Norbert Jezierski Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3609128.html Czy to nie przypomina Wam czegos ? Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
S.K.P-POZNAŃ Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Przypomina Sympatyzowałem z prwicą w "zamierzchłych" czasach Teraz jest "wypisz,wymaluj"-odwrotnie Nie ma i nie będzie wolności - a demokracja............w moim podpisie Cytuj
boden Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Pszepraszam. Czy te KINO nazywa się WOLNOŚĆ. ? Cytuj
JANUSZ60 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 CYTAT "Najliczniejszą grupę wśród bezrobotnych stanowiły osoby w wieku 25-34, oraz osoby w wieku do 24 lat." Czy może mi ktoś z Was wytłumaczyć jaki uczony mógł stworzyć takie zdanie ??? To co wśród bezrobotnych nie było osób w wieku 24.5 roku ? Cytuj
DARIO64 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Czy może mi ktoś z Was wytłumaczyć jaki uczony mógł stworzyć takie zdanie ??? Jakie grupy wiekowe takie zdanie. Cytuj
Jackow Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 25-34, oraz osoby w wieku do 24 lat." Tylko ciekawe jaka jest dolna granica? Po zawodówce? Cytuj
JANUSZ60 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Jakie grupy wiekowe takie zdanie. Myślisz, że jestem w takim wieku, że nie powinienem tego czytać ??? Cytuj
DARIO64 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Myślisz, że jestem w takim wieku, że nie powinienem tego czytać ??? Tego to ja nie powiedziałem chociaż z drugiej strony czasami lepiej nie czytać bo można zgłupieć alb się wnerwić. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 a już się cieszyłem, że mi pomożesz ,,, Cytuj
Regan55 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 chociaż z drugiej strony czasami lepiej nie czytać bo można zgłupieć alb się wnerwić. Cytuj
DARIO64 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 a już się cieszyłem, że mi pomożesz ,, Przecież pomogłem ,poradziłem że lepiej nie czytać. Zrobili dwie grupy, pierwsza do 24 lat i jak zauważył Jackow ciekawe jaka dolna granica?noworodków też policzyli.Druga od 25 do 34 i tak im wyszło,te 24,5 pewnie im się łapie w tej pierwszej. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Bezrobocie mamy tak niskie dzięki temu, że mamy modę na Biernych zawodowo teraz rozumiem,,, Cytuj
Jackow Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Czyli dolna granica to 15 lat. Dzięki Gee Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 24 Grudzień 2010 Autor Napisano 24 Grudzień 2010 A tu jeszcze jedna bombka na choinke... http://www.money.pl/podatki/wiadomosci/artykul/podatkowe;latanie;budzetu;sprawdz;ile;zabierze;ci;rzad,50,0,729650.html#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss Przyznaję, że nie byłem świadomy ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
leniwiec Napisano 29 Grudzień 2010 Napisano 29 Grudzień 2010 Podsumowanie http://demotywatory.pl/2420176/Plantacja-burakow Cytuj
Tomek D Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Tym co głosują na SLD proponuję przeprowadzić się na Białoruś powinni się tam czuć jak u siebie w domu. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Tym co głosują na SLD W ten sposób można by zwolenników wszystkich partii rozesłać po świecie,,,Twojej też ,,, Cytuj
adam1501 Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 ,Twojej też Mojej nie, ponieważ dopóki nie ma człowieka wartego mego głosu dopóty nie wybieram lepszego zła... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Ja zawsze głosuję na człowieka a nie na partię i dlatego nie rozumiem fanatyków partii,,,jakim jest "Tomek D",,, Cytuj
pentagram Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Ja zawsze głosuję na człowieka a nie na partię i dlatego nie rozumiem fanatyków partii,,,jakim jest "Tomek D",,, a ordynacja wyborcza mówi, że przechodzi pierwszy z listy, później drugi itd. i masz Cytuj
blakop Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Co nie zmienia faktu, że Tomek D wykazuje się fanatyzmem dość charakterystycznym dla konkretnej opcji Cytuj
Regan55 Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 że Tomek D wykazuje się fanatyzmem dość charakterystycznym dla konkretnej opcji blakop, -nie wstydz sie,rozwiń to troche dalej.... Cytuj
Psuj Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 blakop, -nie wstydz sie,rozwiń to troche dalej.... Nie rozwinie... boi się, że Tom go na zlocie zarąbie saperką i zwłoki utopi w stawku, albo bobrom podrzuci... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Tomek D Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Ja zawsze głosuję na człowieka To tylko w gminie bo już nawet w powiecie głosuje się na listę. Ale mnie zjechali, to teraz już wiem dzięki komu mamy ten dobrobyt Może dzięki temu utworowi mnie nie zlinczujecie http://www.youtube.com/watch?v=MtjJZLtM8p8&playnext=1&list=PL02A103B95BD4796B Cytuj
JANUSZ60 Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 To tylko w gminie bo już nawet w powiecie głosuje się na listę. Jeżeli masz swego na czele "mądrej" listy, to nie jest tak źle ,,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi