Skocz do zawartości

PROTOKÓŁ Z BADANIA ZBIORNIKA ????

Featured Replies

Napisano

Pierwszy raz mam taki dokument na BT ??Takie poświadczenie producenta ,  bez podpisu inspektora TDT, itp.

Coś ktoś o takich dokumentach ma większą wiedzę ? Kiedyś były inne formularze ?

BBBBBBBBBBBB.jpg

Napisano

To jest protokół producenta, do BTP potrzebujesz Decyzji TDT.

Napisano
8 minut temu, kosma napisał:

do BTP potrzebujesz Decyzji TDT.

Protokół , Decyzja i ważność decyzji do ....

pieczątki Inspektora TDT

Napisano

Zazwyczaj protokół i decyzja TDT drukowane były na odwrocie takiego dokumentu. Jeżeli na odwrocie nie ma nic ,to zapewne zbiornik był na " obczyźnie" .

Edytowane przez wadi

Napisano
  • Autor

Dzięki za utwierdzenie w moich przypuszczeniach . Zbiło mnie z tropu to , że nie miałem jeszcze do czynienia z marką REMVALDA . ( choć pracuje się te naście lat ) . Pamiętam jak parę lat temu przez jakiś czas nie wystawiał protokołów TDT  pewnemu polskiemu producentowi  i była sytuacja, że próbowali sprzedawać na takich tzw " swoich papierach ".

Z drugiej  strony dokumentu  "tabula raza "  więc może waldi ma rację  , że  takie poświadczenie w polskim i angielskim języku było wystawione  bo zbiornik szedł na eksport . A jak trafił do pojazdu krajowego to już inna historia . :) 

Napisano

Były także butle IRENE i była podobna sytuacja ze nie miały one odbioru TDT i był problem najpierw do diagnosty bo nie chciał zrobić przeglądu a później do montażysty gazu dlaczego taką butle zamontował.

Co ciekawe raz zdarzył mi się taki przypadek ze normalna decyzja TDT była bez pieczątki inspektora, zadzwoniłem do TDT z pytaniem czy mogę na czymś takim zrobić przegląd, i od razu z takim trochę oburzeniem odpowiedziano mi że nie. Także zawsze trzymałem się tego że ma być CZERWONA PIECZĄTKA TDT na dokumencie.