berecik Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 "Gazeta Poznańska": Czy nowotomyscy policjanci jeździli niezarejestrowanymi autami na "lewych" tablicach? Komendant Leszek Hus twierdzi, że nie. "Gazeta Poznańska" ma natomiast zdjęcia tych aut, zrobione na parkingu Komendy Powiatowej Policji w Nowym Tomyślu i świadków - policjantów, którzy widzieli kolegów w takich samochodach. O nowotomyskich policjantach zrobiło się głośno, gdy kilka dni temu do Komendy Głównej Policji w Warszawie wpłynęło doniesienie, w którym policjanci donosili na swoich kolegów, jakoby mieli połamać nogi aresztowanemu mężczyźnie - pisze "GP". Z dokumentów przesłąnych do KG Policji dowiadujemy się, że od 10 do 18 października komendant powiatowy policji w Nowym Tomyślu jeździł do pracy (wraz z żoną) samochodem opel astra o numerze rejestracyjnym PZH 7478. Tyle że - jak sprawdzono - tablice te należały do nissana vanette, który był własnością jednej z firm pogrzebowych w Nowym Tomyślu. Dlaczego auto miało nie swoją rejestrację? Są dwie możliwości: albo było kradzione, albo zostało sprowadzone do Polski i niezarejestrowane. - To jest niemożliwe. Nigdy nie jeździłem takim samochodem - zaprzecza komendant Leszek Hus. Powiedział też, że nie miał żadnych sygnałów na ten temat ani też takich, że inni policjanci korzystali z trefnych samochodów. - Ja mam czerwonego opla astrę kombi - zapewnił "GP". I w tym miejscu mija się z prawdą, ponieważ od kilku tygodni jeździ srebrnym fordem mondeo. Wczoraj dwóch reporterów z redakcji "GP" było tego świadkami. Dodatkowo komendant parkuje forda w tym samym miejscu, w którym stawiał trefnego opla - pod oknami policyjnej dyżurki. Dlaczego kłamie? Tego nie wiemy - zaznacza "GP". Jednak kilku policjantów, którzy przedstawili się "GP"z imienia i nazwiska, po obejrzeniu zdjęć opla rozpoznali, że jeździł nim do pracy komendant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 To jest niemożliwe. Nigdy nie jeździłem takim samochodem Ja mu wierzę. Skoro mówi to wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 omendant powiatowy policji w Nowym Tomyślu Mój rejon lat młodzieńczych - no i teraz też. Też mam blachy z nowotomyskimi numerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Mój rejon lat młodzieńczych - no i teraz też W takim razie trudno nie postawić pytania o pochodzenie Twojego samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 A czy komendant musi się znać na samochodach i na kolorach - poprostu rano wstaje wsiada do tego co stoi przed domem - a czy to ważne skąd się tam wziął ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLEK Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Coś tak ostatnio każdy na każdego z kablem biega,czyżby smród szedł z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi