SKP Kęty Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Czy wystawiacie zaświadczenia o dodatkowym badaniu,że pojazd jest wyposazony w układy i urządzenia o których mowa w certyfikacie nr.... w dzienniku ustaw 205 z 2004 Jak do tego podejść nigdy takich zaświadczeń nie wystawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PREZES Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 SKP Kęty napisz dokładnie o jakie zaświadczenie ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKP Kęty Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2006 Dzwoni klient i chce zaswiadzczenie z badania do ministerstwa infrastruktury do uzyskania certyfikatu i chce aby napisac na zaswiadzczeniu ze pojazd spelnia wymogi certyfikatu ale nie wiem jakiego gdzie mam tego szukac , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PREZES Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Hmm nie wiem o jaki certyfikat chodzi ale nawet w cenniku badań nic takiego nie ma oprócz sporządzenia opini na wniosek właściciela. Ja bym wysłał klienta do serwisu po certyfikat. Myślę że chodzi o ekologię i te zielone nalepki typu ,,S". Moim zdaniem tylko serwis. Niech ci przedstawi ten certyfikat i zobaczysz co tam trzeba sprawdzić. Myślę że będzie tam określenie normy spalin np. EURO3 i wtedy go wysyłasz do serwisu gdyż nie jesteś w stanie tego zbadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azot14 Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Dz.U nr 205 poz.2098 W par.4 rozporządzenia mowa jest o badaniu technicznym pojazdu potwierdzającym wyposażenie w odpowiednie układy i urzadzenia o których mowa w certyfikatach . Zaswiadczenie o pozytywnym wyniku badania moze być w określonych przypadkach jednym z dokumentów stanowiących podstawę do wydania certyfikatów . Certyfikaty wydaje Biuro Obsługi Transportu Miedzynarodowego w Warszawie . Wyposażenie naczep/przyczep określają załącznik nr 1 oraz 4 , pojazdów silnikowych załącznik nr 4 i 2 lub zał nr 3 . My nie określamy jaką pojazd spełnia normę "Euro" wykonujemy natomiast pomiar zadymienia ( oczywiście w poj. silnikowym) do zaświadczenia dołączamy wydruk z pieczątką stacji i imienną diagnosty lub wartość zadymienia wpisujemy w zaświadczenie ,oczywiście na zaświadczeniu skreślamy obie poz.spełnia /nie spełnia art 66. Problemem jest okreslenie pozycji cennika - nie ma takiego badania w cenniku, niektórzy podciągają to pod badanie skierowanego przez starostę - ustalenie danych do rej ? Szczegóły znajdziesz na stronie : http://www.botm.gov.pl/dokumenty/AktyCertS.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi