Tomek D Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Motocykl z instalacją gazową co Wy na to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=123321392 Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Cytat z Allegro: "Witam na mojej aukcji. Przedmiotem licytacji jest oryginalny Ural –klocek- z wózkiem bocznym w wersji milicyjnej. Został on wyprodukowany 1983 roku. Jestem pierwszym właścicielem w kraju. Zarejestrowałem go w 2001 roku. Kupiłem Urala, ponieważ cieszy mnie jazda dużym, ruskim motorem z przyczepą. Niestety rosnące ceny benzyny ograniczały realizację moich zamierzeń. Dlatego zdecydowałem się na założenie instalacji gazowej. Po wielu próbach udało mi się dograć instalację i zarejestrować GAZ-LPG. Jest to pierwszy i jedyny motocykl z instalacją gazową w kraju. Silnik jest w całości oryginalny, gaźniki też. Butla gazowa mieści się w przyczepie". U mnie N E G A T -Jezleli wozek boczny to rej.-na 3 osoby.W miejsce trzeciej osoby butla. Jak mocowana?.jak podgrzewany gaz? To tak jakbym na tylne siedzenie w samochodzie zamontował butle Pytań dużo??? Cytuj
Tomek D Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Napisano 26 Sierpień 2006 Jezleli wozek boczny to rej.-na 3 osoby Ten temat był już poruszany w innym wontku, ale instalacna napewno pozostawia wiele do życzenia. Cytuj
Sebastian ZG Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Jest to pierwszy i jedyny motocykl z instalacją gazową w kraju Oj kłamie jak z nut. Zimą w TVN turbo (wiem wiem super program i w ogóle) był skuter fabrycznie wyposażony w gaz. A na wiosnę widziałem w jakiejś gazecie zdjęcia i artykuł Cytuj
Tomek D Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Napisano 26 Sierpień 2006 SKP Poznań cytował z ogłoszenia na Allegro Cytuj
markes30 Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 a co sądzicei o tym " motorku" ciekawe kto zrobił ten przegląd ? Cytuj
fricman Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Dlaczego od razu negat najpierw by trzeba zobaczyć porównać z przepisami, myślę że technicznie jest to do zrobienia Cytuj
andy68 Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 jak podgrzewany gaz? mam nadzieje że to "skrót myślowy" Cytuj
Jackow Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Jeden już użył skrótu myślowego i ledwo się na stołku utrzymał Cytuj
Arton Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 A ja polecam gazetę "Swiat Motocykli". W ostatnim numerze jest artykuł o skuterach z instalacją gazową!!!. Jest nawet zdjęcie takowego z naszymi tablicami rejestracyjnymi. Kto to zarejestrował i po jaklim przeglądzie? Cytuj
Tomek D Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Napisano 15 Styczeń 2007 "Swiat Motocykli". ta gazeta to akurat jak dla mnie to lipa, a jestem motocyklistą Cytuj
Arton Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 poprawiam się; polecam artykuł w gazecie "Świat Motocykli". Co innego myślałem a co innego napisałem, chyba zostanę posłem Cytuj
smolow Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Panowie, poszukiwany chętny diagnosta na przegląd motocykla z LPG... http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=185144&c=0&f=38&19 Cytuj
Psuj Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Na tym forum chyba takiego nie znajdzie. Zdziwiłbyś się ... Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Witam! "Otóż sprawa jest nietypowa. Jestem zainteresowany "wbiciem" w dowód mojego motocykla tego, że jest zasilany LPG. Czy ktoś z odwiedzających forum zgodziłby się (za opłatą oczywiście) wystawić odpowiednie dokumenty?" Kolega zinnego forum myli adresy. Najpierw musi sie zgłosic po adnotacje w DR do WK.-a w kompetencje"blakopa" nie będe wchodził I załóżmy ze taką adnotacje uzyska ??? i przyjedzie po roku na okresówke? będzie czy Cytuj
blakop Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Hmmm - sam nie wiem, dlaczego zostałem wmieszany w tą historię... W sumie jakby mu sie jakas sieć dealerska gazowników podbiła pod homo to niby jaka podstawa żeby odmówić wpisu do DR? A czy po roku przeszedł by okresówkę to już Wasze zmartwienie... Osobiście nie spotkałem się osobiście, ani ze słyszenia z takim zgłoszeniem (montaż LPG w motocyklu). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi