Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry.

Mam problem nie mogę zrobić przeglądu samochodu ponieważ w dowodzie rejestracyjnym wpisany jest siedem miejsc a samochód posiada pięć. Poprzedni właściciel miał wpisany numer  homologacji e1*2001/116*0207*19 Natomiast po przerejestrowania samochodu przeze mnie numery homologacji nie został wpisany bo taka wersja samochód nie była dostępna a fizycznie samochód posiada pięć miejsc i nigdy nie był przerabiany proszę o pomoc.

Napisano

Na tym numerze homologacji mogą być 5 i 7 osobowe.

Napisano
11 minut temu, ja-wa napisał:

Mam problem nie mogę zrobić przeglądu samochodu ponieważ w dowodzie rejestracyjnym wpisany jest siedem miejsc a samochód posiada pięć.

To nie problem - to szczęście. Skorzystaj z tego dodatkowego bonusu. Dokup dwa miejsca z pasami, zamontuj "ze szwagrem w weekend" i ciesz się wzrostem wartości auta za grosze. Dokupisz dwa fotele z pasami za ok. 500 -1000 zł. Jeśli się uprzesz i zrobisz zmiany na 5 osób na OSKP to dużo stracisz bo załatwienie dokumentów i nowych pasów to koszt minimum 5000 zł a ty możesz to mieć za 500zł.  Korzystaj z okazji i zrób sobie siedem miejsc. 

Napisano
12 godzin temu, ja-wa napisał:

Dzień dobry.

Mam problem nie mogę zrobić przeglądu samochodu ponieważ w dowodzie rejestracyjnym wpisany jest siedem miejsc a samochód posiada pięć. Poprzedni właściciel miał wpisany numer  homologacji e1*2001/116*0207*19 Natomiast po przerejestrowania samochodu przeze mnie numery homologacji nie został wpisany bo taka wersja samochód nie była dostępna a fizycznie samochód posiada pięć miejsc i nigdy nie był przerabiany proszę o pomoc.

masz ksero starego dowodu?
Jeżeli by mi zależało to bym poszedł się kłócić że nie wpisali tego/nie przepisali. Tylko czy jest o co? Dołożenie siedzeń nie głupia sprawa ;)

Napisano

Aby dołożyć siedzenia muszą być zamontowane oryginalne pasy bezpieczeństwa w karoserii auta. 

Napisano
31 minut temu, ja-wa napisał:

Aby dołożyć siedzenia muszą być zamontowane oryginalne pasy bezpieczeństwa w karoserii auta. 

Koledzy dobrze Ci doradzają. Masz 3 wyjścia:

1. Nic nie robić i postawić samochód na parkingu niech koroduje :)

2.Dołożyć 2 fotele i 2 pasy bezpieczeństwa i samochód będzie miał 7 miejsc tak jak w DR (montaż w miejsca konstrukcyjnie przewidziane do montażu).

3.Jechać na Okręgową SKP i zrobić zmiany konstrukcyjne z 7 osobowego na 5 osobowy.