niedługo na innej SKP i pierwszy raz będę użytkował program norcom, wcześniej pracowalem na btechu. Mam pytanie, kiedy i w jakich przypadkach można korzystać z opcji "poczekalni"? Na batechu wogole nie ma czegoś takiego więc jest to dla mnie nowość. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 31 Sierpień Share Napisano 31 Sierpień Zawsze możesz skorzystać, np. gdy na jednej fakturze chcesz zamieścić 2 pozycje [zestaw]. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrd3210 Napisano 31 Sierpień Autor Share Napisano 31 Sierpień Rozumiem, chodzi mi o taką sytuację, że przykładowo przez pomyłke lub z innej przyczyny wrzucam tam badanie techniczne, które aktualnie wykonuje, i otwieram drugie, a to pierwsze jest w poczekalni i czy mogę sobie do niego później wrócić np. po wykonaniu tego drugiego badania i zamknąć je bez jakichś przeszkód? W sensie czy może posłużyć ona jako taka "poczekalnia czasowa" dla badań przed wrzuceniem do Cepiku i czy jest to dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 31 Sierpień Share Napisano 31 Sierpień Tak, możesz, jest to dopuszczalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 2 Wrzesień Share Napisano 2 Wrzesień W dniu 31.08.2024 o 10:16, mrd3210 napisał: Rozumiem, chodzi mi o taką sytuację, że przykładowo przez pomyłke lub z innej przyczyny wrzucam tam badanie techniczne, które aktualnie wykonuje, i otwieram drugie, a to pierwsze jest w poczekalni i czy mogę sobie do niego później wrócić np. po wykonaniu tego drugiego badania i zamknąć je bez jakichś przeszkód? W sensie czy może posłużyć ona jako taka "poczekalnia czasowa" dla badań przed wrzuceniem do Cepiku i czy jest to dopuszczalne? Wiem, że odpowiedź na to już padła - TAK, możesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 2 Wrzesień Share Napisano 2 Wrzesień Ja tak robię z zabytkami. W wolnych chwilach wypisuje formularze, a samo "badanie techniczne" robię później. W tym czasie leży ono sobie w poczekalni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaug Napisano 3 Wrzesień Share Napisano 3 Wrzesień Norcom ma poczekalnie a batech rejestr zleceń, funkcje podobne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wadi Napisano 3 Wrzesień Share Napisano 3 Wrzesień Z podobnej funkcji korzystam przy badaniu zestawu - pojazdu ciągnącego z przyczepą lub naczepą .Trzeba jednak pamiętać aby zachować chronologię czasową,bo dopiero z chwilą zakończenia, badanie otrzymuje numer i pozycję w rejestrze badań ( program Patronat). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 6 Wrzesień Share Napisano 6 Wrzesień A co to ta chronologia czasowa ? Bierzesz dokumenty np ciągnik siodłowy i naczepa , wprowadzasz w kompa , jeden pojazd w poczekalni , sprawdzasz zestaw , zatwierdzasz badanie jednego pojazdu i drugiego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi