Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Kupiłem motocykl z Niemiec. Moto posiada stare niemiecki papiery ponieważ był jeden właściciel od 1997. Z papierów posiadam umowę KS, Gutachten oraz Anlage zur Betriebserlaubnis. Czy ten ostatni papier jest dowodem rejestracyjnym? Jest tam nr rejestracyjny, dane właściciela itp.

Czy z takimi papierami jestem w stanie go zarejestrować?

Napisano

Nie dubluj. Forum najbardziej aktywne jest jak robota na pierwszej zmianie. Cierpliwości.

Napisano
Cytat

Anlage zur Betriebserlaubnis

Cytat

Załącznik do koncesji na prowadzenie działalności

tyle  za "gógle"

Napisano

Nigdzie właśnie nie mogę znaleźć informacji na temat takiego dokumentu. Tak to wygląda:7b56a569afdcf5931b907dfff78f72cb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

To jest pozwolenie na używanie, na eksploatację w zwiazku z udzieleniem koncesji na prowadzenie działalności gospodarczej.

Tak to sobię tłumaczę i myślę, że dokument spełnia znamiona dowodu.

Napisano

Tak to wygląda. Tylko mnie dziwi ten tytuł dokumentu.

Napisano

Ale już kupiłeś to teraz w komunikacji zapytasz. Czy złożysz wniosek i w razie problemów będziesz udawał, ja nie znaju?

Napisano

Szczerze mówiąc byłem w WK i widzieli dokumenty i powiedzieli, że wszystko niby ok tylko potrzebuje jeszcze tłumaczeń, bo to stary dowód. Papiery są u tłumacza. Tylko pytam na forum, bo mi się ten tytuł nie podoba.

Napisano

Dawno temu oni tam wydawali takie dopuszczenie do ruchu, podobnie jak kiedyś u nas motorowery nie posiadały DR tylko potwierdzenie rejestracji.

Napisano

I na takie dopuszczenie da się zarejestrować czy będą robić problemy?

Napisano

Zastosuj się do tego, co w poście poprzednim napisałeś. Nie ma co gdybać!

• Jacdiag changed the title to Motocykl 125 i stary dowód rejestracyjny D
Napisano

Odebrałem dokumenty z tłumaczenia. Dokument przetłumaczony jako "Zalacznik do dopuszczenia do ruchu"