krzycho Napisano 2 Wrzesień 2006 Share Napisano 2 Wrzesień 2006 Trwają prace nad zmianami ustaw Dz.U 227 z 2003 i Dz.U. 32 z 2003 . Bardzo ważne dla nas ale niestety my dowimey się już po wszystkim. Z tego co udało mi się dowiedzieć będzie opracowana technologia przeprowadzania badania ( czyli co i w jakiej kolejności powinniśmy robić ). Co byście wy zmienili żebyście mieli taką możłiwość. Co sądzicie o tych ustawach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Trwają prace nad zmianami ustaw A nad jakim DzU nietrwają przepisy się zmieniają szybciej niż pory roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2006 A nad jakim DzU nietrwają przepisy się zmieniają szybciej niż pory roku No tutaj są powazne zmiany które powinny nas interesować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Miałem na myśli DzU które nas dotyczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Wiem tylko chciałbym wywołać dyskusję, bo moze udało by się coś poprawić. Mam możliwośc przedstawienia naszych propozycji. ludziom którzy na tym pracują? [ Dodano: 04-09-2006, 18:43 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 może ma ktoś już jakieś projekty zmian to my je chętnie "poddamy pod konsultacje społeczne w " komisji trujstronnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2006 będę miał projekt dopiero po 19 września, napewno zapoznam kolegów z forum. dla nas diagnostów to będą ważne zmiany ma byc opracowana technologia przeprowadzania badan technicznych - tylko czy ci co pracują nad tym spytają o zdanie diagnostów? raczej juz po wszystkim przedstawią że będą takie zmiany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław Maćkowski Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 będę miał projekt dopiero po 19 września, Jestem jak najbardziej za wywoływaniem dyskusji nad projektami nowych rozporządzeń, jednaK BIORąC POD UWAGĘ OSOBISTE DOŚWIADCZENIA JEŚLI NIE BĘDZIE TO PROJEKT OPUBLIKOWANY OFICJALNIE PRZEZ Ministerstwo Transportu tylko zdobyty "pod ladą" będą musiał go zablokować. Rozumiem, wiem, ale proszę też zrozumcie Ministerstwo Transportu nie życzy sobie dyskusji nad projektem lub aktem prawnym oficjalnie nie opublikowanym. Nawet jeśli bylby podpisany. Coś niestety o tym wiem i drugi raz tego błędu nie popełnimy. A wierzcie mi oni będą wiedzieć o opublikowaniu tego projektu szybciej niż forumowicze-pewnie też tu zaglądają. A swoją drogą ciekawy byłem jak długo utrzymają się w tajemnicy plany opracowywania zmian w nowych rozporządzeniach. Przyznam, iż długo. Krzycho masz niezłe dojścia skoro o tym już wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 W naszym kraju jak zwykle wszystko jest chore, to co się tyczy badań technicznych powinno być konsultowane z nami (diagnostami). Projekty nowych aktów prawnych powinny być dostępne na stronach internetowych ministerstwa, a nie zdobyte po znajomości. Dziwię się, że o takich "przeciekach" z ministerstwa można mówić otwarcie i jeszcze w "warszawce" nikt za to nie stracił stołka. Najwidoczniej w kraju "bezprawia i niesprawiedliwości" wszystko można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek :-) Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 W fazie projektu jest to tajne lub tajne specjalnego przeznaczenia (0001) po co my diagności mamy się mieszać w szalone wizje. A tak wyjdzie to co wyjdzie i wszyscy będą happy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 będę miał projekt dopiero po 19 września, napewno zapoznam kolegów z forum. dla nas diagnostów to będą ważne zmiany ma byc opracowana technologia przeprowadzania badan technicznych - tylko czy ci co pracują nad tym spytają o zdanie diagnostów? raczej juz po wszystkim przedstawią że będą takie zmiany! Po wszystkim jak wyjdzie gniot z ustawy(oby nie wyszedł) powiedzą chcieliśmy jak najlepiej a wyszło jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Po wszystkim jak wyjdzie gniot z ustawy(oby nie wyszedł) powiedzą chcieliśmy jak najlepiej a wyszło jak zawsze Masz rację tylko niestety my będziemy musieli z tym pracowac i tego przestrzegać co wielu przypadkach bedzie nie możliwe. [ Dodano: 11-09-2006, 15:47 ] Krzycho masz niezłe dojścia skoro o tym już wiesz. O tym już wiedziałem w sierpniu, o dojśc nie będę zdradzał. Źródło pewne. Jeżli będą takie problemy z publikowaniem to ok. rozumiem o tym nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andmat Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 A swoją drogą ciekawy byłem jak długo utrzymają się w tajemnicy plany opracowywania zmian w nowych rozporządzeniach. A ja ciekawy jestem dlaczego jest tajemnicą opracowywanie zmian w przepisach. Zmiany powinny być konsultowane z zainteresowanymi osobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 A ja ciekawy jestem dlaczego jest tajemnicą opracowywanie zmian w przepisach.Zmiany powinny być konsultowane z zainteresowanymi osobami. Ciekawość - pierwszy stopień do piekła I pamiętaj - im mniej wiesz, tym krócej będziesz przesłuchiwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Myślę, że jeśli nawet byłby tutaj projekt to nie ma sensu tego blokować bo i po co a z naszych konwersacji mogą wyjść tylko same dobre wnioski i projekty widziane naszymi oczami - w końcu to dotyczy nas i my powinniśmy w tworzenie tego projektu coś wnieść czy dać jakieś wskazówki. Ale życie pokaże, że jakiś urzędnik mający blade pojęcie o naszym fachu wyda jakiś bubel, a my z tym będziemy się męczyć i miesiącami dochodzić na tym formu o co chodziło w tej ustawie czy rozporządzeniu. Przykładem mogą być np. dwa terminy następnego badania nauki jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajmund zawieja Napisano 14 Wrzesień 2006 Share Napisano 14 Wrzesień 2006 I znowu będzie zamiesznie jak z tymi numerami silników porównywanymi z nowymi dowodami rejestracyjnymi bez numeru silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Miałem okazje przeczytac projekt dotyczacy SKP-rewelwacji nie ma ale.............."pare" zmian jest.Nic o czynnościach i kolejności ich wykonywania. Termin badania -bardziej sprecyzowany. Kara za "złe "badanie dla diagnosty -skrócona . itp...... Ale to tylko projekt i jak pisał Bogusław -bez dyskusji nad projektem Natomiast w projekcie rozporządnia no to juz troszkę zmian jest.ale niema jeszcze załaczników co do kryteriów badań-które mogą miec nazwe(to jest projekt)-"technologia okresowego badania technicznego".przepis precyzuje dokładnie -rejestr elektroniczny ,przechowywany 5 lat, wiecej "literek" w upowaznieniach,dokształcanie co dwa lata -obowiązkowo. Tak jakby ku lepszemu idzie...........ale kto to wie Szkoda że nie można podyskutować w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 "Był czas przywyknąć przecie ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek :-) Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Ciekawy jestem kiedy te nowosci objawią się w świetle dziennym Oby jeszcze w tym roku, ale czy aby na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Miałem nadzieje że wróci warunkowe badanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
praktyk Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Miałem nadzieje że wróci warunkowe badanie Nic nie musi wracać i nie wróci, bo ono już jest tylko inaczej się nazywa.!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 ono już jest tylko inaczej się nazywa.!!!!!!!! Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Jak? Pamiętaj - Im mniej wiesz, tym krócej będziesz przesłuchiwany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Im mniej wiesz, tym krócej będziesz przesłuchiwany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
praktyk Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Jak? Pamiętaj - Im mniej wiesz, tym krócej będziesz przesłuchiwany ... Tomek - Jak ?..........to ty na pewno wiesz, tylko tak udajesz, tak zdolny diagnosta wszystko wie, zwłaszcza jak pisze w „tandemie - jeden duży drugi mały”. Kiedyś był taki fajny film – bardzo śmieszny. No ale jeżeli są problemy to z zapytaniem do tego małego co usunął temat, on wie najlepiej. Pamiętaj - Im mniej wiesz, tym krócej będziesz przesłuchiwany ... napisał Norbert a ja myślę że : Jak nic nie będziesz wiedział to wcale nie będziesz przesłuchiwany... To są Święte słowa Norbercie, lepiej nic nie wiedzieć i być diagnostą wszechwiedzącym, najlepiej w charakterze eksperta......!!!!!!!! Wybacz mi ale jestem niegrzeczny i nie rozumiem twojej logiki. Boden napisał . [ Dodano: 31-08-2006, 17:25 ] Do mojej wczorajszej interpretacji dodam jeszcze , że , jak mniemam, ustawy są pisane z jakąś logiką , gdzie coś wynika z czegoś . Wpisywanie do zaświadczenia ograniczenia w ruchu bez dopuszczenia do ruchu - coś tu nie pasuje . brak w tym zupełnie logiki. Dlatego dopuszczenie do 7 dni przy wskazaniu ograniczeń jest rzeczą logiczną i oczywistą I tu jest zawarta odpowiedź . Norbercie tobie mogę wybaczyć, bo ty pisałeś że się na tym nie znasz, ale Tomkowi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi