wiesław Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Od dziś Bydgoszcz robi okresowe VAT na podstawowych SKP do czasu wyjaśnienia całej sprawy przez MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Tak na "zapas" mówiąc jakby ktoś miał te wyjaśnienia, to niech oczywiście niezwłocznie zamieści je na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Pozwoliłem sobie podzielić poprzedni temat - było nie było, pojawił się nowy i ciekawy wątek I co Wy na to ? Ministerstwo milczy - przypominam, że trwa to już czwarty miesiąc Czy to najlepsze wyjście z sytuacji w tym momencie Poprzednia część dyskusji - tutaj (temat zamknięty): http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=2559 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Czekam na opinię ministerstwa. Zawsze to jakaś kasa dla podstawowych... Ale bez zmiany przepisów sie, moim zdaniem, nie obejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 No właśnie w dalszym ciągu "wyganiam z VAT-em" (oby mnie szef nie wygnał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej3 Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 ....w naszym rejonie Stacje Podstawowe robią badania okresowe pojazdów z VAT-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław Maćkowski Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Dochodze do wniosku, że na forum wiarygodne informacje pojawiają się w błyskawicznym tempie. Wiadomość do bydgoskich stacji została wysłana o 14:31 a 10 minut później już cała Polska wie co się nowego wydarzyło. Niestety w tym temacie nie mogę się jeszcze wypowiadać, gdyż w tym zakresie prowadzone jest postępowanie wyjaśniające jeszcze nie zakończone i do czasu zajęcia stanowiska przez MT sprawa nie jest rozstrzygnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Pojawił się pojazd na badanie okresowe z wpisem VAT-1 a w DR wpis podrodzaj uniwersalny , czy badanie nie powinno się skończyć N nie spełnia war. VAT-1 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tapir55 Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Ja nie liczę że nasze ministerstwo szybko panu Bogusławowi odpowie. Może za rok albo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Fiskus może odda VAT . http://LINK/ze_swiata/ze_swiata.htm#26042007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Niestety w tym temacie nie mogę się jeszcze wypowiadać, gdyż w tym zakresie prowadzone jest postępowanie wyjaśniające jeszcze nie zakończone i do czasu zajęcia stanowiska przez MT sprawa nie jest rozstrzygnięta. Czy w temacie badań okresowych z wpisem VAT na podstawowych coś sie zmieniło? Jakieś interpretacje PISK ITS Ministerstwa ? Jeśli nie możecie publick to poproszę na e-mail : markes30@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Jeśli nie możecie publick Zawsze można jednak - i nie jest to w żaden sposób naganne - w kilku zdaniach streścić treść danego pisma na forum. Nikt wtedy do niczego nie ma prawa się przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarolud Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Ja nie liczę że nasze ministerstwo szybko panu Bogusławowi odpowie. Może za rok albo 2 .... tymbardziej że znowu wybory. Ciekawi mnie co legło u podstaw podjęcia tekiej decyzji mamy SKP z wszystkimi dodatkami np powypadkowe a tu VAT-u dalej nie mozna . Chociaż jak wygoniłem to pojechał na inna podstawową i tam pieczątkę dostał. I wszyscy zadowoleni:-) Wiem o tym bo klient przyjechałmnie o tym poinformować. No wiec mozna czy nie mozna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenty Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 witam..... Ja ma pytanie czy w końcu wyjaśniło się jak to jest z tym Vatem???? tzn samochodem z wpisem VAT...... czy tylko OSKP czy tez PSKP..... pozdrawiam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 A co na ten temat sądzi Twoje starostwo ? Najsensowniej jest się na tym oprzeć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenty Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 A właśnie dlatego pytam bo niedawno otrzymałem pismo iz nie mogę robić takich badań bo mogą tylko stacje okręgowe, a jak byłem na SZKOLENIU i tam zadali takie pytanie to przedstawiciele PISKP odwrotnie przedstawili sprawę iż nie ma przeszkód aby PSKP wykonywały przeglądy z VAT....... i bądź tu człeku mądry... Ale przez to rozumiem że nie było odpowiedzi na zapytanie ze strony ministerstwa...... pozdrawiam...............Irenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Nie zrozum mnie źle - czasem warto jest walczyć o swoje. Ale czasem nie ... Odpowiedzi ze strony Ministerstwa i tak nie są wiążące dla jednostek samorządowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenty Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Nie zrozum mnie źle - czasem warto jest walczyć o swoje. Ale czasem nie ... I tu się z kolegą zgodzę niestety już maiałem taki przypadek, a chodziło kiedys o naliczanie opłaty za hak... pozdrawiam.... [ Dodano: 14-01-2009, 15:13 ] No i przyszło wyjaśnienie w sprawie Vat z ministerstwa i moje Starostwo cofneło wcześniejszą decyzję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Temat powraca ,wychodzi na to,że podstawowe SKP nie mogą wykonywać badań okresowych z vat art 83 ust 1a po 22.09.2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKP Kęty Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Kierownicy WK na szkoleniu w Bielsku Bialej stwierdzili ze badanie pojazdow z VAT okresowe nie moze byc wykonywane na podstawowych stacjach tylko na okregowych paranoja!Dodatkowe robimy na okregowych a okresowych nie mozemy robic na podstawowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Przed 22,09 VAT był tylko na okręgowych, zmieniło się coś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Dodatkowe robimy na okregowych a okresowych nie mozemy robic na podstawowych A czytałeś dobrze ostatnie "wypociny" MI? Jezeli to dokladnie przeczytasz to bdziesz wiedział ze nie potrzeba uchwal WK w tym temacie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 1 Marzec 2013 Share Napisano 1 Marzec 2013 Panowie odświeżam temat jak z tym okresowym z vatem na PSKP. Bo właśnie takie zrobiłem na kursie mówili że okresowe można, a czytam teraz forum i już nic nie wiem. Jak to jest można czy nie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz70 Napisano 1 Marzec 2013 Share Napisano 1 Marzec 2013 Jak to jest można czy nie można? Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demart Napisano 1 Marzec 2013 Share Napisano 1 Marzec 2013 Można. Ok. Dzięki bo już się gubię wtym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi