Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Lewe samochody policjantów

berecik

Rekomendowane odpowiedzi

"Gazeta Poznańska": Czy nowotomyscy policjanci jeździli niezarejestrowanymi autami na "lewych" tablicach? Komendant Leszek Hus twierdzi, że nie.

"Gazeta Poznańska" ma natomiast zdjęcia tych aut, zrobione na parkingu Komendy Powiatowej Policji w Nowym Tomyślu i świadków - policjantów, którzy widzieli kolegów w takich samochodach.

O nowotomyskich policjantach zrobiło się głośno, gdy kilka dni temu do Komendy Głównej Policji w Warszawie wpłynęło doniesienie, w którym policjanci donosili na swoich kolegów, jakoby mieli połamać nogi aresztowanemu mężczyźnie - pisze "GP". Z dokumentów przesłąnych do KG Policji dowiadujemy się, że od 10 do 18 października komendant powiatowy policji w Nowym Tomyślu jeździł do pracy (wraz z żoną) samochodem opel astra o numerze rejestracyjnym PZH 7478. Tyle że - jak sprawdzono - tablice te należały do nissana vanette, który był własnością jednej z firm pogrzebowych w Nowym Tomyślu. Dlaczego auto miało nie swoją rejestrację? Są dwie możliwości: albo było kradzione, albo zostało sprowadzone do Polski i niezarejestrowane.

- To jest niemożliwe. Nigdy nie jeździłem takim samochodem - zaprzecza komendant Leszek Hus. Powiedział też, że nie miał żadnych sygnałów na ten temat ani też takich, że inni policjanci korzystali z trefnych samochodów. - Ja mam czerwonego opla astrę kombi - zapewnił "GP".

I w tym miejscu mija się z prawdą, ponieważ od kilku tygodni jeździ srebrnym fordem mondeo. Wczoraj dwóch reporterów z redakcji "GP" było tego świadkami. Dodatkowo komendant parkuje forda w tym samym miejscu, w którym stawiał trefnego opla - pod oknami policyjnej dyżurki. Dlaczego kłamie? Tego nie wiemy - zaznacza "GP". Jednak kilku policjantów, którzy przedstawili się "GP"z imienia i nazwiska, po obejrzeniu zdjęć opla rozpoznali, że jeździł nim do pracy komendant.

omendant powiatowy policji w Nowym Tomyślu

Mój rejon lat młodzieńczych - no i teraz też. Też mam blachy z nowotomyskimi numerami :(

A czy komendant musi się znać na samochodach i na kolorach - poprostu rano wstaje wsiada do tego co stoi przed domem - a czy to ważne skąd się tam wziął ???? :shock: