bartekacprzak Napisano 5 Luty Napisano 5 Luty Pierwszy raz mam taki dokument na BT ??Takie poświadczenie producenta , bez podpisu inspektora TDT, itp. Coś ktoś o takich dokumentach ma większą wiedzę ? Kiedyś były inne formularze ? Cytuj
kosma Napisano 5 Luty Napisano 5 Luty To jest protokół producenta, do BTP potrzebujesz Decyzji TDT. 2 Cytuj
Galaxy_13 Napisano 5 Luty Napisano 5 Luty 8 minut temu, kosma napisał: do BTP potrzebujesz Decyzji TDT. Protokół , Decyzja i ważność decyzji do .... pieczątki Inspektora TDT 1 Cytuj
wadi Napisano 5 Luty Napisano 5 Luty (edytowane) Zazwyczaj protokół i decyzja TDT drukowane były na odwrocie takiego dokumentu. Jeżeli na odwrocie nie ma nic ,to zapewne zbiornik był na " obczyźnie" . Edytowane 5 Luty przez wadi 2 Cytuj
bartekacprzak Napisano 5 Luty Autor Napisano 5 Luty Dzięki za utwierdzenie w moich przypuszczeniach . Zbiło mnie z tropu to , że nie miałem jeszcze do czynienia z marką REMVALDA . ( choć pracuje się te naście lat ) . Pamiętam jak parę lat temu przez jakiś czas nie wystawiał protokołów TDT pewnemu polskiemu producentowi i była sytuacja, że próbowali sprzedawać na takich tzw " swoich papierach ". Z drugiej strony dokumentu "tabula raza " więc może waldi ma rację , że takie poświadczenie w polskim i angielskim języku było wystawione bo zbiornik szedł na eksport . A jak trafił do pojazdu krajowego to już inna historia . Cytuj
darek2647 Napisano 6 Luty Napisano 6 Luty Były także butle IRENE i była podobna sytuacja ze nie miały one odbioru TDT i był problem najpierw do diagnosty bo nie chciał zrobić przeglądu a później do montażysty gazu dlaczego taką butle zamontował. Co ciekawe raz zdarzył mi się taki przypadek ze normalna decyzja TDT była bez pieczątki inspektora, zadzwoniłem do TDT z pytaniem czy mogę na czymś takim zrobić przegląd, i od razu z takim trochę oburzeniem odpowiedziano mi że nie. Także zawsze trzymałem się tego że ma być CZERWONA PIECZĄTKA TDT na dokumencie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi