Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Powraca stare ?

Norbert Jezierski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3609128.html

Czy to nie przypomina Wam czegos ?

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Przypomina :evil:

Sympatyzowałem z prwicą w "zamierzchłych" czasach :D

Teraz jest "wypisz,wymaluj"-odwrotnie :(

Nie ma i nie będzie wolności - a demokracja............w moim podpisie

• 4 years later...
Napisano

CYTAT "Najliczniejszą grupę wśród bezrobotnych stanowiły osoby w wieku 25-34, oraz osoby w wieku do 24 lat."

Czy może mi ktoś z Was wytłumaczyć jaki uczony mógł stworzyć takie zdanie ???

To co wśród bezrobotnych nie było osób w wieku 24.5 roku ?

Napisano
Czy może mi ktoś z Was wytłumaczyć jaki uczony mógł stworzyć takie zdanie ???

Jakie grupy wiekowe takie zdanie.

Napisano
25-34, oraz osoby w wieku do 24 lat."

Tylko ciekawe jaka jest dolna granica? Po zawodówce?

Napisano
Jakie grupy wiekowe takie zdanie.

Myślisz, że jestem w takim wieku, że nie powinienem tego czytać ???

Napisano
Myślisz, że jestem w takim wieku, że nie powinienem tego czytać ???

Tego to ja nie powiedziałem :D chociaż z drugiej strony czasami lepiej nie czytać bo można zgłupieć alb się wnerwić.

Napisano
chociaż z drugiej strony czasami lepiej nie czytać bo można zgłupieć alb się wnerwić.

:ok

Napisano
a już się cieszyłem, że mi pomożesz ,,

Przecież pomogłem ,poradziłem że lepiej nie czytać. :D

Zrobili dwie grupy, pierwsza do 24 lat i jak zauważył Jackow ciekawe jaka dolna granica?noworodków też policzyli.Druga od 25 do 34 i tak im wyszło,te 24,5 pewnie im się łapie w tej pierwszej.

Napisano

Bezrobocie mamy tak niskie dzięki temu, że mamy modę na Biernych zawodowo teraz rozumiem,,,

• 1 month later...
Napisano

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

• 2 months later...
Napisano

Tym co głosują na SLD proponuję przeprowadzić się na Białoruś powinni się tam czuć jak u siebie w domu.

Napisano
Tym co głosują na SLD

W ten sposób można by zwolenników wszystkich partii rozesłać po świecie,,,Twojej też ,,,

Napisano
,Twojej też

Mojej nie, ponieważ dopóki nie ma człowieka wartego mego głosu dopóty nie wybieram lepszego zła...

Napisano

Ja zawsze głosuję na człowieka a nie na partię i dlatego nie rozumiem fanatyków partii,,,jakim jest "Tomek D",,,

Napisano
Ja zawsze głosuję na człowieka a nie na partię i dlatego nie rozumiem fanatyków partii,,,jakim jest "Tomek D",,,

a ordynacja wyborcza mówi, że przechodzi pierwszy z listy, później drugi itd. i masz :nook

Napisano

Co nie zmienia faktu, że Tomek D wykazuje się fanatyzmem dość charakterystycznym dla konkretnej opcji :)

Napisano
że Tomek D wykazuje się fanatyzmem dość charakterystycznym dla konkretnej opcji

blakop, -nie wstydz sie,rozwiń to troche dalej....

Napisano
blakop, -nie wstydz sie,rozwiń to troche dalej....

Nie rozwinie... boi się, że Tom go na zlocie zarąbie saperką i zwłoki utopi w stawku, albo bobrom podrzuci... :)

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
To tylko w gminie bo już nawet w powiecie głosuje się na listę.

Jeżeli masz swego na czele "mądrej" listy, to nie jest tak źle ,,,