Arni44 Napisano 28 Listopad Napisano 28 Listopad Uprzejmie proszę o ustalenie danych po numerze homologacji takim jak w tytule. Po moim badaniu techniczny, na którym stwierdziłem niezgodności danych na tabliczce z danymi w DR wydział komunikacji nie chce klientowi przyjąć wniosku o rejestrację pojazdu. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj
wojteczek Napisano 28 Listopad Napisano 28 Listopad Wariant, wersja? Pod e6*2001/116*0105*16 jest ileś RAV4 i mają różne dane. Nie wiemy o co Tobie konkretnie chodzi, jakie nieprawidłowości wykryłeś. Cytuj
Arni44 Napisano 28 Listopad Autor Napisano 28 Listopad TOYOA RAV4 XA3(A) -ZSA44(N) -ZSA44L-ANFMPW(6S) Dane w DR: F.1 - 2100 F.2 - 2100 F.3 - 4100 Natomiast na tabliczce MMC 2110 MMC zestawu 3610 Dałem usterkę drobna (oczywiste omyłki) i opisałem że MMC niezgodna i MMc zestawu. Pomijając fakt iż Pani w okienku upiera się przy tym że na tabliczce umieszcza się DMC a nie MMC, to rażące jest to iż DMC zestawu znacznie przekracza MMC. Cytuj
Logen Napisano 28 Listopad Napisano 28 Listopad Tabliczka znamionowa jest od wersji: ZSA44L-ANXMPW(4S) - (F2 - 2110 kg, F3 - 3610 kg, przyczepy - 1500/750) Dla wersji: ZSA44L-ANFMPW(6S) - (F2 - 2100 kg, F3 - 4100 kg, przyczepy - 2000/750) W Toyotach na tabliczce znamionowej pod naciskiem osi znajduje się wersja pojazdu, porównaj sobie czy zgadza się z wersją w dowodzie rejestracyjnym. 1 Cytuj
Arni44 Napisano 28 Listopad Autor Napisano 28 Listopad ZSA44L-ANXMPW - dokładnie tak widnieje na tabliczce. Jak teraz zaradzić ma właściciel na fakt, iż wydział żąda zmiany tabliczki znamionowej na taką z danymi z DR, natomiast Toyota mówi że to wykluczone? Cytuj
Arni44 Napisano 28 Listopad Autor Napisano 28 Listopad Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Twoja sugestia Logen sprawiła, że przedstawiciel z Toyoty spojrzał z inne strony na sytuację i zgodzili się wystawić dokument potwierdzający błąd w dowodzie rejestracyjnym. Mam nadzieję, że wystarczy to Pani z WK. jutro rano klient ma się stawić do rejestracji więc dam znać też tu na forum jak potoczyła się sytuacja. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Cytuj
Logen Napisano 28 Listopad Napisano 28 Listopad (edytowane) Raczej Toyota się pomyliła i zrobiła błąd albo w dokumentach albo na tabliczce. Więc teraz Toyota powinna tą sytuacje jakoś rozwiązać ^^ Edytowane 28 Listopad przez Logen Cytuj
Arni44 Napisano Piątek o 09:25 Autor Napisano Piątek o 09:25 Toyota wydała odpis ze świadectwa homologacji z którego wynika że dane na tabliczce są tymi prawidłowymi, to jednak nie wystarczyło. WK zażyczył sobie oświadczenie od producenta "o danych i informacjach o pojeździe niezbędnych do rejestracji i ewidencji pojazdów". Takowe oświadczenie Toyota po chwili wysłała. Nadal jednak wniosku o rejestrację WK nie chce przyjąć, chcą teraz korekty zaświadczenia na którym będzie opisane, że poprawione dane są zgodnie nie tylko z tabliczką ale też ze świadectwem homologacji i owym oświadczeniem. Cytuj
Paprock Napisano Piątek o 09:40 Napisano Piątek o 09:40 No to im w uwagach do DiP-u/Zaświadczenia napisz, że powyższe dane techniczne pojazdu ustalono na podstawie tabliczki, oświadczenia i homologacji i nie ma co dalej drążyć sprawy. Cytuj
Arni44 Napisano Piątek o 11:18 Autor Napisano Piątek o 11:18 Dokładnie tak zrobiłem jak piszesz Paprock. Teraz jeszcze Pani do rejestracji potrzebne orginały z Toyoty (klient ma się tym zająć) i ponoć ma być temat zamknięty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi