slawekslawek Napisano 19 Listopad 2024 Napisano 19 Listopad 2024 Czy Romet Komar może mieć ten sam krótki numer ramy w cepik co Romet Ogar? Może się pokrywać numeracja i nie będzie problemu przy rejestracji czy były jakieś kombinacje robione? Cytuj
dominik_z Napisano 19 Listopad 2024 Napisano 19 Listopad 2024 Może być ten sam, ale musi być inny rok produkcji pojazdu. Cytuj
Tomek D Napisano 25 Listopad 2024 Napisano 25 Listopad 2024 Zdarza się że numery się powtarzają dlatego wymyślono VIN żeby się nie powtarzał Cytuj
Jacdiag Napisano 25 Listopad 2024 Napisano 25 Listopad 2024 9 minut temu, Tomek D napisał: wymyślono VIN żeby się nie powtarzał... ... częściej niż co 30 lat ... Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Logen Napisano 17 Grudzień 2024 Napisano 17 Grudzień 2024 A ja mam inne pytanie. Romet Pony z 1982 rok. Brak tabliczki znamionowej, możliwe ze fabrycznie nie miał, aż tak się na takich starszych pojazdach nie znam. Jak mam do tego podejść podczas badania na zabytek ?? Mam chłopa męczyć żeby robił tabliczkę zastępczą, czy wystarczy w uwagach badania zabytkowego opisać, że pojazd nie posiada tabliczki znamionowej ?? Przy badaniu okresowym bym się nie zastanawiał, no ale zabytek nie musi spełniać warunków technicznych. Jakie jest wasze podejście do takich sytuacji ?? Cytuj
Rafi90 Napisano 17 Grudzień 2024 Napisano 17 Grudzień 2024 Warunki techniczne nie dotyczą pojazdów zabytkowych więc nie ma potrzeby żeby miał TZ. Pełno jest starych pojazdów na badanie zabytka które nie mają np trwałego numeru na nadwoziu. Jeśli jakakolwiek cecha jest, to wystarczy. Cytuj
Jacdiag Napisano 17 Grudzień 2024 Napisano 17 Grudzień 2024 5 godzin temu, Logen napisał: możliwe ze fabrycznie nie miał, Raczej miał, ale bez numeru ramy Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi