JAN93 Napisano 24 Luty Napisano 24 Luty Hej, jestem po zdanym egzaminie. Przede wszystkim dziękuję Wam, użytkownikom forum, bo bardzo pomogło mi czytanie tego forum. Teoria i praktyka za pierwszym razem. Na praktycznym ciągnik siodłowy MAN z cysterną, Peugeot z LPG i Mercedes Sprinter BUS100. Jaka była ogólna zdawalność nie wiem, Egzaminatorzy zapraszają trójkami i jest losowanie pytania, czyli samochodu. Mi przypadł ciągnik siodłowy ADR - badanie dodatkowe. Zaświadczenie otrzymałem z góry, wraz z kartą pytania. Pytania o tabliczkę znamionową, masy całkowite i dopuszczalne, zwalniacz, budowa i jakie badanie musi przejść żeby otrzymał zaświadczenie ( tylko nazwa badania ), budowa zawieszenia i układu kierowniczego. Egzaminator wbrew negatywnym opiniom na forum nie chciał mnie uwalić. Wyczuł chyba, że niewiele miałem wspólnego z ciężarówkami i specjalnie nie drążył tematu. Trochę rozmowy o elementach i tyle. Na koniec wypełnienie zaświadczenia z badania dodatkowego i wynik pozytywny - bardzo duża ulga i zejście ciśnienia. Stres duży, trzeba go opanować i będzie dobrze. Przygotuj się sumiennie, a obronisz się wiedzą. Egzaminator nie jest od udowodnienia Ci, że czegoś nie wiesz. Słuchaj go, bo będzie próbował nakierować Cię w dobrym kierunku. Jakby ktoś miał pytania - będę pewnie czytał forum, więc postaram się odpowiedzieć. 1 1 Cytuj
danielg539 Napisano Piątek o 15:30 Napisano Piątek o 15:30 W dniu 24.02.2025 o 12:09, JAN93 napisał: Egzaminator wbrew negatywnym opiniom na forum nie chciał mnie uwalić Bo te osoby, które nie zdają to zwykle bardzo mizerna wiedzę mają... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi