Leszek100 Napisano 8 Październik Napisano 8 Październik Cześć. Kupiłem motocykl z Niemiec. Moto posiada stare niemiecki papiery ponieważ był jeden właściciel od 1997. Z papierów posiadam umowę KS, Gutachten oraz Anlage zur Betriebserlaubnis. Czy ten ostatni papier jest dowodem rejestracyjnym? Jest tam nr rejestracyjny, dane właściciela itp. Czy z takimi papierami jestem w stanie go zarejestrować? Cytuj
Paprock Napisano 8 Październik Napisano 8 Październik Nie dubluj. Forum najbardziej aktywne jest jak robota na pierwszej zmianie. Cierpliwości. Cytuj
Mecher Napisano 8 Październik Napisano 8 Październik Cytat Anlage zur Betriebserlaubnis Cytat Załącznik do koncesji na prowadzenie działalności tyle za "gógle" Cytuj
Leszek100 Napisano 8 Październik Autor Napisano 8 Październik Nigdzie właśnie nie mogę znaleźć informacji na temat takiego dokumentu. Tak to wygląda:Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Paprock Napisano 8 Październik Napisano 8 Październik To jest pozwolenie na używanie, na eksploatację w zwiazku z udzieleniem koncesji na prowadzenie działalności gospodarczej. Tak to sobię tłumaczę i myślę, że dokument spełnia znamiona dowodu. Cytuj
aboz Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik Wygląda jak stary niemiecki dowód rejestracyjny. https://www.gov.pl/web/infrastruktura/niemcy Cytuj
Leszek100 Napisano 9 Październik Autor Napisano 9 Październik Tak to wygląda. Tylko mnie dziwi ten tytuł dokumentu. Cytuj
wojteczek Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik Ale już kupiłeś to teraz w komunikacji zapytasz. Czy złożysz wniosek i w razie problemów będziesz udawał, ja nie znaju? Cytuj
Leszek100 Napisano 9 Październik Autor Napisano 9 Październik Szczerze mówiąc byłem w WK i widzieli dokumenty i powiedzieli, że wszystko niby ok tylko potrzebuje jeszcze tłumaczeń, bo to stary dowód. Papiery są u tłumacza. Tylko pytam na forum, bo mi się ten tytuł nie podoba. Cytuj
wojteczek Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik Dawno temu oni tam wydawali takie dopuszczenie do ruchu, podobnie jak kiedyś u nas motorowery nie posiadały DR tylko potwierdzenie rejestracji. Cytuj
Leszek100 Napisano 9 Październik Autor Napisano 9 Październik I na takie dopuszczenie da się zarejestrować czy będą robić problemy? Cytuj
Paprock Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik Zastosuj się do tego, co w poście poprzednim napisałeś. Nie ma co gdybać! Cytuj
Leszek100 Napisano 9 Październik Autor Napisano 9 Październik Odebrałem dokumenty z tłumaczenia. Dokument przetłumaczony jako "Zalacznik do dopuszczenia do ruchu" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi