chinek Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Witam mam taki mały problem. Chodzi mi o auto znajomego kupił auto Audi A4 rocznik 96 czy 97 i jest w tym problem ze on ani ten gosciu (handlarz) nie wie jaka tam jest pojemnosc silnika w dowodzie jest napisane jakos dziwnie 2.1,6 cos takiego i on sam nie wie co to jest bo na klapie pisze 2.0 a on odczuwa ze on chodzi jak 1.6. A ubezpieczalni policzyli mu OC za 2.0 i wlasnie zglosil sie do mnie i prosi mnie zebym mu sprawdzil i wydal zaswiadczenie jakies do sprostowania tego. Wiem ze po numerze silnika moge dojsc jaką ma pojemność. Ale jaki mu dokument wystawic zeby to wydzial komunikacji przyjał? Bo lepiej jak by to faktycznie bylo ustalone to by mial latwiej sprzedac i moze tansze OC jak by to byl 1.6 Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj
zajac Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 na 100% to można pojechać do aso vw audi i tam na podstawie vin-u powiedzą wszystko o tym samochodzie Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 na 100% to można pojechać do aso vw audi i tam na podstawie vin-u powiedzą wszystko o tym samochodzie Pamiętaj, że mógł mieć wymieniany silnik - więc droga do ASO może nie być najlepszym rozwiązaniem ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Tomek D Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 No chyba jednak najszybciej będzie dość po nr silnika Cytuj
Sebastian ZG Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 hmmm...panowie, ale zobaczcie na date tego tematu. Cytuj
Psuj Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 ale zobaczcie na date Lepiej późno niż wcale... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
blakop Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Moim zdaniem temat jak znalazł - niedługo wznowienie ubezpieczenia przecież powinno być Cytuj
zajac Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 ale jest dyskusja a każda która coś wnosi ma sens co do wymiany silnika to za granicą podchodzą do tego poważniej niż u nas i w standardowych sam jest marginalne wię istnieje duża szansa powodzenia a dwa to fakt można iść do aso z nr silnika Cytuj
chinek Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Napisano 24 Lipiec 2007 Silnik byl 1.6 sprawdzilem po kodzie silnika. Pozdrawiam Cytuj
kontroler2 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 zajac, Odpaliłeś diesla i zatrybiła dyskusja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi